Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 09-17-2008, 15:56
karola karola jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie gojenie sie tattoo....

witam serdecznie kilka dni temu zrobilam sobie tatuaz... pierwsza noc z folia, od 3 dnia smarowanie alantanem plus 5 razy dziennie mojego nowego nabytku...zdaje sobie sprawe z tego ze troche czasu uplynie zanim on sie wygoi jednak zastanawia mnie jedno: moj tatuaz jest pokryty milionem strupkow, po prostu jest ich masa,czy to normalne? czytalam posty i co po niektorzy wypowiadaja sie ze nie mieli wogole.,,, moze zle pielegnuje moj tatuaz? to wy sie znacie nie ja-wiec prosze o odpowiedz...
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-17-2008, 17:06
Shtojer's Avatar
Shtojer Shtojer jest nieaktywny
Administrator

Miasto: Bielsko-Biała
Domyślnie

Po pierwsze nie nazwal bym tego strupkiem, chyba ze rzeczywiscie masz "strupy" to juz inna gadka... 5 razy dziennie smarujesz... Ja Zawsze powtarzam klientom 3-4 razy "kurewsko cienka warstwa bepanthenu" moze poprostu za duzo tego ladowalas, lub uzywalas jakiegos zwyklego kremu nawilzajacego co przy tatuazu po wchlonieciu powoduje wysuszenie, badz przez folia duszaca przez noc tatuaz. Mozesz jakos sprecyzowac zjawisko na Twoim tatuazu ?? Jak to wyglada ? Twarde grube strupy?? czy jakby skora popekana ?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-17-2008, 19:20
Nowy

Domyślnie

smaruje 5 razy bo tak mi kazali w salonie... odparzony nie jest bo folie mialam tylko przez pierwsza noc... smaruje tylko i wylacznie alantanem plus krem od samego poczatku... pierwsze dni byl spokoj, swedzialo jak to byc powinno przy gojeniu sie rany a teraz wyglada masarycznie, dla mnie wyglada to jak strupki, tatuaz caly wyglada jakby sie podzielil na 1 cm elementy i to mialo zaraz odpadac.... wyglada koszmarnie, smaruje caly czas ale boje sie ze nie tak powinno wygladac gojenie sie nowego tatuazu.. dodam ze mam go na sobie 6 dni...
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-18-2008, 18:53
Shtojer's Avatar
Shtojer Shtojer jest nieaktywny
Administrator

Miasto: Bielsko-Biała
Domyślnie

Rzeczywiscie cos jest nie tak... Cos mi sie wydaje ze za gleboko Ci wjechal i naruszyl skore wlasciwa co spowodowalo strupki. Jezeli mozesz wrzuc fotke
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-21-2008, 13:53
Nowy

Domyślnie

witam, ze zdjeciem niestety lipa bo nie mam mozliwosci zrobienia takiego ktore by jakosciowo pokazywalo problem z ktorym ja sie spotkalam... generalnie patrzac na to jak wygladaly moje plecy i szoku jaki doznawalam zerkajac na to co sie z tym dzieje zrobilam cos co odradzacie-czyli porzadnie umylam caly tatuaz szarym mydlem, nawet odwaze sie napisac pomoczylam te wszystkie strupki i czesciowo starlam je z tatuazu papierowymi recznikami... robic tak nie powinnam ale zaryzykowalam i jest niezle, nie wyglada juz tak paskudnie jak bylo, teraz widac ze sie wszystko luszczy ale spod spodu wybija tatuaz takze jestem dobrej mysli....nie jest jakis bardzo intensywny ale nadal go smaruje i czesciej myje i licze na to ze sie szybko wygoi.... napisalam co zrobilma bo byc moze ktos z was kiedys obudzi sie tak jak ja i tez dozna szoku co ma na ciele... tak czy inaczej niekiedy ryzyko poplaca pozdrawiam
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-24-2008, 13:08
Sadchild Sadchild jest nieaktywny
Rozmowny!

Domyślnie

No cos nie tak na pewno bylo, w studio robilas ten tatuaz? Jak z krawieniem bylo? intensywnie czy nie? moze faktycznie tatuujacy zagleboko pojechal. To jest twoja pierwsza dziara?
Napisalas ze zaczelas zmarowac od 3go dnia, dlaczego tak? Tatuaz musi byc nawilzony od pierwszej chwili, a tak, niesmarowalas a najbardziej intensywnym okresie, gdzie rana byla swierza.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-26-2008, 22:26
Nowy

Domyślnie

Witam tatuaz robilam w studiu i to nawet dosyc polecanym, tatuaz mam drugi natomiast p[ierwszy robiony bardzo nieprofesjonalnie dobre kilka lat temu nie nadaje sie ani do pokazania ani chwalenia.... a smarowany byl po 3 dniach poniewaz tak kazano mi w salonie... nie umiem odpowiedziec na pytanie dlaczego akurat tak.... pierwsza noc z folia, dwa dni w sumie bez jakiejkolwiek pielegnacji-tyle co przemylam mydelkiem....a co do krwawienia to tego samego dnia troszke krwawil a potem mialam w sumie spokoj... pozdr
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-27-2008, 10:37
Rozmowny!

Domyślnie

Ok, to nastepnym razem smaruj od pierwszego dnia.
A jak proces gojenia przebiega teraz, polepszylo sie?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-27-2008, 16:23
Nowy

Domyślnie

teraz moj tatuaz wyglada jak tatuaz, a nie ja rana... widac ze luszczy sie skora ale to co mialo to juz odpadlo i luszczacy naskorek jest gdzie niegdzie... generalnie wyglada na to ze jest ok i goi sie tak jak powinno W KONCU
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-29-2008, 10:19
Rozmowny!

Domyślnie

Super! Ciesze sie bardzo.
pozdrawiam.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania