![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Witam. Zrobiłem sobie tatuaż na prawym ramieniu, górna część. Robiony w sobotę, swędzi, goi się, a teraz schodzi naskórek. Strupków jak na razie nie widać. Ale co z tym naskórkiem? Widać, że schodzi skóra, jakieś małe kolorowe elementy itp. Smarowałem cały czas A+D (czy jakoś tak). Przerzucić się teraz na Lubriderm (dziś kupiłem) czy jeszcze smarować tym A+D?
Dzieki za pomoc. |
|
|
|||
|
|||
|
Sorry, że post pod postem. Zapomniałem dodać, że są jeszcze takie małe, kolorowe farfocle. Niektóre schodzą od razu jak przemywam tatuaż, niektóre nie. Zostawiać je i dalej smarować kremem? Po prostu nie martwić się o ten naskórek i ciągle smarować, tak? W końcu podczas któregoś tam przemywania sam zejdzie?
|
|
|
||||
|
||||
|
Te małe farfocle to nic innego jak strupki (wyglądają jak skórka dzięki maści która zapobiega powstawaniu dużych strupów z którymi wychodzi tusz). dopiero jak zejdą strupki będzie Ci sie skóra łuszczyć i wtedy należy nawilżać kremem.Smaruj delikatnie i nie drap nawet jak już zejdą strupki (mnie właśnie wtedy najbardziej swędzi).
|
|
|
||||
|
||||
|
Dokładnie tak, same odpadną. Nie skubać tego, nie zrywać, nie drapać. Dosyć niekomfortowe to uczucie, ale w sumie to tylko moment więc da się wytrzymać.
|
|
|
||||
|
||||
|
Wklepywać delikatnie maść a nie trzeć skóry.
|
|
|
|||
|
|||
|
To skoro te farfocle dalej są, to jeszcze smarować tym A+D (czy jakoś tak) czy już kremem nawilżającym? Dostałem kartkę od tatuażysty i tam było, że po 5 dniu przerzucić się na krem nawilżający. Od wczoraj go używam. Dobrze czy wrócić do tego A+D?
|
|
|
||||
|
||||
|
Ja smaruje alantanem dopóki nie zejdą w całości strupy.A jak sie łuszczy skóra to dopiero nawilżającym.
|
|
|
|||
|
|||
|
No właśnie strupów już chyba nie mam, bo skóra mi się łuszczy i kawałki odpadają. Wygląda to brzydko..ale tak ma chyba być. Wcieram krem Lubriderm, tak nie mocno, cienka warstwa, aby tattoo nie był suchy. Nie wiem kiedy te farfocle odlecą, skoro on się jakby przykleiły..jak przemywam to się poruszają, ale boję się je zdjąc kompletnie lol. Ten krem w sumie dość szybko się wchłania, a potem skóra jest taka..nie wiem jak opisać. Po prostu jest nawilżona. Robi się sucha daję znowu krem.
Ostatnio edytowane przez Xazzor : 09-09-2011 o 21:09. |
|
|
||||
|
||||
|
Zmień krem. Powinien być nie tylko nawilżający ale też nieco natłuszczający. Najlepiej takie dla dzieci lub zwykły typu nivea. Nie powinien być lekki bo ci się szybko wchłonie a smarowane miejsce wyschnie. I nie wcieraj tylko wklepuj.
|
|
|
|||
|
|||
|
zwykly krem nivea? zauwazylem wysypke na tym ramieiu. tattoo koloroey. zolty,czerwony, niebieski i taki tam. cos sie stalo? uwazam na tattoo. salon takzw czysty. czysta alergia i nie mam sie czego obawiac?
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.