Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 07-14-2007, 17:50
stefan stefan jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie Kolczyk w brwi

Elo,

Kiedyś miałem kolczyk w brwi, przebity był w profesionalnym studiu - tak mi sie wydawalo po 1 miesiacu od zagojenia kolczyk wyszedl poprostu wychodził powoli aż calkiem wypadl, czy ktoś wie dlaczego?

dodam jeszcze ze w studiu powiedziano mi ze to moja wina, ale nie potafili sprecyzować co dokladnie zrobilem nie tak.

pozdro
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-17-2007, 11:09
Stone's Avatar
Stone Stone jest nieaktywny
Poczatkujacy

Post Kolczyk w brwi

Yo,

Miałem to samo, znajomy który profesionalnie przekłówa powiedział mi, że było źle przebite (ponoć za małą ilość skóry złapał gość który to przekłówał)

aha po kolczyku została tylko blizna

pozdro
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-14-2007, 10:03
szyszka's Avatar
szyszka szyszka jest nieaktywny
Poczatkujacy

Domyślnie

a w takim wypadku nie mozna czekac az te dziurki ze starego przebicia zarosna i sprobowac jeszcze raz?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-18-2007, 15:35
roten's Avatar
roten roten jest nieaktywny
Moderator

Thumbs up piercing

witam,

oczywiscie ze mozna, wszystko jest dozwolone, jak ci blizny nie zostana to smialo...

pozdro
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-07-2007, 10:37
still's Avatar
still still jest nieaktywny
Nowy

Miasto: Kraków
Wyślij wiadomośc przez Skype do still
Domyślnie

Słyszałam gdzieś że czasem zdarza się odrzucenie kolczyka.

,,Odrzucenie jest bardziej ostrą formą migracji. Migracja występuje, kiedy kolczyk zaczyna się przesuwać w ciele, które próbuje wypchnąć z siebie ciało obce(...)''
Jak rozpoznać odrzucanie kolczyka ?

Przykład kolczyka w pępku :
Widać coraz więcej sztangi kolczyka z dołu przy czym jest bardzo zaczerwienione od dolnej dziurki. Stopniowo zmniejsza się warstwa przebitej skóry. Może trwać to ok.2 miesięcy. Od czego się robi? Przeważnie od srebra, ponieważ pępek go nie lubi! Jeśli zauważycie u siebie takie objawy, zmieńcie kolczyk na tytan a jest szansa że wszystko się zatrzyma i będzie OK.

Więc możliwe że Twój organizm odrzucił Twojego kolczyka w brwi.Pozdrawiam
Stary 10-22-2007, 22:34
Camus's Avatar
Camus Camus jest nieaktywny
Nowy

Miasto: Władysławowo
Domyślnie

to ja z troszke całkiem innej beczki . Mam prośbe . Dziś byłem w salonie przebić sobie brew ... i co? :] Przebiliśmy :] Ale co z tego skoro zemdlałem (mam cholerny strach przed igłą ;( ) i Piercer bał się założyć kolczyk . Powiedział żebym spróbował za miesiąc - dwa aż się zagoi dziurka . I tutaj moja prośba . Możecie mi polecić jakiś sposób by nie powtórzyć tego przykrego zdarzenia ?

ps. Tak . Zamknąłem oczy i przez to szybciej odleciałem Doświadczenie

ps.2 - nie mówcie daj sobie siana bo po to szukałem jakiegoś forum z ludzmi co się znają na rzeczy żeby mi pomogli to po pierwssze primo a po 2. primo bardzo mi na nim zależy bo od smyka marzy mi się kolczyk we brwi :]]]

Pozdrawiam Was gorąco
Stary 12-29-2007, 13:27
kot69 kot69 jest nieaktywny
Nowy

Miasto: oberszlesen...;)
Domyślnie

hsalo halo to wy tu o puercigu gadacie czy o przebiciach dyskotekowych???
Brew jes tezbolesna...;/
A skoro kolczyk wyszedł to był albo za płytko wbity albo poprostu organizm nie przyjał kolczyka tzw.system obronny przed ciałem obcym...
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-19-2008, 12:33
Lorelei's Avatar
Lorelei Lorelei jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

Ja mialm kolczyka w pepku ktorego organizm wlasnie w ten sposob mi odrzucil ale kiedy sie zagoilo zrobilam znwou i znowu sytuacja sie powtorzyla... wiec juz nie probowalam zreszta kolczyk na bliznie juz nie wygladalby ladnie.. a blizna niestety zostala
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-09-2008, 09:20
mabella mabella jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie pytanie

Ostatnio mam chęć zrobić sobie kolczyk w brwi. Słyszałam jednak, że zawsze zostaje po nim blizna. Czy to prawda?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-11-2008, 19:06
slonkooozmc slonkooozmc jest nieaktywny
Nowy

Unhappy

cześć wszystkim od pewnego czasu chcę zrobić sobie kolczyk w brwi i chyba to zrobię jednak mama mnie straszy że jezeli kosmetyczka zle mi przekluje to moze mi powieka opasc. czy to prawda?jakie jest prawdopodobienstwo na to ze tak sie stanie??
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania