Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 10-29-2011, 11:44
justa justa jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie Gojenie - dziwne wybrzuszenie/ podskórna krostka?

Tydzień temu zrobiłam sobie tatuaż. Smaruje maścią z witaminą A, którą dostałam od Pana tatuażysty i ogólnie wszystko się goi ładnie. Tatuaż (jak widać na zdjęciach) to troszkę dłuższy napis na lewej ręce, wszystkie literki fajnie się goją tylko dwie ostatnie 're' są dziwne. Coś tam pod nimi jest po skrórą chyba, jakby jakaś krostka, kulka pod skórą lekko boląca, widać też dobrze, że te dwie literki są jaśniejsze. Tak się przyjrzałam teraz to wygląda jak mały pryszczyk perfidnie będący po środku litery 'r', wiem nie dusić go. Ale czy to zejdzie? Nadal smarować tą maścią którą dostałam i to powinno zejść, prawda?
Dołączam fotki:
http://tinypic.com/r/qpqa2o/5
http://tinypic.com/r/oa9qm8/5
http://tinypic.com/r/1zoizk1/5

On trochę suchy jeszcze, znaczy taka sucha skórka się robi (też widać na zdjęciu), to też z czasem zejdzie jo?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-29-2011, 12:38
matys23's Avatar
matys23 matys23 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Jo. Na trzecim zdjęciu widać że strupki już Ci zeszły więc możesz się przerzucić na krem nawilżający. Na zdjęciach nie widać co Ci się tam zrobiło ale to pewnie zwykły syf. Jeśli będzie się pogarszać zasuwaj do lekarza. Po wygojeniu konieczna będzie poprawka w tym miejscu. Twój tatuator powinien Ci to zrobić za darmo.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-29-2011, 13:19
pajak914's Avatar
pajak914 pajak914 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Miasto: Breda
Domyślnie

Zgadzam się, jak byk popraweczka tego felernego elementu Cię czeka. Jednak narazie smarowałbym jeszcze całość jakieś 4-5 dni maścią. pzdr
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-29-2011, 15:25
Nowy

Domyślnie

No według kartki od Pana tatuażysty od 8 do 30 dnia raz dziennie trzeba smarować tatuaż maścią i tak postaram się robić, może nie będzie tak źle, może zejdzie Ale już mnie tak straszycie Niech będzie i poprawka kiedyś tam, aby tylko to się nic nie zrobiło z tego i brzydko nie wyglądało.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-29-2011, 15:53
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

30 dni to chyba przesada. Maścią smaruje się tydzień, dwa tygodnie max. później tylko nawilża.
Ten pan tatuażysta to ma podobne pojęcie o pielęgnacji jak i o tatuowaniu.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-29-2011, 16:13
matys23's Avatar
Uzależniony od forum!

Domyślnie

No właśnie. A tego syfa to ja bym szczególnie już maścią nie smarował. Nawet bym go zasuszył bo tam poprawka i tak będzie.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-29-2011, 17:22
Nowy

Domyślnie

Czego tak najeżdżać od razu, tatuażysta bardzo dobry moim zdaniem, dużo tatuaży zrobił, widziałam wiele jego dzieł itd. i na swój nie narzekam, poza tym niby syfkiem wszystko pięknie ładnie. Te 30 dni to tak jest napisane na kartce, ale to chodzi o wszystkie tatuaże i te wielkie i te mniejsze, także to tak w przybliżeniu. To przecie nie przez tatuażyste ten syf, zależy od skóry, widziałam tu na forum jak ropa z tatuażu leciała i to całkiem dużo ropy. Sama mogłam to zrobić myślę, jakoś podrażnić, a i kurde na początku nie smarowałam tak jak powinnam, chodziłam bez maści, no ale nic, będzie dobrze przecież I niby to syf, a jakby taka malutka malutka kuleczka kurzu pod skórą, sama nie wiem no, ale mam nadzieje przejdzie to, no cóż będzie trzeba to pójdzie do poprawki A ten.. miał kiedyś ktoś z Was coś takiego? Że syf na tatuażu? I jak to mam go zasuszyć? A może skoro i tak do poprawki to zdusić po prostu tam gdzie mam tą kulkę czy to zły pomysł, może nie wiem trochę tuszu wypłynąć? Sory, ale ja nie mam pojęcia, wy macie temu pytam ;D
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-29-2011, 18:14
matys23's Avatar
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Nie wyciskaj bo się zrobi ranka, blizna i mimo że to jest malutkie może dojść do lekkiego zniekształcenia i będzie cięższe do poprawki. Zresztą nie wiadomo co to jest więc lepiej nie ruszać Zasuszyć możesz maczając pałeczkę do uszu w spirytusie (może być salicylowy) i przykładając do syfka 2-4 razy dziennie w zależności jak masz wrażliwą skórę.

Ja po tych zdjęciach nie mogę powiedzieć czy gość jest słaby czy dobry (jedynie ta trójka mi coś nie podchodzi) ale z tą maścią rzeczywiście głupotę palnął.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-29-2011, 19:18
Nowy

Domyślnie

Ten znaczek i 3 to moje 'widzi mi się' te komputerowe serduszko, właśnie wszyscy myślą że to 3 (nawet Pan tatuażysta), niektórzy nawet że dupa a to po prostu niepełne serduszko.
Maść jest z witaminą A, więc po niej nic tam nie będzie, a te 8 do 30 dni to w przybliżeniu. Ja ogólnie poprzednie tatuaże dużo nie smarowałam, a się zagoiły, wszystko zależy przecież własnie od skóry.
Spoko, nie będę tego narazie ruszać, zobaczymy jak to będzie dalej z tym syfem czy tam co to
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-30-2011, 14:24
pajak914's Avatar
pajak914 pajak914 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Miasto: Breda
Domyślnie

Cytat:
Napisał YvonneS Zobacz post
30 dni to chyba przesada. Maścią smaruje się tydzień, dwa tygodnie max. później tylko nawilża.

Amen...................
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania