![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Witam wszystkich
To moj pierwszy post i niestety o przykrej sprawie. Mam nadzieje ze mi pomozecie. Mam dosc powazny problem. Mianowicie przedwczoraj dokonczylem tatuaz. Znajduje sie na lydce. Pierwsza sesja odbyla sie poltora tygodnia temu gdzie zostala wykonana duza czesc wzoru. Ta czesc zagoila sie bez najmniejszych problemow przy pomocy kremu EASYTATTO poleconego przez tatuazyste. Wczoraj zauwazylem na nowej czesci tatuazu bardzo ale to naprawde bardzo duze zageszczenie pryszczy. Wyglada to naprwde nie ciekawie a do tego caly czas saczy sie ropa. Tatuazysta zalecil masc Tribiotic. Bylem na pogotowiu, internista zalecil konsultacje u dermatologa, jednoczesnie przepisujac antybiotyk DALACIN C. Ja mam jednak pytanie do Was czy mam sie czym martwic? Przezyl ktos wczesniej cos podobnego? Dodam ze nie jest to moj pierwszy tatuaz i wczesniej nie mialem tego typu problemow. Dzieki za zainteresowanie i pomoc. Marcu Ostatnio edytowane przez Marcu : 06-24-2009 o 19:23. |
|
|
||||
|
||||
|
Moj bliski przyjaciel mial cos podobnego zrobil sobie ladnego tribalka na lapce ale cos sie z tym na 2 dzien dziac zaczela mu strasznie saczyc sie ropa , bolec. Dbal o tat2 tylko podstawowo czyli mycie + masc nawet jak zaczelo mu sie tak dziac nic z tym nie zrobil poprostu przemeczyl sie tydzien czasu az zaczelo samo zasychac TO JEGO WIELKI BLAD bo zrobily mu sie mega strupy po czym jak wszystkie zeszly z ladnego tattoo zostala jedna wielka wyblakla plama :-(
Ale to przypadek gdzie koles wogle nie przejol sie stanem rzeczy. Ty skoro kontaktowales sie na pogotowiu zostal Ci przepisany antybiotyk to urzywaj tego i poczekaj na efekty napewno zadziala i pomoze, no i oczywiscie skontaktuj sie z dermatologiem , bedziesz wiedzial co sie dzieje.
|
||||
|
||||
|
Aj wlasnie teraz jak juz napisalm poprzedniego posta wyswietlilo mi sie zdjecie, hoho wyglada okropnie faktycznie bierz te antybiotyki i do dermatologa nawet prywatnie bo wiesz ze na pogotowiu to rozne zeczy sie dzieja jak np. mojego syna z wietrzna ospa przyjmowal ginekolog hahaha
|
||||
|
||||
|
Obrzydlistwo.
To wygląda na niezłe zakażenie. Dalacin C to dosyć silny i bardzo dobry antybiotyk (działa też na bakterie gronkowca złocistego, który może wywoływać takie zakażenia), powinien ci pomóc zwalczyć infekcję ale jak po tym wszystkim będzie wyglądał tatuaż to trudno powiedzieć. I pamiętaj o przestrzeganiu higieny osobistej. Ostatnio edytowane przez YvonneS : 06-24-2009 o 21:49. |
|
|
||||
|
||||
|
Źle to dla tattoo wygląda. Dobrego lekarza od skóry szukaj i nie drap tego.....
|
|
|
|||
|
|||
|
Dzieki za zaintersowanie.
Dzisiaj lepiej to juz wyglada. Wczoraj poprostu mylem tatuaz dosc czesto i szybko osuszalem. Przez noc wszsytko obeschlo i narazie nie ropieje. Przestalem chwilowo czym kolwiek smarowac. Oby wszystko poszlo w dobrym kierunku. |
|
|
||||
|
||||
|
Nie martw się, lekarz ktory ci przepisał klindamycynę wiedział co robi.
Stosuj się do wskazówek lekarza i absolutnie nie przerywaj leczenia nawet jak się zacznie poprawiać. Wizyta u dermatologa konieczna będzie tylko wówczas kiedy zamiast poprawy nastąpiłoby pogorszenie. Po prostu czasami tak bywa, że bakterie atakują, zwłaszcza kiedy organizm jest czymś osłabiony. A i jeszcze pij jogurty lub inne przetwory zawierające bakterie mlekowe, tak z pól godziny po przyjęciu antybiotyku, nigdy przed. |
|
|
|||
|
|||
|
Zaczynam sie nieco martwic.
Tatuaz przestal ropiec, miejsca gdzie wyciekala ropa ladnie zaczely sie goic ale cala lytka boli i razem ze stopa sa bardzo spuchniete. Moze wie ktos co sie dzieje? |
|
|
|||
|
|||
|
Oj nieciekawie się zaczęło robić, ale dobrze ze się już poprawiło daj znać jak się zagoiło
|
|
|
||||
|
||||
|
Ja też miałam raz spuchnięty - smarowałam maścią, a potem okładałam lodem w foli, takie okłady pomogły
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.