Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 06-10-2011, 00:10
PalKory's Avatar
PalKory PalKory jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Pytasz- odpowiadam. Tobie- kobiecie, prawdopodobnie chce się rozkminiać, jakie składniki ma dane smarowidło. Mnie to szczerze pierdoli, ważne, żeby działało, puki co- działa, może tam być nawet azbest... Swoją drogą: myślałem, że spodobają ci się te kosmetyki, tyle piszesz o powierzchowności, dbaniu o nią...
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-10-2011, 11:54
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Ależ ja nie napisałam, ze mi się nie podobają po prostu powiem tak, używałam wielu kremów w tym z górnej półki za które płaciłam nawet 300 zł i mogę stwierdzić, ze taki krem niczym nie rózni się od tego za 60 zeta jeżeli chodzi o działanie a przepłacanie za kosmetyk który mozna kupić taniej nie jest chyba rozsądne. Być może taki krem za tysiąc, dwa tysiace to już działa, mnie na to nie stac więc nie wypróbuję a do tych nieco droższych się zniechęciłam kompletnie.
Być może kremy do pielęgnacji tatuaży są dobre, mnie wystarcza mój krem do ciała za 20 zł i krem z filtrem jak wychodzę na słońce.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-10-2011, 12:17
PalKory's Avatar
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Fair enough. Ale idźmy tym tropem: jeśli coś ma spełniać konkretną funkcję, jest do tego przeznaczone, to jakoś ciężko mi uwierzyć, że niczym nie różni się od podobnych produktów, spełniających z założenia inną funkcję. Wiesz, Range Roverem da się zaorać pole, ale traktorem chyba będzie lepiej...
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-16-2011, 22:58
aquacuba aquacuba jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

PalKory też się zastanawiam nad tym zestawem i chyba go zakupię. Dzięki za informację o tym że maść przez nie nadaje się przez całą noc. Na noc dobrym rozwiązaniem będzie chyba Alantan ?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-17-2011, 01:09
matys23's Avatar
matys23 matys23 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Cytat:
Napisał pajak914 Zobacz post
Mam 3 dziary. Za każdym razem używałem Alantanu. Nic nigdy nie wypływało. Przestańcie przesadzać bo jeszcze ktoś gotów w takie rzeczy uwierzyć.
A ja mam 12 ( plus covery ) i próbowałem różnych środków z czego alantan jest moim zdaniem najlepszym. Jeśli smarujemy odpowiednią warstwę to wcale nie brudzi ubrań.
I jak dla mnie to alantan ma taką konsystencję że nie ma potrzeby stosowania folii a nawet nie jest to wskazane. Wystarczy co jakiś czas umyć mydłem antybakteryjnym bądź przemyć octeniseptem i znów nasmarować.

Zgadzam się, nie ma co przesadzać i najlepiej używać starych sprawdzonych środków.
To po alantanie zawsze miałem najcieńsze strupki i najszybciej się goiło.

Jedyna rzecz dla której spróbowałbym easytattoo to swędzenie ale to po maści jak zejdą strupy bo wtedy mnie najbardziej swędzi.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-17-2011, 09:52
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Cytat:
Napisał PalKory Zobacz post
Fair enough. Ale idźmy tym tropem: jeśli coś ma spełniać konkretną funkcję, jest do tego przeznaczone, to jakoś ciężko mi uwierzyć, że niczym nie różni się od podobnych produktów, spełniających z założenia inną funkcję. Wiesz, Range Roverem da się zaorać pole, ale traktorem chyba będzie lepiej...
Tak to bywa jak się wierzy reklamie. I dzięki temu ktoś zarabia na naiwnych konsumentach wciskając im, ze dany produkt jest lepszy ale przy okazji droższy.
Oczywiście wszystko to co sugeruje producent może być prawdą ale też może się okazać, że oprócz ceny i opakowania dany produkt spełnia taką samą funkcję jak jego tańszy odpowiednik, więc po co przepłacać?
Range Rover i ciągnik to jednak dwa różne światy, przeznaczone zupełnie do innych celów inaczej niż w przypadku maści gojących, których działanie jest jasno określone.

Odnośnie alantanu, to u mnie się to nie sprawdziło i dlatego nie polecam ale inni niech próbują, w końcu jest to produkt mający równiez określone zastosowanie.

Ostatnio edytowane przez YvonneS : 09-17-2011 o 12:26.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-17-2011, 11:31
matys23's Avatar
matys23 matys23 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

A co u Ciebie było nie tak że Ci nie podszedł?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-17-2011, 11:53
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Dostałam uczulenia.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-17-2011, 15:33
PalKory's Avatar
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Może jestem naiwny, jakoś mi to specjalnie nie przeszkadza- dupsko nadal całe. Jak pisałem wyżej: żel do mycia- super sprawa. Krem raczej na dzień, nocą alantan plus maść- u mnie się sprawdziło. Jeśli będziesz czuć się niekomfortowo (zbyt szybkie wysychanie) w pierwszych dniach od zabiegu, wówczas lepiej stosować maść również za dnia, po 2-3 dobach wrócić do kremu. Możesz też całkowicie zrezygnować z kremu i zamówić sam żel- opłaca się...
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania