![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Elo,
Kiedyś miałem kolczyk w brwi, przebity był w profesionalnym studiu - tak mi sie wydawalo po 1 miesiacu od zagojenia kolczyk wyszedl poprostu wychodził powoli aż calkiem wypadl, czy ktoś wie dlaczego? dodam jeszcze ze w studiu powiedziano mi ze to moja wina, ale nie potafili sprecyzować co dokladnie zrobilem nie tak. pozdro |
|
|
||||
|
||||
|
Yo,
Miałem to samo, znajomy który profesionalnie przekłówa powiedział mi, że było źle przebite (ponoć za małą ilość skóry złapał gość który to przekłówał) aha po kolczyku została tylko blizna ![]() pozdro |
|
|
||||
|
||||
|
a w takim wypadku nie mozna czekac az te dziurki ze starego przebicia zarosna i sprobowac jeszcze raz?
|
|
|
||||
|
||||
|
witam,
oczywiscie ze mozna, wszystko jest dozwolone, jak ci blizny nie zostana to smialo... pozdro |
|
|
||||
|
||||
|
Słyszałam gdzieś że czasem zdarza się odrzucenie kolczyka.
,,Odrzucenie jest bardziej ostrą formą migracji. Migracja występuje, kiedy kolczyk zaczyna się przesuwać w ciele, które próbuje wypchnąć z siebie ciało obce(...)'' Jak rozpoznać odrzucanie kolczyka ? Przykład kolczyka w pępku : Widać coraz więcej sztangi kolczyka z dołu przy czym jest bardzo zaczerwienione od dolnej dziurki. Stopniowo zmniejsza się warstwa przebitej skóry. Może trwać to ok.2 miesięcy. Od czego się robi? Przeważnie od srebra, ponieważ pępek go nie lubi! Jeśli zauważycie u siebie takie objawy, zmieńcie kolczyk na tytan a jest szansa że wszystko się zatrzyma i będzie OK. Więc możliwe że Twój organizm odrzucił Twojego kolczyka w brwi.Pozdrawiam ![]()
|
||||
|
||||
|
to ja z troszke całkiem innej beczki . Mam prośbe . Dziś byłem w salonie przebić sobie brew ... i co? :] Przebiliśmy :] Ale co z tego skoro zemdlałem (mam cholerny strach przed igłą ;( ) i Piercer bał się założyć kolczyk . Powiedział żebym spróbował za miesiąc - dwa aż się zagoi dziurka . I tutaj moja prośba . Możecie mi polecić jakiś sposób by nie powtórzyć tego przykrego zdarzenia ?
ps. Tak . Zamknąłem oczy i przez to szybciej odleciałem Doświadczenie ps.2 - nie mówcie daj sobie siana bo po to szukałem jakiegoś forum z ludzmi co się znają na rzeczy żeby mi pomogli to po pierwssze primo a po 2. primo bardzo mi na nim zależy bo od smyka marzy mi się kolczyk we brwi :]]] Pozdrawiam Was gorąco ![]()
|
|||
|
|||
|
hsalo halo to wy tu o puercigu gadacie czy o przebiciach dyskotekowych???
Brew jes tezbolesna...;/ A skoro kolczyk wyszedł to był albo za płytko wbity albo poprostu organizm nie przyjał kolczyka tzw.system obronny przed ciałem obcym... ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Ja mialm kolczyka w pepku ktorego organizm wlasnie w ten sposob mi odrzucil ale kiedy sie zagoilo zrobilam znwou i znowu sytuacja sie powtorzyla... wiec juz nie probowalam zreszta kolczyk na bliznie juz nie wygladalby ladnie.. a blizna niestety zostala
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Ostatnio mam chęć zrobić sobie kolczyk w brwi.
![]() Słyszałam jednak, że zawsze zostaje po nim blizna. Czy to prawda? |
|
|
|||
|
|||
|
cześć wszystkim od pewnego czasu chcę zrobić sobie kolczyk w brwi i chyba to zrobię jednak mama mnie straszy że jezeli kosmetyczka zle mi przekluje to moze mi powieka opasc. czy to prawda?jakie jest prawdopodobienstwo na to ze tak sie stanie??
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.