![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
pytanie do osob z doswiadczeniem ktore opalaja sie na sloncu, chodzi o miejsca wytatuowane.
Bardzo blaknie tatuaz? Lepiej unikac opalania calkowicie? |
|
|
||||
|
||||
|
Uwierz mi ze bardzo blaknie jak wogle go nie chronisz wiem po sobie bo teraz musze poprawiac kolory moich tatuazy o ktore pare ladnych lat temu wogle nie dbalam.
W moim przypadku w jednym tatoo na lopatce wiec miejsce latem odsloniete i wystawione na slonce ( nie mowie o opalaniu ale o samych chodzeniu po sloncu ) po 10 latach bez zadnej ochrony jego wyblakniecie mozna porownac do tego jak bys narysowal kreske czarnym mazakiem ( koloro pierwotny ) a pod nia kreske czarnym ołówkiem nie przyciskajac ( kolor po wyblaknieciu ) Widac go widac ale tam prawie wogle nie ma koloru byl czarny a teraz to juz nawet nie niebieski ani nie szary hehehhe
|
|||
|
|||
|
Czy filtr SPF50 mogę stosować tak zwyczajnie tzn. cienką warstwę czy trzeba "po plażowemu" czyli obficie? Zaznaczam, że nie będę leżała plackiem, jeśli już to na leżaczku, w półcieniu, z drinkiem z palemką..... Ewentualnie w basenie ..... No i oczywiście kwestia spacerów, zwiedzania itp.
I druga sprawa. Czy po takim nasłonecznieniu można bez obaw robić poprawkę koloru? Już teraz wiem, że poprawka mnie nie minie, chciałam odłożyć to na "po_urlopie". A teraz się zastanawiam, czy po opalaniu trzeba odczekać? Zwłaszcza że będzie to południowe słoneczko. I jeszcze trzecia sprawa- bo ja ostatnio taka "mądra inaczej", już na prawdę powinnam pojechać na ten urlop: właśnie doczytałam, że ten kremik SPF50, który sobie kupiłam do smarowania ramienia- jest do twarzy!!!! Ale chyba mogę go zużyć na ramię?? A ja jeszcze się cieszyłam, że taka mała tubka, więc akurat na tygodniowy wyjazd i potem nie będzie mi się starzeć w łazience. Ostatnio edytowane przez esc : 05-13-2009 o 23:08. |
|
|
||||
|
||||
|
Nie wiem czy tak chaotycznie napisalas to czy tylko mi sie wydaje bo ja malo co rozumiem z twojego pytania
![]()
|
|||
|
|||
|
Piszecie o opalaniu na słońcu a jak sytuacja wygląda jeśli ktoś chce korzystać z solarium np raz na 2 tyg. ? czy ten sam krem +50 wystarczy zeby chronić tatuaż czy moze jakiś inny jest potrzebny?? Pozdrawiam
|
|
|
||||
|
||||
|
wydaje mi sie ze i kremik z filterkiem nie pomoze jesli nie pomyslalas o tatulazu odpowiednio wczesniej to mozesz miec pretensje wylacznie do siebie w innym dziale (higiena i pielegnacja) znajdziesz odpowiedz na jak dlugo mozesz zapomniec o opalaniu i kapielach nie mowiac juz o otarciach czy innych rewelacjach milej lektury
![]()
|
|||
|
|||
|
Na solarium nie chodzę
spytałem z ciekawości a tak wogóle to wolę swój tatuaż i słońce na niebie przed którym można sie zabezpieczyć kremem o którym była mowa wcześniej Dzięki za odpowiedz.. Pozdro |
|
|
||||
|
||||
|
Krem z wysokim filtrem +50 i większym pomaga ochronić tatuaż przed promieniami słonecznymi i lampami w solarium tatuaż jednak musi być całkowicie wygojony.
|
|
|
||||
|
||||
|
o popatrz tego nie wiedziałem a czy tusz nie wyblaknie na słońcu nawet przy filtrze +50?oczywiscie mowie tu o powiedzmy 3 tygodniowym tattoo(znaczy świeżo zagojonym)
![]()
|
||||
|
||||
|
no mnie czeka lato w cieniu, bo właśnie zaczęłam robić tatuaż na plecach i czeka mnie kilka sesji, więc z opalania w tym roku nici. zresztą i tak pogoda nie dopisuje - albo za mokro, albo za gorąco...
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.