Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 05-13-2009, 17:28
Nav's Avatar
Nav Nav jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

pytanie do osob z doswiadczeniem ktore opalaja sie na sloncu, chodzi o miejsca wytatuowane.

Bardzo blaknie tatuaz? Lepiej unikac opalania calkowicie?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-13-2009, 18:07
xxkeiraxx's Avatar
xxkeiraxx xxkeiraxx jest nieaktywny
Stały użytkownik!

Domyślnie

Uwierz mi ze bardzo blaknie jak wogle go nie chronisz wiem po sobie bo teraz musze poprawiac kolory moich tatuazy o ktore pare ladnych lat temu wogle nie dbalam.

W moim przypadku w jednym tatoo na lopatce wiec miejsce latem odsloniete i wystawione na slonce ( nie mowie o opalaniu ale o samych chodzeniu po sloncu ) po 10 latach bez zadnej ochrony jego wyblakniecie mozna porownac do tego jak bys narysowal kreske czarnym mazakiem ( koloro pierwotny ) a pod nia kreske czarnym ołówkiem nie przyciskajac ( kolor po wyblaknieciu )

Widac go widac ale tam prawie wogle nie ma koloru byl czarny a teraz to juz nawet nie niebieski ani nie szary hehehhe
Stary 05-13-2009, 22:46
esc esc jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

Czy filtr SPF50 mogę stosować tak zwyczajnie tzn. cienką warstwę czy trzeba "po plażowemu" czyli obficie? Zaznaczam, że nie będę leżała plackiem, jeśli już to na leżaczku, w półcieniu, z drinkiem z palemką..... Ewentualnie w basenie ..... No i oczywiście kwestia spacerów, zwiedzania itp.

I druga sprawa. Czy po takim nasłonecznieniu można bez obaw robić poprawkę koloru? Już teraz wiem, że poprawka mnie nie minie, chciałam odłożyć to na "po_urlopie". A teraz się zastanawiam, czy po opalaniu trzeba odczekać? Zwłaszcza że będzie to południowe słoneczko.

I jeszcze trzecia sprawa- bo ja ostatnio taka "mądra inaczej", już na prawdę powinnam pojechać na ten urlop: właśnie doczytałam, że ten kremik SPF50, który sobie kupiłam do smarowania ramienia- jest do twarzy!!!! Ale chyba mogę go zużyć na ramię??
A ja jeszcze się cieszyłam, że taka mała tubka, więc akurat na tygodniowy wyjazd i potem nie będzie mi się starzeć w łazience.

Ostatnio edytowane przez esc : 05-13-2009 o 23:08.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-14-2009, 00:02
xxkeiraxx's Avatar
xxkeiraxx xxkeiraxx jest nieaktywny
Stały użytkownik!

Domyślnie

Nie wiem czy tak chaotycznie napisalas to czy tylko mi sie wydaje bo ja malo co rozumiem z twojego pytania
Stary 06-09-2010, 10:49
Mariosg84 Mariosg84 jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

Piszecie o opalaniu na słońcu a jak sytuacja wygląda jeśli ktoś chce korzystać z solarium np raz na 2 tyg. ? czy ten sam krem +50 wystarczy zeby chronić tatuaż czy moze jakiś inny jest potrzebny?? Pozdrawiam
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-09-2010, 19:45
pitrek681's Avatar
pitrek681 pitrek681 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Miasto: Niemcy Kleve
Domyślnie

wydaje mi sie ze i kremik z filterkiem nie pomoze jesli nie pomyslalas o tatulazu odpowiednio wczesniej to mozesz miec pretensje wylacznie do siebie w innym dziale (higiena i pielegnacja) znajdziesz odpowiedz na jak dlugo mozesz zapomniec o opalaniu i kapielach nie mowiac juz o otarciach czy innych rewelacjach milej lektury
Stary 06-12-2010, 22:42
Mariosg84 Mariosg84 jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

Na solarium nie chodzę spytałem z ciekawości a tak wogóle to wolę swój tatuaż i słońce na niebie przed którym można sie zabezpieczyć kremem o którym była mowa wcześniej Dzięki za odpowiedz.. Pozdro
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-13-2010, 10:10
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Krem z wysokim filtrem +50 i większym pomaga ochronić tatuaż przed promieniami słonecznymi i lampami w solarium tatuaż jednak musi być całkowicie wygojony.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-13-2010, 18:28
pitrek681's Avatar
pitrek681 pitrek681 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Miasto: Niemcy Kleve
Domyślnie

o popatrz tego nie wiedziałem a czy tusz nie wyblaknie na słońcu nawet przy filtrze +50?oczywiscie mowie tu o powiedzmy 3 tygodniowym tattoo(znaczy świeżo zagojonym)
Stary 06-13-2010, 18:56
elviska18's Avatar
elviska18 elviska18 jest nieaktywny
Rozmowny!

Miasto: Kraków
Domyślnie

no mnie czeka lato w cieniu, bo właśnie zaczęłam robić tatuaż na plecach i czeka mnie kilka sesji, więc z opalania w tym roku nici. zresztą i tak pogoda nie dopisuje - albo za mokro, albo za gorąco...

"Życie jest proste. Dokonujesz wyboru i nie patrzysz wstecz."
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania