| Zobacz wyniki ankiety: Ile jestes wstanie zapłacic za tatuaż | |||
| mniej niz 200zl |
|
15 | 6.67% |
| 300zl |
|
35 | 15.56% |
| 500zl |
|
41 | 18.22% |
| 700zl |
|
22 | 9.78% |
| wiecej niz 800zl |
|
112 | 49.78% |
| Głosujących: 225. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
Niestety zwykle jest tak, że koszt równa się z jakością. Dlatego wydałabym za wymarzony tatuaż ponad 800zł. To jest coś na całe życie, no chyba że ktoś zamierza usunąć ale pomińmy to, i myśl, że oszczędziło się te 400, 500zł wcale nie pocieszy nas, gdy spojrzymy na kwadrat, który miał być głową konia.
Jeśli bym wiedziała, że tatuażysta jest doświadczony, ma na koncie wiele pięknych tatuaży i dobrą opinię to czemu nie Uzbierać, uzbieram. |
|
|
||||
|
||||
|
no ja mam za friko
ale jesli mialabym placic i robilby mi ten gosciu co teraz to spokojnie bylabym w stanie zaplacic tyle ile by mi krzyknal bo warto naprawde .. |
|
|
||||
|
||||
|
Cytat:
Jak rozglądaliśmy się za kims kto by nam zrobił dziary, to trafiliśmy na gościa co w domu robił tatuaze, ale warunki jakie tam panowały sprawiły, ze woleliśmy pójść jednak do profesjonalnego studia. Ha, a co ciekawe, w studiu zapłaciliśmy mniej, niż u tamtego faceta. |
|
|
|||
|
|||
|
Witam.
22.11 robię mój pierwszy tatuaż. W tym tygodniu będę miał projekt, mam nadzieję. W każdym razie jadę od razu z grubej rury - cały rękaw, począwszy na barku aż w okolice nadgarstka. Wszystko opłacam sobie sam. Dostałem informację, że takie rzeczy wycenia się inaczej niż mniejsze projekty - tatuażysta (tatuator?) bierze za godzinę jakąś stówkę, jeżeli kolor to trochę więcej, no i ile siedzę tyle płacę. Wiadomo, może to być 40 godzin, może 100. Zależy od wzoru i skóry. Natomiast po przeliczeniu da to sporą sumkę liczoną w tysiącach. Co wy na to? Mieliście już jakieś doświadczenia z rękawami? Ile to może kosztować, tak na oko? Bo przeraziłem się słysząc 40 godzin, co daje 4 tysiące, ale i tak się zdecydowałem. Gdyby to było dużo mniej - dużo bardziej bym się ucieszył ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Tak na oko to już sobie odpowiedziałeś na to pytanie. Zależy u kogo. Może być mniej a może więcej. Czemu nie spytasz w salonie?
|
|
|
|||
|
|||
|
Pytałem, stówka za godzinę, za kolor trochę więcej. Tylko pytam raczej o czas - pewnie ktoś z was ma rękaw. I nie wiem czy to 40 godzin to było tak rzucone na wiatr czy serio może tyle trwać. Wiem, że to zależy od szczegółowości wzoru, ale chciałbym wiedzieć czy średni czas robienia rękawa to 20 godzin czy 60 godzin, bo to różnica - i czasowa i cenowa, wiadomo.
Btw doczekać się nie mogę. Mam 22 lata, sam sobie na to zapracowałem, rodzice są przeciwni ale trudno. Trochę szybko to wszystko wyszło, ale jestem zdecydowany, świadom konsekwencji itp. |
|
|
||||
|
||||
|
Wszystko zależy od tempa tatuatora, wielkości Twojej łapy i jak sam zauważyłeś od wzoru.
Pokaż przynajmniej wzór a łatwiej będzie cokolwiek powiedzieć. |
|
|
|||
|
|||
|
Na wzór czekam. Nie chcę robić offtopu, więc odezwę się jak już będę miał cokolwiek ogarnięte. Myślałem, że przynajmniej dwie czy trzy osoby napiszą mi 'ja dałem x zł, robiony był x czasu', miałbym wtedy jakiś ogląd
ale ok, w takim razie czekam na projekt i dam znać jak będzie. |
|
|
||||
|
||||
|
Nie zwrocilem uwagi na date postu.
![]() Ostatnio edytowane przez transik : 04-03-2012 o 00:31. |
|
|
|||
|
|||
|
Ja też uważam, że na tatuażu nie ma co oszczędzać.
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.