Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 06-13-2010, 20:40
Troke's Avatar
Troke Troke jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

Heh tez w srode ide do studia sie dziarac bede robil oba przedramienia cale, tak wiec czeka mnie latwo w dlugim rekawie, zero opalania i kapania ^^
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-14-2010, 10:56
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Współczuję, zwłaszcza w upały znienawidzisz te ubranko.

Ostatnio edytowane przez YvonneS : 06-14-2010 o 14:51.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-14-2010, 14:31
elviska18's Avatar
elviska18 elviska18 jest nieaktywny
Rozmowny!

Miasto: Kraków
Domyślnie

Troke, poważnie chcesz się kisić całe wakacje w bluzach z długim rękawem? ja z folią na plecach wytrzymałam jeden dzień, potem było tylko: maść, chwila na to by się wchłonęła i zakładałam jakąś bluzkę, na której mi już niespecjalnie zależało (bo co jak co, ale maści się do końca pozbyć z ciuchów nie da). Przeważnie smarowałam ta2 na noc, bo w dzień to nijak się z całymi plecami ofoliowanymi nie da chodzić ;/ gorąco, niewygodnie, ludzie w autobusie się dziwnie patrzą, bo szeleści...
a poza tym mam taką pracę, gdzie nie mogę sobie pozwolić na chodzenie z folią i smarowanie co kilka godzin ta2.

"Życie jest proste. Dokonujesz wyboru i nie patrzysz wstecz."
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-14-2010, 16:49
Troke's Avatar
Troke Troke jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

Wytrzymie wszystko zeby tylko miec oba przedramienia zrobione, a nie bedzie zle najwieksze upaly przesiedze w domu albo gdzies gdzie jest wentylacja dobra, dodatkowo jakas koszula albo longsleeve. a robie teraz bo bede mial urlop bo niechcial bym robic tattoo i chodzic na stolarnie gdzie jest bardzo duzo kurzu.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-20-2010, 16:16
xROnx xROnx jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

hej.
Nie dawno zrobiłem sobie kolejny tatuaż(2). Tym razem na nodze. Pierwszy w kolorze. Poprzedni to czarno-biały. Ale chciałbym się pochwalić swoim nowym nabytkiem.
Pierwszą sesje miałem 4.06 a drugą 3.07. Obecnie smaruję alantanem 1x dziennie (na noc) bo są jeszcze dwa minimalne miejsca(wielkości trzech główek od szpilek)gdzie stupki nie odpadły. W zasadzie to sa jedyne miejsca gdzie wogóle wystąpiły. Reszta odpadła książkowo głównie wtedy kiedy smarowałem maścią bądź przemywałem tatuaż wodą z mydłem.
Teraz mam dwa pytania: 1) Wyczytałem na forum że po pewnym czasie można smarować balsamem do ciała żeby przyspieszyć bojenie się. Kiedy mogę to już zacząć robić? Czekać aż te mini-strupki odpadna? Czy można już?
2) W drugim tygodniu sierpnia wyjeżdżam na zasłużone wakacje. Kierunek Chorwacja. Plan wylegiwanie się na plaży i kąpiele w wodzie. Oczywiście zabieram ze sobą krem 50(to na nóżkę) i mniejszy 10(chyba) na resztę ciała. Czy to wystarczy?
Myślałem żeby parę dni przed wyjazdem podkoczyć ze 2 góra 3x do solarium(oczywiście smarując 50tką nogę) Czy to dobry pomysł czy sobie go lepiej darować?
Załączone Grafiki
File Type: jpg 001.jpg (88.0 KB, 8 wyświetleń)
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-20-2010, 16:33
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Zazwyczaj nie powinno się wystawiać tatuażu na słońce do czasu pełnego wygojenia czyli ok 2 miesięcy, tobie raczej będzie ciężko więc pozostaje ci smarowanie dziary tą 50-tką i to nie raz ale kilka x dziennie jak będziesz na słońcu. Solarę odradzam, bardziej szkodzi niż pomaga.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania