Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 10-07-2007, 11:41
still's Avatar
still still jest nieaktywny
Nowy

Miasto: Kraków
Wyślij wiadomośc przez Skype do still
Domyślnie Kolczyk w pępku.

Niedawno zrobiłam sobie kolczyka w pępku.Wszystko ładnie się goi ,mam delikatne zaczerwienienie wokół kolczyka oraz nic mnie nie boli. Martwi mnie tylko jedno-moja znajoma powiedziała mi że powinna lecieć mi ropka.A po niej ani śladu.Czy jest to powód do zmartwień...?
I w jaki sposób mogę szybciej to zagoić..?
Stary 10-07-2007, 11:51
piotras's Avatar
piotras piotras jest nieaktywny
Bywalec

Smile Pepek

yo,

Nie koniecznie ropa musi sie pojawi, ja w brwi poporstu przemywalem woda utleniona, ale nie wiem czy to jest dobry sposob na pepek i czy tobie pomoze, bo troche mialem sucha skore w tym miejscu, ale zagoilo sie wszystko dobrze

pozdro
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-08-2007, 09:43
tony2486's Avatar
tony2486 tony2486 jest nieaktywny
Rozmowny!

Domyślnie

Ja niestety z kolczykami miałem tylko tyle co do czynienia co w uszach. Ale niestety ze względu na aktywny tryb życia ( Liczne walki ) Musiałem się ich pozbyć do dość miałem wydłubywania sztyftów wbitych w kark bądź zerwanych z uszu.

Ale kolczyk w pępku to bardzo fajna sprawa u kobiety. A jeśli nie ma roby to nic nie szkodzi a to nawet lepiej bo twój organizm szybko goi ranę. Wiec nie masz sie co martwic a bardziej cieszyć.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-08-2007, 12:06
hatecore's Avatar
hatecore hatecore jest nieaktywny
Stały użytkownik!

Domyślnie to co powiedziałą tobie kolezanka

to jest wielka bzdura, włąsnie jezeli leci ropa z przekłucia to jest zła oznaka że coś się tam dzieje ze jest jakiś stan zapalny, jezeli nie amsz ropy to wszytko jest oki, polecam masć tribiotic , smaruj tym tydzien czasu , powinno się fajnie podgoić , a pózniej kup sobie w aptece rumianek i po zaparzeniu przemywaj sobie to przekłucie do wygojenia, pozdro
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-09-2007, 08:41
tony2486's Avatar
Rozmowny!

Domyślnie

zgadzam się hatecore

Ja mogę powiedzieć z doświadczenia jednakże gojenia się większy ran. Ale można uznać ze goją się na tej samej zasadzie ;-)
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-25-2007, 00:08
MoniCKaxD MoniCKaxD jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

ja sobie wlasnie zamierzam zrobic kolczyk w pepku ale szukam jakiegos sprawdzonego studia piercingu w Kielcach. gdyby ktos sobie zrobil kolczyk w pepku w studiu i jest zadowolony (zadnych komplikacji) to bylabym wdzieczna jakby podal adres ) z gory thx
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-26-2007, 08:03
tony2486's Avatar
Rozmowny!

Domyślnie

MoniCKaxD

po zrobieniu kolczyka prosimy o fotkę tradycja portalu
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-29-2007, 14:30
kot69 kot69 jest nieaktywny
Nowy

Miasto: oberszlesen...;)
Domyślnie

kolczyk w pepku goi sie do 6 miesiecy,a woda utleniona to nie jest najlepszy pomusł:/
lepsza jest sol fizjologiczna i trybiotyk do smarowania...albo poprostu mydło antybakteryjne...
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-19-2008, 17:13
Black Metal Black Metal jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

Najlepsze w Kielcach studio to Children Of the Grave Polecam www.childrenofthegrave.pl cala reszta to amatorzy
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-20-2010, 23:18
Olaaaa160 Olaaaa160 jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

Ani woda utleniona, ani tribiotic!
Przemywa się to octeniseptem, w każdym profesjonalnym studiu to potwierdzą!
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania