![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Witajcie !
Od kilku dni posiadam świerzy tattoo, smarowałam go od początku alantanem plus, tylko że własnie mi się skończył;( tatuaz robiłam w srode, goii sie pięknie na razie nic niepokojacego nie zuważyłam, cały czas lekka warstwa alantanu na noc folia + maść no i folie nakładam wtedy gdy gdzies musze wyjsc np w czasie szkoły, gdy ejstem w domu tatuazyk oddycha. Ale przejde do konkretów otóz zastawaims ie czy te masc moge czyms zastapic ? np oliwka bambino ? czy czyms podobym co ma działanie natłuszczające ? a Jeśli bym zaprzestała uzywac maści na tym etapie gojenia to jakie były by konsekwencje ? pytam bo szrzecze mówiac nie mam teraz za bardzo funduszy na te maśc ( nie jestem osoba wypłacalna a od rodziców juz niechce ciaganac tymabrdziej że nie beda happy ze znowu pakuje jakies pieniade na tattoo);( ale na zdrowiu sie nie oszczdza, wiec oczywiście jesli to konieczne kupie te masc ( a w,łasnie ile ona kosztuje) ;d z góry dzieki za odpowiedz I jecsze jendo czy ejst jakas roznica pomiedzy alantanem plus KREM a MAŚCIĄ ?? |
|
|
||||
|
||||
|
kup tribiotic jest w malych saszetkach po 1g jak masz maly tato to 1saszetka ci na kilka razy wystarczy chyba ok 1,5zl kosztuje
|
|
|
||||
|
||||
|
Oliwka nie jest wskazana, świeży tatuaż powinno się smarować maścią przyspieszającą gojenie, Alantan jest dobry i niedrogi. Z innych maści stosuje się bepanthen lub linomag.
Maść zawiera składniki natłuszczające, krem szybciej się wchłania, dlatego nie jest zalecany w początkowej fazie gojenia tatuażu. Po odpadnieciu strupa mozesz już spokojnie smarować kremami. Oosbiscie odradzam tribiotic, to specyfik z antybiotykiem niekoniecznie dobrze wpływajacym na szybkość gojenia, zwłaszcza kiedy nic poważnego się nie dzieje. Alantan jest tanim specyfikiem, kosztuje do 10 zł, chyba każdego na to stać? Ostatnio edytowane przez YvonneS : 11-22-2008 o 12:01. |
|
|
||||
|
||||
|
ja stosuje tribiotic zawsze nie narzekam mam ladne tatoo ale niech kazdy robi jak uwaza pozdrawiam
|
|
|
||||
|
||||
|
Oczywiście, jest w czym wybierać.
Jednego tylko nie rozumiem skoro kogoś stać na zrobienie tatuażu a żałuje kasy na TANIE maści gojące to jest to bardzo dziwne. ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Troche dziwne
Ale Tribiotic Ci w niczym nie pomaga podczas gojenia tatuazu... Dlaczego Masc a krem YvonneS juz wytlumaczyla a cena to alantan plus = 7 PLN a Bephanten = 17 PLN |
|
|
||||
|
||||
|
W moim przypadku ja stosowalem alantan zwykly i dawal rade i bylem z niego zadowolony natomias innym razem kupilem alantan plus bo zwyklego nie bylo w aptece gdy go stosowalem dostalem jakas wysypke i pieprznolem go do kosza przy nastepnym tatuazu zadbalem o to aby kupic alantan zwykly zawsze go stosowalem i nigdy nie mialem zadnych powiklan pozatym stary 7 zl to naprawde nie jest chyba az tak duzo a taka tubka starcza na bardzo dlugo. Po pelnym wygojeniu stosuje oliwke bambino z tego wzgledu ze mam w pracy suche powietrze i bardzo mi wysusza tatoo po posmarowaniu nabiera kolorkow i sie nie wysusza to tyle pozdrawiam.
|
|
|
|||
|
|||
|
Dzieki wszytskim z aodpowiedz, jednak kupie ta maść tylko zastanwiam sie nad tanszym odpowiednikiem alantanu, najwieksze zaufajnie mam w sumie o tej masci bo wczesniej zawsze ja stosowalam, chcialam sprobowac tribiotica ale z tego co wiem nie ejst chyba tanszy niz alantan, a tatoo mam spory wiec nie bede sie bawic w saszetki bo nie okresle ile ich bede potzrebowac. teraz pytanie brzmi jaka masc wybrac Alantan plus czy moze linomag? czy jescze jakas inna ? acha i jakie eda konsekwencje przerwania kuracji alantanowej przez jeden dzien ?
|
|
|
||||
|
||||
|
Niestety, obowiązują pewne zasady ktorych nalezy przestrzegać aby nie goić tatuażu tygodniami. Jeden dzień bez smarowania maścią nie powinien mieć znaczącego wpływu na ranę, jednak lepiej tego nie robić i starać się dbać o świeży tatuaż. Strupki odpadają mniej więcej po tygodniu, to nie ciągnie się w nieskończoność i ten czas można poświęcić na to aby ładnie go wygoić.
Alantan maść i linomag są w podobnej cenie, jednak do gojenia lepszy jest alantan. |
|
|
|||
|
|||
|
Ojejku
dobrze jutro pobiegne po alantan z samego rana mam nadzieje ze rzeczywiscie jedn dzien bez maści nie bedzie miec wplywu na gojenie. Wczeniej stosowałam sie do zalecen tatuarzysty i zakładałąm folie na noc ale teraz rozumiem ze mam tego nie robić, no ale jakoś zabezpieczyc tattoo czy po prostu zalozyc luzna bawełniana koszulke i nic sie nie stanie ?? jakies rady ? chetnie sie zapoznamA co do strupków na razie nic takiego se nie pojawiło to znaczy ze nie zrobia mi sie stupy ? czy to moze nastapic w pozniejszzzym etapie ? ( tatuaz mam 3 dni) na razie kontury sa lekko wypukłe ale tylko to zaobserwowałam Ostatnio edytowane przez BoskaAga : 11-22-2008 o 18:59. |
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.