![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Witam,
jakieś 5 lat temu zrobiłem sobie całkiem spory tatuaż - foto w załączniku. W związku z tym że przytyłem od momentu jego zrobienia dobrych parę kg porozciągał się i pomyślałem że skoro jest możliwość to go "usunę" i nakryję czymś nowym. Pojechałem na wizytę do lekarza który usuwa laserem tatuaże. Jestem po pierwszym zabiegu i za żadne pieniądze na następny nie pójdę :-P Dlatego teraz zastanawiam się czy udałoby się zrobić covera na tym co mam. Kiedyś kolo który robił mi drugą dziarę powiedział że się nie da tego nakryć. Chciałbym Was zapytać czy znacie jakiś utalentowanych tatuatorów, którzy są w stanie przykryć "niemal wszystko" ? I w ogóle powiedzcie czy Waszym zdaniem się da :-) PS. Fotki są robione przed usuwaniem. Ostatnio edytowane przez Cadi : 09-09-2011 o 15:24. |
|
|
||||
|
||||
|
kazdy dobry tatuazysta ci to zakryje musisz isc do dobrego studia ale pamietaj ze ratuje cie tylko kolor a jesli kolorowej nie chcesz to musisz usunac ten stary do konca
![]()
|
||||
|
||||
|
Możesz go też poprawić i trochę pozmieniać. Mógłbyś wstawić fotkę zrobioną po zabiegu usuwania?
|
|||
|
|||
|
Zabieg był robiony w zeszłym tygodniu, więc jeszcze się nie zagoiło dobrze.
Bezpośrednio po zabiegu wyglądałem jakbym się normalnie poparzył. Bąble w każdym miejscu gdzie uderzał laser. Ból okropny tatuowanie na żebrach to przyjemność :-), tyle tylko że zabieg usuwania trwa 15 minut a nie tak długo jak tatuowanie. Jeśli chodzi o kolory - to bardzo chętnie przykryłbym to jakąś yakuzą lub czymś podobnym. Tylko pytanie - kto się czegoś takiego podejmie ? Macie namiary na jakiś cudotwórców, którzy nie boją się takiej roboty, i których efekt końcowy będzie naprawdę fajny ? Pozdrawiam! |
|
|
||||
|
||||
|
Tak naprawdę wszystko zależy od tego jak to będzie wyglądało po laserze. Dziwne jest dla mnie to co piszesz o usuwaniu. Nie słyszałem jeszcze żeby aż tak to bolało... i bomble??? ale ekspertem w tym temacie nie jestem więc może tak musi??? być?
Jeśli to dobrze rozjaśnisz to można to zakrywać ciemnymi kolorami. Pokaż rękę po laserze |
|
|
|||
|
|||
|
Laser Q-switch - czyli chyba najlepsze co może być w tej kwestii.
Bąble to norma, każdy ma bąble po usuwaniu, trzeba to pielęgnować żeby nie pękały bo mogą zostać blizny wtedy. Ból jest spory, tak jakby przypalanie ciała, z resztą zapach spalenizny wyczuwalny w trakcie zabiegu ![]() Ogólnie mało przyjemne uczucie - sam zabieg nie taki straszny, gorsze to co dzieje się później - obrzęk, krwiaki, etc. Byłem po zabiegu na wizycie kontrolnej, i powiedziano mi że to norma. Po pierwszym zabiegu zbytnio to nie zbledło. Poczekam jeszcze parę tygodni, bo ponoć wtedy lepiej widać efekt ;-) Ale jeśli nie zblednie tak bardzo to jest szansa to przykryć ? Pozdrawiam |
|
|
||||
|
||||
|
Ciężko, pewnie się da ale ciemnymi kolorami, może częściowo być widać to co pod spodem i na pewno nie każdym wzorem. Najlepsza opcja to poprawić to co jest i zrobić jeszcze raz ale ładnie
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Poprawić i zrobić jeszcze raz ale ładnie ? Tzn ? Bo chyba nie zrozumiałem
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
no ale koles wlasnie usuwa ten wozrek wiec po co mialby go od nowa robic? jak dorze to rozjasnisz to nawet nie kolorem by mozna bylo zrobic, pytales jeszcze o cudotworcow co by to zakrysli kolorem w kazdym dobrym studiu ci to zakryja kolorkiem
![]()
|
|||
|
|||
|
No właśnie sęk w tym, że ja już nie chce go rozjaśniać, bo po zabiegu mam tydzień z głowy. Nie wychodzę z domu, muszę śmigać bez koszulki etc. Już tydzień jestem na zwolnieniu lekarskim, a tak co miesiąc się nie da :-P
Da się przykryć kolorem tak aby nie było w ogóle widać tego wzoru ? Czy musi być mocno wywabiony ? |
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.