Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Zobacz wyniki ankiety: Ile jestes wstanie zapłacic za tatuaż
mniej niz 200zl 12 7.41%
300zl 28 17.28%
500zl 29 17.90%
700zl 18 11.11%
wiecej niz 800zl 75 46.30%
Głosujących: 162. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 04-26-2010, 08:51
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
Profesjonalista!

Domyślnie

Bez przesady, wszystko w granicach zdrowego rozsądku. Wiadomo, że sławni tatuażyści biorą więcej ale też nie są to jakieś nienaturalne kwoty. Kazdy ustala to indywidualnie a ostateczny koszt i tak zalezy od wielu czynników, gdyż nie płaci się tylko za samo wykonanie obrazka ale też za ilość zuzytego sprzętu itp. oczywiscie wszysztko jest wliczone w koncowa cenę. Twierdzenie, że tatuaże są bezcenne jest nieco na wyrost i na pewno nie powinno być wyznacznikiem ceny końcowej. Jakoś nie wyobrażam sobie salonów nabijających ceny tylko dlatego, ze komuś się wydaje, że jak zapłaci wiecej to będzie miał zrobione dobrze, przecież to jakieś chore sumy by wychodziły.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-26-2010, 14:33
owieczka33's Avatar
owieczka33 owieczka33 jest nieaktywny
Rozmowny!

Domyślnie

Nie zrozumiałas mnie chyba.
"Bezcenne", w tym wypadku oznaczało dla mnie, że gdy już wybrałam sobie wzór, dobre studio, to kwota jaka przyjdzie mi zapłacić nie jest wyznacznikiem zmniejszenia wzoru "zubożenia" go,czy zmiany studia. Co najwyżej zmiany terminu, żeby kaskę zarobić.
Też mam włąsny biznes i wiem, co wchodzi w ostateczną cene, ze nie chodzi tu li i jedynie o koszt zuzytych materiałów, ale także ( a wręcz przede wszystkim!) umiejętności tatuatora.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-26-2010, 14:45
YvonneS's Avatar
Profesjonalista!

Domyślnie

Nie będę wnikać kto kogo nie rozumie ale nie można twierdzić że tylko renomowane salony tatuażu w których za zrobienie sobie dziary dużo się płaci są najlepsze w tej branży bo często bywa tak, ze nieznani i stosunkowo tani ( co nie oznacza najtańsi) artyści robią lepsze tatuaże.
Wszystko w granicach rozsądku i nie nalezy dać się oszukiwać.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-26-2010, 15:14
owieczka33's Avatar
owieczka33 owieczka33 jest nieaktywny
Rozmowny!

Domyślnie

No,ba- oczywiście, że masz rację!

I na prawde nie napisałam że tylko dobre renomowane, drogie studia sa OK, bo tak nie sądze. Dla mnie ważne sa prace, atmosfera i higiena. I za to zapłace tyle ile ktoś sobie policzy, bo uważam, że za dobrze wykonaną prace nalezy sie godziwa zapłata, a nie mnie liczyc "ile to warte".
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-26-2010, 15:46
pitrek681's Avatar
pitrek681 pitrek681 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Miasto: Niemcy Kleve
Domyślnie

no cóż oprócz tej całej sztuki, poświęconego czasu oraz zużytych materiałów to jeszcze coś trzeba do gara włożyć smutna rzeczywistość
Stary 04-26-2010, 18:04
YvonneS's Avatar
Profesjonalista!

Domyślnie

Dokładnie tak. Ale co się dziwić ludziom, że chcieliby coś mieć a nie mają kasy i stąd biorą się pytania "ile to kosztuje?"
Z drugiej strony są salony gdzie płaci się za wszystko łącznie z lokalem. To tak jak w sklepach. Jeżeli są usytuowane w dobrym miejscu w centrum to wynajęcie takiego pomieszczenia kosztuje drożej niż w innym ,mniej atrakcyjnym miejscu i od razu można liczyć na to że w takim sklepie wszystko będzie droższe.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-26-2010, 21:10
1grzesiu1's Avatar
1grzesiu1 1grzesiu1 jest nieaktywny
Administrator

Domyślnie

pytanie "ile jestes w stanie zaplacic "?? jasne jest ze kazdy inaczej na to patrzy wedle swoich mozliwosci dla jednego 100 to duzo dla drugiego 1000 to marne grosze suma sumarum pytanie czysto retoryczne tak dla zabawy bo niekoniecznie np buty za 150 zl beda gorsze od tych za 750 podobnie z tatuazem
tutaj chodzi tylko o to zeby sie nie zrobic w huja

pozdro dziewczynki
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania