Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 12-15-2007, 22:34
OLdzi89's Avatar
OLdzi89 OLdzi89 jest nieaktywny
Rozmowny!

Miasto: Radom
Red face a alkohol ?

Tak się zastanawiam jak to jest w końcu ze spożywaniem alko po zrobieniu tatuażu po jakim czasie spożywanie nie ma wpływu na nowy nabytek? Wiem, że najlepiej nie pić do tygodnia po dziaraniu się żeby uniknąć rozlania tuszu pod skórą. Znowuż jak ma się sprawa, ze spożywaniem w większej ilości? Ktoś wspominał, że barwnik może pod skórą układać się do dwóch miesięcy, a wiecie zbliża się sylwester i będzie sie go świętować pewnie jak na polaka przystało czy może powinnam odpuścić sobie witanie Nowego Roku w dość "intensywny" sposób? orientuje się ktoś? będę bardzo wdzięczna za info, bo nie chciałabym ryzykować zniszczenia tatuażu
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-16-2007, 18:22
adminek's Avatar
adminek adminek jest nieaktywny
Administrator

Cool bez problemu

Witam,

Mysle, ze po pelnym zagojeniu nie powinno mniec to wplywu, tesotwalem na sobie i bylo oki wszystko jest na swoim miejscu.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-16-2007, 19:43
OLdzi89's Avatar
Rozmowny!

Wink dzięki

nie to, żebym miała jakieś problemy z alkoholem hehe ale no chyba wszyscy wiemy jak jest :P bo to Polska właśnie.
Dzięki
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-19-2007, 15:08
Shtojer's Avatar
Shtojer Shtojer jest nieaktywny
Administrator

Miasto: Bielsko-Biała
Domyślnie

Kiedys mi sie o uszy obilo ze nawet podczas gojenia mozna sporzywac alkohol ale w znikomych ilosciach (1 do 2 piwa) wiec jesli sie juz zagoil to wydaje mi sie ze mozesz zaszalec i nie bedzie problemu a co do Polski to chyba jestem wyjatkiem bo w tym roku odmowilem sobie alkoholu na sylwestra
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-20-2007, 17:59
piotras's Avatar
piotras piotras jest nieaktywny
Bywalec

Domyślnie pilem

witam,

pilem i jest oki. a mozna nawet powiedziec ze dalem ostro czadu bo przez pierwszy etap nic ale pozniej gdy sie wygoil tatuaz,....

pozdro
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-20-2007, 21:21
OLdzi89's Avatar
Rozmowny!

Domyślnie

hehe spoko wszytko rozumiem nio to poszaleje się w sylwestra
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-23-2008, 21:33
Guru Guru jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

Oglądałem zdjęcia gdzie był zlot osób któzi tatuują oczywiście było to w Polsce i tatuowali kolesia który pił piwo w trakcie dziargania hmmm.
Pewnie na własną odpowiedzialność
Mówią że jesli masz zamiar sobie zrobić tatuaż to nie możesz pić przez pare dni przed tatuowaniem i po..., bo jeśli wypijesz przed tatuowaniem to krew będzie mocniej leciała.
Kiedy ja robiłem tatuaż to oczywiście nie piłem przed tatuowaniem ale pare kropelek krwi poleciało.
A gdy pijesz po tatuowaniu to nie wiem może się dłużej goi
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-23-2008, 21:51
OLdzi89's Avatar
Rozmowny!

Domyślnie

z tego co wyczytałam (i z doświadczenia :P) to po tatuowaniu małe ilości alkoholu są dozwolone, lecz większe już nie nie chodzi o gojenie się, lecz o to, że jak krew chyba się rozrzedza (chyba o to chodiz nie wiem na pewno), ale w każdym bądź razie barwnik może się rozlać
dla dobrej dziarki można wytrzymać
pozdrawiam
Stary 03-06-2008, 18:24
Lion-of-judah's Avatar
Lion-of-judah Lion-of-judah jest nieaktywny
Poczatkujacy

Domyślnie

kumpel sie nachlał tak ze nie kontaktował juz i chciał aby mu kumpel wtedy wydziarał całe plecy i jednak wszystko świetnie wyszło i nic sie nie rozlało, to chyba jednak zalezy od organizmu...

aby nie było niedomówień poto sie nachlał aby mu zrobił i zeby go nie bolało :P
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-07-2008, 16:44
Shtojer's Avatar
Shtojer Shtojer jest nieaktywny
Administrator

Miasto: Bielsko-Biała
Domyślnie

Lion to nie chodzi od organizmu... Picie przed pracą strasznie utrudnia tatuowanie artyscie, gdzyz krew strasznie intensywnie "sie leje" i wybija tusz. Czesto bywa tak ze nawet swierzy tatuaz wyglada swietnie, ale wystarczy poczekac do wygojenia To nie jest zasada ze zawsze tak bedzie wiec "kumpel" mial szczescie... Picie po wykonaniu tatuazu moze wlasnie "rozlac" rozmazac bo On pod skora jeszcze troche czasu sie uklada (po poelnym zagojeniu),
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania