![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
Johnson&Johnson
http://www.domzdrowia.pl/56525,johns...ie-250-ml.html Neutrogena http://www.nokaut.pl/kosmetyk/neutro...=ProductOffers
|
|||
|
|||
|
Takiego bezalkoholowego balsamu powinnam używać już całe życie w miejscu gdzie mam tatuaż? Czy sensowniej smarować miejsce tatuażu tylko takim bezalkoholowym balsamem lub kremem, a resztę ciała już normalnym balsamem zawierającym alkohol?
Pytanie kieruję przede wszystkim do Pań, które na co dzień smarują się balsamami i posiadają tatuaże. |
|
|
||||
|
||||
|
Wiadomo, że o tatuaż trzeba dbać całe życie z resztą tak jak o resztę ciała. Ale po zupełnym wygojeniu możesz się balsamować takim balsamem jaki Ci się podoba tj. nie konieczne jest używanie dwóch różnych kremów/balsamów/olejków. Po prostu nie ma w nich tak wielkiej ilości alkoholu, by mogła Ci zaszkodzić.
|
||||
|
||||
|
Powinnaś się raczej wystrzegać słonca czy solarium i chronić miejsce wytatuowane przed działaniem promieni uv niż przejmować czy smarujesz tatuaż balsamem zawierającym alkohol czy nie. W początkowym stadium gojenia, czyli do pełnej regeneracji warto stosować kosmetyki hypoalergiczne, łagodne, później dbasz o to miejsce tak samo jak o całe ciało.
|
|
|
|||
|
|||
|
dobranie a w sumie znalezienie takowego balsamu nie jest łatwe, dziś już kończy schodzić mi skóra i powinienem zacząć używać balsamu ale pojawił się problem. Byłem w kilku aptekach i panie były dość zdziwione moim pytaniem , a w marketach czytając składy nie potrafiłem się doszukać czegoś bez alkoholu. Może wkońcu poda ktoś nazwe jakąś konkretną czego szukać ?
Przeszukując forum jest dośc ciężko coś znaleść a jak już się znajdzie to i tak nie ma nic sprecyzowane tylko jakieś dogryzki a przecież takie forum jest dla takich ciemniakó jak ja by im pomóc a nie szkalować . Sorki że tak piszę ale z góry chcę uniknąć niechcianych komentarzy |
|
|
||||
|
||||
|
Po pierwsze smaruj w dalszym ciagu tym czym smarowales dotychczas. Po drugie (to moje zdanie ale z autopsji wyciagniete) jak juz zejdzie Ci skora to bedziesz mial nowa ale jakas taka wysuszona, ja wtedy smarowalem dla wlasnej wygody bo mnie draznila ta skora, jakimkolwiek balsamem. Mial on w sobie alkohol. Ogolnie wedlug mnie to jakies wyolbrzymianie tematu. Nic sie nie stanie jezeli posmarujesz zwyklym balsamem i tylko tyle ze bedziesz mial miekka skore.
|
|
|
||||
|
||||
|
Polecam jak zwykle kosmetyki dla dzieci, ew. oliwkę dla dzieci, johnson czy penaten, nie zawierają one drażniących substancji i świetnie nadają się do pielęgnacji skóry.
|
|
|
||||
|
||||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
no dzięki za odpowiedż , czyli jest oki mogę żonce podebrać jakiś balsamik z jej zestawu
![]() a tak swoją drogą jeśli już wspmniane zostało to jak to jest? praktycznie zeszła mi skóra a mimo to powinienem jeszcz kilka dni smarować maścią medyczną tak? jest mi to obojętne czym smaruje byle było jak najlepiej dla mojego wzorku niechciał bym go zapaprać przez głupotę dlatego jestem na tym forum szukając wskazówek |
|
|
||||
|
||||
|
A ja myślę, ze skoro tak się wszyscy srają z tym gojeniem i pielęgnacją a z racji tego, ze są facetami mają niewielkie, niestety, pojęcie o kosmetykach to chyba raczej powinni pozostać konsekwentni i doprowadzić cały proces do końca.
Jeżeli komuś `nie pasuje zwykły balsam to dla pewności niech zastosuje inny, łagodniejszy. |
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.