![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
Szperajac w sieci natrafilem sie na cos takiego co wy na to ??
|
|
|
||||
|
||||
|
jak dla mnie to trzeba miec najebane w garach zeby cos takiego zrobic tak samo jak przecinanie jezyka dziaranie twarzy jakies implanty chore idioci
![]() pozdrawiam |
|
|
||||
|
||||
|
Jak dla mnie tez to nie jest za fajne ale sa pewnie ludzie ktorych takie zeczy kreca jak dla mnie oblech he he
|
|
|
|||
|
|||
|
o nie :/ mi tez sie to nie podoba...
podziwiam za pomysłowosc mnie by nigdy cos takiego do głowy nie przyszło... |
|
|
||||
|
||||
|
Fajne, podoba mi się.
![]() To nie jest aż tak szokujące jak co niektórzy poprzebijani od stóp do głów. |
|
|
||||
|
||||
|
robi wrażenie ale czegoś takiego to ja bym nie chciała mieć-głupota ;P
|
|
|
|||
|
|||
|
Z tego co wiem mało komu przyjmują się takie cuda na dłoniach, ciążko się goją ze względu na duże ryzyko zapaprania w tym miejscu no i bardzo prawdopodobne migracje. Jak się komuś uda to nic tylko się cieszyć zjawiskowym efektem
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Trzeba mieć wyjątkowe szczęście żeby coś się nie przyjęło a i migracje nie są powszechnym zjawiskiem na tysiące osób które co roku modyfikują sobie w ten sposób ciało muszą się znaleźć i takie którym to nie odpowiada.
Pisałam już wcześniej, że miejsce nie ma aż takiego znaczenia ponieważ przekłuwać skórę można prawie wszędzie. To jest podobnie jak z lekami, jeden przyjmuje i nie odczuwa skutków ubocznych a inny niestety tak. Profesjonalni piercerzy raczej mają pojęcie o tym co robią i nie kłują miejsc "niedozwolonych" lub uznanych za takie. Z własnego doświadczenia wiem, ze komplikacje występują najczęsciej na skutek błędów w pielęgnacji i źle dobranej bizuterii (alergia). Jednak ze wszystkim można sobie poradzić i wygoić, no chyba, ze nalezy się do niewielkiej liczby osób nie tolerujących wszelkiego żelastwa. |
|
|
|||
|
|||
|
jak dla mnei to zajefajny pomysl widzialem juz to zdjecie kiedys
konkrecik.PS. co wy macie do ludzi wykolczykowanych od gory do dolu. im sie to podoba i tyle pomyslcie sobie ze dla niektorych ludzi to my wszyscy jestesmy za przeproszeniem pojebami i oblechami bo mamy tatuaze tolerancji troche tu brakuje![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Nie chodzi o akceptację ale o to, że niepotrzebnie straszy się ludzi skutkami ubocznymi które tak naprawdę nie są powszechne. Jasne, że każda ingerencja w ciało może wywołać różne następstwa ale nie przesadzajmy.
Poza tym u nas takie formy modyfikacji wywołują raczej złe skojarzenia, podobnie jak tatuaże a przeciwnikami są z reguły osoby które mają o tym niewielkie pojęcie a ozdabianie ciała traktują jako element ściśle związany z półświatkiem czy marginesem. Mnie osobiscie kolczyki nie przeszkadzają ale też nie zrobiłabym sobie czegoś takiego ze względów własnie zdrowotnych( rany źle i długo mi się goją). O ile piercing nie budzi już takich kontrowersji to skaryfikacja owszem. Jak są postrzegani ludzie z bliznami nawet kiedy tworzą one ładny wzór? |
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.