Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Zobacz wyniki ankiety: Ile jestes wstanie zapłacic za tatuaż
mniej niz 200zl 15 6.67%
300zl 35 15.56%
500zl 41 18.22%
700zl 22 9.78%
wiecej niz 800zl 112 49.78%
Głosujących: 225. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 02-10-2011, 15:25
Liekki's Avatar
Liekki Liekki jest nieaktywny
Poczatkujacy

Domyślnie

Niestety zwykle jest tak, że koszt równa się z jakością. Dlatego wydałabym za wymarzony tatuaż ponad 800zł. To jest coś na całe życie, no chyba że ktoś zamierza usunąć ale pomińmy to, i myśl, że oszczędziło się te 400, 500zł wcale nie pocieszy nas, gdy spojrzymy na kwadrat, który miał być głową konia.
Jeśli bym wiedziała, że tatuażysta jest doświadczony, ma na koncie wiele pięknych tatuaży i dobrą opinię to czemu nie Uzbierać, uzbieram.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-26-2011, 14:05
lubiana's Avatar
lubiana lubiana jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

no ja mam za friko ale jesli mialabym placic i robilby mi ten gosciu co teraz to spokojnie bylabym w stanie zaplacic tyle ile by mi krzyknal bo warto naprawde ..
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-16-2011, 11:58
BlaHa's Avatar
BlaHa BlaHa jest nieaktywny
Nowy

Miasto: Reda
Domyślnie

Cytat:
Napisał Liekki Zobacz post
Niestety zwykle jest tak, że koszt równa się z jakością. Dlatego wydałabym za wymarzony tatuaż ponad 800zł. To jest coś na całe życie (...)
Jeśli bym wiedziała, że tatuażysta jest doświadczony, ma na koncie wiele pięknych tatuaży i dobrą opinię to czemu nie Uzbierać, uzbieram.
Zgadzamy sie jak najbardziej!
Jak rozglądaliśmy się za kims kto by nam zrobił dziary, to trafiliśmy na gościa co w domu robił tatuaze, ale warunki jakie tam panowały sprawiły, ze woleliśmy pójść jednak do profesjonalnego studia. Ha, a co ciekawe, w studiu zapłaciliśmy mniej, niż u tamtego faceta.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-08-2011, 16:17
kubak kubak jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

Witam.

22.11 robię mój pierwszy tatuaż. W tym tygodniu będę miał projekt, mam nadzieję. W każdym razie jadę od razu z grubej rury - cały rękaw, począwszy na barku aż w okolice nadgarstka. Wszystko opłacam sobie sam. Dostałem informację, że takie rzeczy wycenia się inaczej niż mniejsze projekty - tatuażysta (tatuator?) bierze za godzinę jakąś stówkę, jeżeli kolor to trochę więcej, no i ile siedzę tyle płacę. Wiadomo, może to być 40 godzin, może 100. Zależy od wzoru i skóry. Natomiast po przeliczeniu da to sporą sumkę liczoną w tysiącach.

Co wy na to? Mieliście już jakieś doświadczenia z rękawami? Ile to może kosztować, tak na oko? Bo przeraziłem się słysząc 40 godzin, co daje 4 tysiące, ale i tak się zdecydowałem. Gdyby to było dużo mniej - dużo bardziej bym się ucieszył
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-08-2011, 17:37
matys23's Avatar
matys23 matys23 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Tak na oko to już sobie odpowiedziałeś na to pytanie. Zależy u kogo. Może być mniej a może więcej. Czemu nie spytasz w salonie?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-09-2011, 09:48
Nowy

Domyślnie

Pytałem, stówka za godzinę, za kolor trochę więcej. Tylko pytam raczej o czas - pewnie ktoś z was ma rękaw. I nie wiem czy to 40 godzin to było tak rzucone na wiatr czy serio może tyle trwać. Wiem, że to zależy od szczegółowości wzoru, ale chciałbym wiedzieć czy średni czas robienia rękawa to 20 godzin czy 60 godzin, bo to różnica - i czasowa i cenowa, wiadomo.

Btw doczekać się nie mogę. Mam 22 lata, sam sobie na to zapracowałem, rodzice są przeciwni ale trudno. Trochę szybko to wszystko wyszło, ale jestem zdecydowany, świadom konsekwencji itp.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-09-2011, 10:01
matys23's Avatar
matys23 matys23 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Wszystko zależy od tempa tatuatora, wielkości Twojej łapy i jak sam zauważyłeś od wzoru.
Pokaż przynajmniej wzór a łatwiej będzie cokolwiek powiedzieć.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-09-2011, 12:10
Nowy

Domyślnie

Na wzór czekam. Nie chcę robić offtopu, więc odezwę się jak już będę miał cokolwiek ogarnięte. Myślałem, że przynajmniej dwie czy trzy osoby napiszą mi 'ja dałem x zł, robiony był x czasu', miałbym wtedy jakiś ogląd ale ok, w takim razie czekam na projekt i dam znać jak będzie.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-03-2012, 00:20
transik's Avatar
transik transik jest nieaktywny
Poczatkujacy

Domyślnie

Nie zwrocilem uwagi na date postu.

Ostatnio edytowane przez transik : 04-03-2012 o 00:31.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-16-2012, 00:13
Tianhetrade Tianhetrade jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

Ja też uważam, że na tatuażu nie ma co oszczędzać.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania