![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Cytat:
az trudno uwierzyc... ja mojemu staremu dupe trulem bo on mial a ja nie dopoki z nim nie przestalem mieszkac zawsze sie pytalem kiedy moge sobie zrobic tatuaz...w odpowiedzi slyszalem "chyba na dupie"pozniej nie obchodzilo mnie zdanie nikogo to tylko pare slow pamietam do ktorych sie stosuje..."nie zrob zadnego malego gowna ktorego potem bedziesz zalowal..."to na tyle...nie licze na potomstwo chociaz jesli bylby to syn nie mialbym nic przeciwko nawet bym pomogl w dobraniu wzoru studia itd, jesli corka...no coz, radzilbym poczekac jesli na prawde by chciala to czemu nie ale jesli "chce bo kolezanka ma"to chyba nie wiedzialbym co zrobic...nie jestem zadnym psychologiem wiec nie potrafie tlumaczyc takich rzeczy jedynym zaprzeczeniem jest "nie i hxxj bo zrobisz tylko sobie zle" |
|
|
||||
|
||||
|
uważam że każdy człowiek (nawet dziecko-w przypadku tatuażu powiedzmy po osiągnięciu pewnego pułapu wiekowego np.15-16 lat) powinien mieć wolną wolę i możliwość dokonania własnego wyboru
myślę że jeśli dajemy takie przyzwolenie to są większe szanse na kontrolowanie pewnych spraw a dziecko zachowuje swoją autonomię. jak wiadomo "owoc zakazany" smakuje najlepiej- a po co miało by trafić po kryjomu do jakiegoś rzeźnika który poczęstował by go HCV lub innym gównem....lepiej porozmawiać,zasugerować, przedstawić wszystkie za i przeciw,konsekwencje jakie się z tym wiążą....i niech podejmuje decyzję...ew. pomogła bym w doborze wzoru![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Na dzien dzisiejszy mysle ze nie bedzie problemu zeby dziecko zrobilo sobie tatuaz ale moja corka ma dopiero 7 lat wiec jeszcze kupa czasu przede mna.
|
|
|
||||
|
||||
|
jeżeli ja sobie pozwoliłem na tatuaże po skończeniu 18 roku życia to nie widzę przeszkód żeby mój syn też kiedyś w przyszłości zrobił sobie tatuaż
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
jesli tylko moj syn czy corka bezie chcialo dziarke i bedzie tego pewne. to jak najbardziej TAK! wydaje mi sie ze nawet sam bym sie podjoł wykonania tattoo moim dziecia... jesli tylko to ma byc ich pasja to dla czego nie. wole zeby kiedys w przyszlosci wydawały hajs na ta2 niz na dragi...
![]() ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
jak bedzie dorosle to niemozna juz mu nic zabronic
tylko mozna doradzic zeby robic w dobrym saloniea nie u jakiegos amatora z samorobka![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Ja pozwolę dziecku zrobić tatuaż jak będzie dorosłe, bo według mnie skończone 18 lat nie świadczy o dojrzałości. Jak będzie pracować i się utrzymywać to nie ma problemu, ale póki będzie "na moim garnuszku" to nie ma szans. Może to dosyć specyficzne podejście, ale napiszę dlaczego. Ja pierwszy tatuaż zrobiłam w wieku 23 lat, pracowałam już i sama się utrzymywałam, bo póki żyłam z rodzicami, to mi nie pozwolili. Jestem zadowolona, bo mam fajny tatuaż, gdyby pozwolili mi to zrobić w wieku 18 lat, tak jak chciałam, to miałabym imie swojego chłopaka (już byłego), więc tragedia. Jestem bardzo wdzięczna za to, że mi na to nie pozwolili. Ta decyzja musi być przemyślana.
|
|
|
|||
|
|||
|
powiem krotko
![]() bez problemu ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Czysto teoretycznie, sadzę że nie miałbym nic przeciwko.
No bo tatuaż to świetna sprawa, a przecież latorośl mogła by mieć o wiele gorszy pomysł niż chęć posiadania tatuażu. |
|
|
||||
|
||||
|
ja pozwole moze nawet wczeniej ale nie na przedrameniach i szyji ( nie mowiac juz o reszcie widocznych miejsc;p) bo moze byc problem z praca
![]()
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.