Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 12-03-2008, 22:53
Wojtas's Avatar
Wojtas Wojtas jest nieaktywny
Administrator

Miasto: Łódź (Ście)
Domyślnie Co wy na to

Szperajac w sieci natrafilem sie na cos takiego co wy na to ??
Załączone Grafiki
File Type: jpg diamond-piercing.jpg (37.1 KB, 96 wyświetleń)
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-03-2008, 23:02
1grzesiu1's Avatar
1grzesiu1 1grzesiu1 jest nieaktywny
Administrator

Domyślnie

jak dla mnie to trzeba miec najebane w garach zeby cos takiego zrobic tak samo jak przecinanie jezyka dziaranie twarzy jakies implanty chore idioci
pozdrawiam
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-04-2008, 15:52
Wojtas's Avatar
Wojtas Wojtas jest nieaktywny
Administrator

Miasto: Łódź (Ście)
Domyślnie

Jak dla mnie tez to nie jest za fajne ale sa pewnie ludzie ktorych takie zeczy kreca jak dla mnie oblech he he
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-04-2008, 16:31
dagavip dagavip jest nieaktywny
Nowy

Miasto: Łódź
Domyślnie

o nie :/ mi tez sie to nie podoba...
podziwiam za pomysłowosc mnie by nigdy cos takiego do głowy nie przyszło...
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-04-2008, 16:55
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Fajne, podoba mi się.
To nie jest aż tak szokujące jak co niektórzy poprzebijani od stóp do głów.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-21-2009, 14:20
temilade's Avatar
temilade temilade jest nieaktywny
Nowy

Miasto: Suwałki
Wyślij wiadomośc przez Skype do temilade
Domyślnie

robi wrażenie ale czegoś takiego to ja bym nie chciała mieć-głupota ;P
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-21-2009, 16:55
aga aga jest nieaktywny
Poczatkujacy

Domyślnie

Z tego co wiem mało komu przyjmują się takie cuda na dłoniach, ciążko się goją ze względu na duże ryzyko zapaprania w tym miejscu no i bardzo prawdopodobne migracje. Jak się komuś uda to nic tylko się cieszyć zjawiskowym efektem
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-22-2009, 02:37
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Trzeba mieć wyjątkowe szczęście żeby coś się nie przyjęło a i migracje nie są powszechnym zjawiskiem na tysiące osób które co roku modyfikują sobie w ten sposób ciało muszą się znaleźć i takie którym to nie odpowiada.
Pisałam już wcześniej, że miejsce nie ma aż takiego znaczenia ponieważ przekłuwać skórę można prawie wszędzie. To jest podobnie jak z lekami, jeden przyjmuje i nie odczuwa skutków ubocznych a inny niestety tak.
Profesjonalni piercerzy raczej mają pojęcie o tym co robią i nie kłują miejsc "niedozwolonych" lub uznanych za takie.
Z własnego doświadczenia wiem, ze komplikacje występują najczęsciej na skutek błędów w pielęgnacji i źle dobranej bizuterii (alergia). Jednak ze wszystkim można sobie poradzić i wygoić, no chyba, ze nalezy się do niewielkiej liczby osób nie tolerujących wszelkiego żelastwa.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-22-2009, 02:51
dropsikk dropsikk jest nieaktywny
Rozmowny!

Domyślnie

jak dla mnei to zajefajny pomysl widzialem juz to zdjecie kiedys konkrecik.

PS. co wy macie do ludzi wykolczykowanych od gory do dolu. im sie to podoba i tyle pomyslcie sobie ze dla niektorych ludzi to my wszyscy jestesmy za przeproszeniem pojebami i oblechami bo mamy tatuaze tolerancji troche tu brakuje
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-22-2009, 03:22
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Nie chodzi o akceptację ale o to, że niepotrzebnie straszy się ludzi skutkami ubocznymi które tak naprawdę nie są powszechne. Jasne, że każda ingerencja w ciało może wywołać różne następstwa ale nie przesadzajmy.
Poza tym u nas takie formy modyfikacji wywołują raczej złe skojarzenia, podobnie jak tatuaże a przeciwnikami są z reguły osoby które mają o tym niewielkie pojęcie a ozdabianie ciała traktują jako element ściśle związany z półświatkiem czy marginesem.
Mnie osobiscie kolczyki nie przeszkadzają ale też nie zrobiłabym sobie czegoś takiego ze względów własnie zdrowotnych( rany źle i długo mi się goją).
O ile piercing nie budzi już takich kontrowersji to skaryfikacja owszem. Jak są postrzegani ludzie z bliznami nawet kiedy tworzą one ładny wzór?
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania