![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
Witam
Mam pytanie co myslicie o pokojowych salonach tattoo i co myslicie o maszynach robionych recznie czy mozna znalesc dlanich miejsce na zastosowanie w swiecie tatuazu ?? |
|
|
||||
|
||||
|
ello, wiesz co nie ma znaczenia gdzie robisz tatuaze czy w domu czy masz salon tattoo, wszytko zalezy od ciebie ,jakim jestes człowiekiem i jakie masz podejscie do techniki, sterylnosci i tych wszystkich rzeczy zwiazanych z zapewnieniem klientowi dobrego poziomy wykonywanej dziarki , czystosci i bezpieczenstwa klientów i ciebie samego, ja sam jest freelancerem , nie mam w tej chwili zadnego salonu, ,teraz tatuje w domu , ale miałem kiedys studio i mam przeszkolenie sanitarne , zona dodatkowo jest lekarzem to mam baze na punkcie czystosci i sterylnosci, mam duzy dom i mam w nim urzadzony salon do tatuowania wszystko odbywa się tak jak powinno ,, a dodatkowo w miłej atmosferze
,. profesjonalny sprzet jak teraz tak tani ze za jedą wyplatę z biedronki mozna kupić zestaw do tatuazu, jest bardzo duzo ogólnie dostepnych jednorazowych czesci , tak zę ktos kto ma wiedzę i jest odpowiedzialny moze zapewnic bezpieczenstwo podczas tatuowania nawet jezeli nie posiada autoklawu, takzę tatuowanie sprzetem domowej roboty nie ma zadnej przyszłosci i sosbiscie chciałby aby odeszło do lamusa, za duzo niebeizpieczenstw z tym jest zwiazanych |
|
|
||||
|
||||
|
Ja wlasnie zachwile jade do Gorlic robic 10 dziare hehe musze dodac fotki do galerii bo to niewszystkie dziarki hehe teraz mam ich 9 obecnie ale za pare godzi powstanie 10
jesli zrobie to dodam fotki. Hatecore no wiesz napewno masz racje z tymi maszynami recznymi ale przynajmniej jest czysto i higienicznie wiec juz jest plus:] dzieki za wypowiedz pozdro![]() |
|
|
||||
|
||||
|
to ze ktoś ma odkuzony dywan w domu jak robi komuś dziare to nie znaczy że jest czysto i sterylnie, nie wiem jak wyglada ta maszyna recznej roboty . ale tak zwane brzeczki to nie jest sprzet który mozna wysterylizowac , a zółtaczka i jej przetrwalniki sa bardzo trudne do zabicia i nawet w profesjonalnym salonie w którym jest pełen profesjonalny sprzet potrzeba jeszcze duzej wiedzy na tema zasad aseptyki zeby wszystko było oki,
ostatnio mój kolega zwierzył mi się ze miał badania krwi i okazało sie za ma zółtaczkę wszczepienna, zaraził go i jego kolegę , chłopak którego poznali gdzieś w polsce jak byli na delegacji i chłopak ten niby pracował w studio tattoo i zaproponował mi tatuaz w niego w domu za pól ceny , tatuaze im zrobił bardzo przecietne, ale zaraził ich zółtaczka przy okazji , obydwaj ma rodziny i dzieci a to choroba to nie jest niestety katar , ludzka skóra jak i zdrowie nie są miejscem do ryzykownych zabaw i esperymentów, przez brak odpowiedzialnosci tatuatora mozna komus zjeb...... zycie i zdrowie. |
|
|
||||
|
||||
|
Też Musze Do Galreii Wrzucic Wiecej Fotek Tego Co Am Na Ciele Hehe , Tylko Musze Zdjecia Porobic
|
|
|
||||
|
||||
|
I tez dodam ze w pro. studiu mozna czym sie zarazic niezawsze jest 100% pewnoci jednemu moze sie udac drugiemu nie , wiesz niemusisz sie zemna zgadzac zreszta wiesz lepiej bo juz siedzisz w tym sporo czasu moj kumpel dopiero 4 lata z kawalkiem ale lubie sie uniego dziarac :]
Pozdro i szacunek :] |
|
|
||||
|
||||
|
to jest takie gdzie pracuje profesjonalista z odpowiednia wiedza a nie takie które ma w nazwie ze jest profesjonalne studio tatuazu, niestety zdarzaja się bardzo czesto takie studia ze strach o tym pisac , moj koles opowidał mi o studiu w swoim miescie gdzie widział ze koleś wlewa resztkę tuszu z kubeczka do butelki, to jest chore , przez to moga kogoś zarazic i ten tusz gnije od tej krwi i osocza i pozniej nic sie nie bedzie goic , w wołczynie było kiedyś studio i koles dziarał brzeczkiem, tak własnie samoróbka , te baby z sanepidu w tym rejonie były głupsze od tego który to robił.
|
|
|
||||
|
||||
|
jezeli ten twój koles dziara juz 4 lata i jescze nie uzbierał na profesjonalny sprzet to cos jest nie tak..... przecież za kazda dziare bierze siano , bardzo czesto goscie po domach dziarajcy biora tyle co w studio albo i wiecej czasami,
wiesz jak kochasz tatuaze i ich wykonywanie to staniesz na głowie zeby zarobić na dobry sprzet zeby zapewnic klientem bezpieczenstwo ,ale jak koleś przez 4 lata tego nie robi to znaczy zę mu nie zalezy na komforcie klienta i jego bezpieczenstwie i tak naprawde ma w dupie co sie dzieje z ludzmi przez niego dziaranymi z ich zdrowiem itd bardzo wielu tatuatorów zaczynało od samoróbki , i tego nie da się zmienić zawsze bede ludzie którzy bede to robic , chodzi tylko o to , aby się rozwijać i zeby ten okres dziarania samoróbka był jak najkrótszy, profesjonalnum sprzetem tez od razu nikt nie bedzie dobrze dziarał zdaje sobie z tegto sprawę , niech robi buraki jak znajdują się tacy którzy to chcą sobie zrobic ,ale niech robi sterylnie od samego poczatku zeby nie zarazac ludzi zółtaczka i innymi , buraka zawsze po kilku latach mozna pokryc a z zółtaczką meczysz się do konca zycia, i na koniec kwestia swiadomosci ludzi , czyli klientów , przerazajace jest to zę nawet kobiety idać do takiego dziarajacego samoróbka nie mysla ze szafuja swoim zyciem i zdrowiem, tu cytat , bo on spryskał strunę dezodorantem i powiedział ze to już jest czyste, boże , naprawdę nie wiem czy to wynika z ludzkiej głupoty czy nie wiedzy po to jest to forum i też inne w internecie zeby wejsc i zapytac przed zrobieniem tatuazu jak sprawdzic czy tatuaz ktróy chce sobie zrobic nie bedzie niósł ze soba jakiegoś zagrozenia dla mnie i mojego zdrowia ufffffff jak zwykle się rozpisałem ale temat sterylnosci i bezpieczenstwa ludzi robiacych sobie tatuaze lezy mi na sercu, to tyle |
|
|
||||
|
||||
|
Nic nieszkodzi ze sie rozpisales ja poprostu pisalem tak jak widze jak to jest bo znam go dobrze i znam ludzi robiacych uniego dziarki badali sie i naszczescie nic niemieli , ja cie rozumiem ze reczne maszynki i warunki pokojowe niezapewniaja sterylnosci i higieny.
A jesli chodzi o sprzet to powiem tak w gorlicach zanim Pyton zaczol sie uczyc dziarac to bylo 3 albo 4 innych kolesi wiec niemial zbyd duzego zarobku dopiero teraz mysli nad wieksza kasa i zakupem machiny. a tak szczeze myslalem ze jak zamieszcze moje fotki dziar to mnie wysmiejecie bo wszyscy uzytkownicy tego serwisu maja juz dziarki na poziomie za co szacunek dla nich !!!!!! Ps. Ja jeszcze jestem mlody i wyrazam poglady jako laik w swiecie tatuazu ale nielicze na zadna taryfe ulgowa jesli chodzi o krytyke i rozmowy o tym ze jest niesterylnie pozdrawiam :] |
|
|
||||
|
||||
|
Ja Tylko Trochę Wyjde Na Prosta Z Czasem To Postaram Się Napisac Artykuł O Sterylizacji I Higienie , Kilka Porad Dla Ludzi Którzy Po Raz Pierwszy Robia Sobie Tatuaz , Na Co Zwrócić Uwagę , Czyli Maja Się Nie Bac , Patrzeć Tatujacemu Na Rece , Powrzucam Foty Rzeczy Uzywanych Przy Tatuazu I Jak To Powiina Wygladąc Cały Proces Zeby Bylo Jak Trzeba , Moze Kilku Osobą To Pomoze
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.