Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 02-04-2009, 04:17
kristovs kristovs jest nieaktywny
Bywalec

Domyślnie

Cytat:
Napisał dziarus Zobacz post
a moja córa moja nie chce tatuazu , twierdzi że to obciach i problem mam z główki
czlowiekuaz trudno uwierzyc... ja mojemu staremu dupe trulem bo on mial a ja nie dopoki z nim nie przestalem mieszkac zawsze sie pytalem kiedy moge sobie zrobic tatuaz...w odpowiedzi slyszalem "chyba na dupie"pozniej nie obchodzilo mnie zdanie nikogo to tylko pare slow pamietam do ktorych sie stosuje..."nie zrob zadnego malego gowna ktorego potem bedziesz zalowal..."to na tyle...nie licze na potomstwo chociaz jesli bylby to syn nie mialbym nic przeciwko nawet bym pomogl w dobraniu wzoru studia itd, jesli corka...no coz, radzilbym poczekac jesli na prawde by chciala to czemu nie ale jesli "chce bo kolezanka ma"to chyba nie wiedzialbym co zrobic...nie jestem zadnym psychologiem wiec nie potrafie tlumaczyc takich rzeczyjedynym zaprzeczeniem jest "nie i hxxj bo zrobisz tylko sobie zle"
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-04-2009, 20:37
moniqa's Avatar
moniqa moniqa jest nieaktywny
Poczatkujacy

Domyślnie

uważam że każdy człowiek (nawet dziecko-w przypadku tatuażu powiedzmy po osiągnięciu pewnego pułapu wiekowego np.15-16 lat) powinien mieć wolną wolę i możliwość dokonania własnego wyboru myślę że jeśli dajemy takie przyzwolenie to są większe szanse na kontrolowanie pewnych spraw a dziecko zachowuje swoją autonomię. jak wiadomo "owoc zakazany" smakuje najlepiej- a po co miało by trafić po kryjomu do jakiegoś rzeźnika który poczęstował by go HCV lub innym gównem....lepiej porozmawiać,zasugerować, przedstawić wszystkie za i przeciw,konsekwencje jakie się z tym wiążą....i niech podejmuje decyzję...ew. pomogła bym w doborze wzoru
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-22-2009, 21:57
patric1's Avatar
patric1 patric1 jest nieaktywny
Poczatkujacy

Miasto: Radom (PL)
Domyślnie

Na dzien dzisiejszy mysle ze nie bedzie problemu zeby dziecko zrobilo sobie tatuaz ale moja corka ma dopiero 7 lat wiec jeszcze kupa czasu przede mna.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-06-2009, 20:49
estebanik's Avatar
estebanik estebanik jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

jeżeli ja sobie pozwoliłem na tatuaże po skończeniu 18 roku życia to nie widzę przeszkód żeby mój syn też kiedyś w przyszłości zrobił sobie tatuaż
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-18-2009, 23:34
k4mil3kkrk's Avatar
k4mil3kkrk k4mil3kkrk jest nieaktywny
Bywalec

Miasto: Kraków
Wyślij wiadomośc przez Skype do k4mil3kkrk
Domyślnie

jesli tylko moj syn czy corka bezie chcialo dziarke i bedzie tego pewne. to jak najbardziej TAK! wydaje mi sie ze nawet sam bym sie podjoł wykonania tattoo moim dziecia... jesli tylko to ma byc ich pasja to dla czego nie. wole zeby kiedys w przyszlosci wydawały hajs na ta2 niz na dragi...
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-13-2009, 13:55
sylwia88 sylwia88 jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie :)

jak bedzie dorosle to niemozna juz mu nic zabronic tylko mozna doradzic zeby robic w dobrym saloniea nie u jakiegos amatora z samorobka
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-14-2009, 14:12
Madines's Avatar
Madines Madines jest nieaktywny
Rozmowny!

Miasto: Wrocław
Domyślnie

Ja pozwolę dziecku zrobić tatuaż jak będzie dorosłe, bo według mnie skończone 18 lat nie świadczy o dojrzałości. Jak będzie pracować i się utrzymywać to nie ma problemu, ale póki będzie "na moim garnuszku" to nie ma szans. Może to dosyć specyficzne podejście, ale napiszę dlaczego. Ja pierwszy tatuaż zrobiłam w wieku 23 lat, pracowałam już i sama się utrzymywałam, bo póki żyłam z rodzicami, to mi nie pozwolili. Jestem zadowolona, bo mam fajny tatuaż, gdyby pozwolili mi to zrobić w wieku 18 lat, tak jak chciałam, to miałabym imie swojego chłopaka (już byłego), więc tragedia. Jestem bardzo wdzięczna za to, że mi na to nie pozwolili. Ta decyzja musi być przemyślana.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-06-2009, 02:48
Popej Popej jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

powiem krotko

bez problemu
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-28-2009, 13:32
Super Paweł's Avatar
Super Paweł Super Paweł jest nieaktywny
Bywalec

Domyślnie

Czysto teoretycznie, sadzę że nie miałbym nic przeciwko.
No bo tatuaż to świetna sprawa, a przecież latorośl mogła by mieć o wiele gorszy pomysł
niż chęć posiadania tatuażu.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-11-2009, 23:14
haliboy's Avatar
haliboy haliboy jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

ja pozwole moze nawet wczeniej ale nie na przedrameniach i szyji ( nie mowiac juz o reszcie widocznych miejsc;p) bo moze byc problem z praca

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania