![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
witam, posiadam tatuaz na nodze od ok 3 tyg. zagoil sie ladnie w przeciagu ok. 14 dni, teraz pora go nawilzac jakims balsamem i tutaj pytanie do was - jakim? na chwile obecna mam tylko taki po goleniu; NIVEA for Men ŁAGODZĄCY BALSAM do skóry wrażliwej. Bez alkoholu, jego formula zawiera rumianek, witaminę E i prowitaminę B5.
drugie pytanie odnosnie slonca, grzeje juz ladnie a z racji tego, ze tatuaz to ciemniejsze miejsce na ciele trzeba uzywac na codzien olejkow z wiekszym filtrem - jak duzym? 40? z gory dzieki za odp. |
|
|
||||
|
||||
|
Co do balsamikow to juz raczej wg wlasnych upodoban, a filtr to jak najmocniejszy
|
|
|
|||
|
|||
|
Czyli mam rozumieć, że mam smarować tatuaż kremem z filtrem na dzień jak wychodzę tak ? A kiedy należy go smarować balsamem ? Czy może mi ktoś podać jakieś konkretne produkty ? Dzięki i pozdR
|
|
|
||||
|
||||
|
Ja osobiscie stosuje taki kremik "ODEA" - krem odżywczy z rumiankiem...
Filtrem smaruje kiedy wiem ze wychodze na dluzszy czas na sloneczko a tatuaz mam odsloniety |
|
|
|||
|
|||
|
a zeczywiscie bardzo slonce wplywa na tatuaz? na jego blaknięcie? bo ja jestem pod tym względem chyba zbyt przewrazliwiony. po jakim czasie mozna widziec powazny wplyw promieni słonecznych na nasze tatuaze? po roku, dwoch?
|
|
|
||||
|
||||
|
Dadar wywies sobie na oknie czarna koszulke na pare dni i zobacz jaka jest roznica intensywnosci koloru
Ta sama zasada jak z tatuazem |
|
|
|||
|
|||
|
witam, mam pytanie odnośnie używania samoopalaczy itp. po jakim czasie od wykonania tatuażu i czy w ogóle można używać tego typu kosmetykoów, nie wpłyną one na kolor tatuażu???
|
|
|
||||
|
||||
|
Samoopalacze zawierają substancje barwiące naskórek i nie powinny mieć wplywu na tatuaż, jednak odradzałabym stosowanie na świezy, nie wygojony tatuaż. Można ominąć to miejsce pamiętając, ze samoopalacze powodują lekkie przesuszenie skóry.
|
|
|
|||
|
|||
|
mój ma trzy tygodnie i już dawno się wygoił
a nie chcę wychodzić na słońce - wiadomo solarium też odpada.... |
|
|
|||
|
|||
|
Post usunięty
Ostatnio edytowane przez Shtojer : 08-11-2008 o 18:30. |
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.