![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Witam
2 dni temu zrobiłam sobie tatuaz i poki co to goi sie nie za bardzo:/ Tatuaz zrobiony przy kostce, ktora troche spuchła i ogolnie jest to miejsce zaczerwienione. Wiem,ze bedzie mi sie to goiło jakis tydzien...ale jesli dłuzej to co wtedy??? i na co mam zwracac szczegolna uwage?? nie mocze tatu i smaruje alantanem. Z gory dzieki za jakies rady ) pozdrawiam ) |
|
|
||||
|
||||
|
goic bedzie sie pewnie z 3 tyg do calkowitego wygojenia ..
myj tatuaz .. myj najczesciej jak sie da .. idz teraz go przemyj mydlem i ciepla woda,przyloz papierowy recznik,pochodz chwile,niech wyschnie ladnie i cienka warstwe kremu .. myc myc myc !! delikatnie reka .. i nie oczekuj nigdy cudu po dwoch dniach .. nie masz powodow do obaw .. na razie wydaje sie byc wszystko ok ! |
|
|
||||
|
||||
|
Dokładnie tak jak napisała Lubiana. Używaj mydła antybakteryjnego i chłodnej wody. Staraj się w żaden sposób nie podrażniać rany. Tatuaż powinien być cały czas pokryty cienką warstwą maści. Oczywiście nosisz obuwie które nie ma kontaktu z tatuażem, nie ociera itp?
Najlepiej wrzuć fotkę. |
|
|
||||
|
||||
|
Okolice kostki potrafią dać w kośc gojąc się. Nie martw się na zapas, będzie git.
Na wszelki wypadek wrzuć fotke jak to wygląda. ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
A powiedz mi jeszcze czy ta opuchlizna i zaczerwienienie to jest od zrobienia czy dopiero po jakimś czasie Ci się tak zrobiło?
|
|
|
||||
|
||||
|
Cytat:
![]() ja mialam jebitnego siniaka .. 2 dni zaczerwienione a pozniej siniak przez tydzien i zakwasy pod pacha ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
No właśnie w tym rzecz...jeśli było tak jak mówisz to normalne, jeśli na następny dzień lub później może się okazać że bakterie robią swoje, czego nie życzę.
|
|
|
||||
|
||||
|
bakterie chyba modne w tym tygodniu ,nie ?
juz druga ,czy trzecia osoba ma jakis problem .. chociaz Marcu to mial lipe rzeczywiscie.. swoja droga ciekawe jak ta jego lydka ?! hmm .. juuuhuuu Marcu, gdzie jestes ?!?! |
|
|
||||
|
||||
|
Amputowali pewnie
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
No przecież kostka czy stopa to takie miejsce, ze i potrafi się dłużej goić i być spuchnięte też nieco ponad normę. To wszystko nie powinno być powodem do niepokoju bo opuchlizna zejdzie z czasem.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.