![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
Heh tez w srode ide do studia sie dziarac bede robil oba przedramienia cale, tak wiec czeka mnie latwo w dlugim rekawie, zero opalania i kapania ^^
|
|
|
||||
|
||||
|
Współczuję, zwłaszcza w upały znienawidzisz te ubranko.
Ostatnio edytowane przez YvonneS : 06-14-2010 o 14:51. |
|
|
||||
|
||||
|
Troke, poważnie chcesz się kisić całe wakacje w bluzach z długim rękawem? ja z folią na plecach wytrzymałam jeden dzień, potem było tylko: maść, chwila na to by się wchłonęła i zakładałam jakąś bluzkę, na której mi już niespecjalnie zależało (bo co jak co, ale maści się do końca pozbyć z ciuchów nie da). Przeważnie smarowałam ta2 na noc, bo w dzień to nijak się z całymi plecami ofoliowanymi nie da chodzić ;/ gorąco, niewygodnie, ludzie w autobusie się dziwnie patrzą, bo szeleści...
a poza tym mam taką pracę, gdzie nie mogę sobie pozwolić na chodzenie z folią i smarowanie co kilka godzin ta2.
|
||||
|
||||
|
Wytrzymie wszystko zeby tylko miec oba przedramienia zrobione, a nie bedzie zle najwieksze upaly przesiedze w domu albo gdzies gdzie jest wentylacja dobra, dodatkowo jakas koszula albo longsleeve. a robie teraz bo bede mial urlop bo niechcial bym robic tattoo i chodzic na stolarnie gdzie jest bardzo duzo kurzu.
|
|
|
|||
|
|||
|
hej.
Nie dawno zrobiłem sobie kolejny tatuaż(2). Tym razem na nodze. Pierwszy w kolorze. Poprzedni to czarno-biały. Ale chciałbym się pochwalić swoim nowym nabytkiem. Pierwszą sesje miałem 4.06 a drugą 3.07. Obecnie smaruję alantanem 1x dziennie (na noc) bo są jeszcze dwa minimalne miejsca(wielkości trzech główek od szpilek)gdzie stupki nie odpadły. W zasadzie to sa jedyne miejsca gdzie wogóle wystąpiły. Reszta odpadła książkowo głównie wtedy kiedy smarowałem maścią bądź przemywałem tatuaż wodą z mydłem. Teraz mam dwa pytania: 1) Wyczytałem na forum że po pewnym czasie można smarować balsamem do ciała żeby przyspieszyć bojenie się. Kiedy mogę to już zacząć robić? Czekać aż te mini-strupki odpadna? Czy można już? 2) W drugim tygodniu sierpnia wyjeżdżam na zasłużone wakacje. Kierunek Chorwacja. Plan wylegiwanie się na plaży i kąpiele w wodzie. Oczywiście zabieram ze sobą krem 50(to na nóżkę) i mniejszy 10(chyba) na resztę ciała. Czy to wystarczy? Myślałem żeby parę dni przed wyjazdem podkoczyć ze 2 góra 3x do solarium(oczywiście smarując 50tką nogę) Czy to dobry pomysł czy sobie go lepiej darować? |
|
|
||||
|
||||
|
Zazwyczaj nie powinno się wystawiać tatuażu na słońce do czasu pełnego wygojenia czyli ok 2 miesięcy, tobie raczej będzie ciężko więc pozostaje ci smarowanie dziary tą 50-tką i to nie raz ale kilka x dziennie jak będziesz na słońcu. Solarę odradzam, bardziej szkodzi niż pomaga.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.