![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
Też czytałem, z kilku osobom jakieś uczulenia wywołał. Ale skoro w tym przypadku nic złego się nie dzieje to po co kombinować? U siebie wygoiłem 2 duże tatuaże alantanem właśnie i nic złego się nie działo.
|
|
|
|||
|
|||
|
Dziś zaczeła złuszczać mi się skóra i jak narazie jest oki , bynajmniej tak myśle ale przyznam że dbam o niego jak moge i cały czas obserwuje co się dzieje i każdy ubytek maści na bieżąco uzupełniam . Pewnie za 2 dni dowiem się czy mam płakać czy cieszyć się pięknym dziełem . Zaopserwowałem jasniejsze plamy pod starym naskórkiem ale z tego co wiem to naskórek jest mocno zabarwiony tuszem i zawsze ciemniejszy od koloru właściwego
|
|
|
||||
|
||||
|
Cytat:
Jak kisiłeś ten tatuaż pod folią w upały to możliwe, ze zagoi się nie tak jak powinien i trzeba go będzie poprawiać. |
|
|
|||
|
|||
|
nie no folie stosuję jak najmniej ograniczając do zbędnego minimum i na noc bo to raczej nieuniknione teraz zeszło mi więcej skóry i widać dość dobrze kolor tylko mam plamki na miejscu cebulek włosowych ale tym się jak na razie nie przejmuje . Co do maści to wiecie mjak to jest jednemu APAP pomaga a innemu coś innego więc to myśle jest różnie
|
|
|
||||
|
||||
|
Nie wiem co się tak uczepiliście tego badziewnego alantanu, może dlatego ze to tanie gówno a jak ktoś lubi sobie dobrze posmarować to i szkoda mu kasy na coś lepszego.
Moje zdanie jest oczywiste bo sama przetestowałam i jestem na nie. |
|
|
|||
|
|||
|
siemka
jestem nowy jakby co na tym forum i własnie jestem po dziaraniu z 3-4 dni używałem tymczasowo wazelinę bo jak smarowałem alantanem to strasznie mnie szczypało (uwieźcie czynie,ale nie wiem czemu zaj.. mnie to bolało) miałem trochę na łokciu robionego tatuaż wiec moze dlatego juz nie wspomnę jak mnie tam bolało (tak wypadło jeszcze ze piłem na 2 dzień bo poszliśmy na balety) nic się z dziara na szczęście nie stało dziarę robił mi kumpel który ma Oryginalna maszynkę i talent. wiec moje pytanie brzmi ze jak smarowałem wazelina ponoć można smarować) czy teraz mogę spokojnie na strupki smarować ALANTANEM ? pozdrawiam. |
|
|
||||
|
||||
|
No jak ci się porobiły strupy to rzeczywiście prawidłowo dbałeś o tatuaż.
Prawdopodobnie i tak będzie poprawka więc nawet smarowanie maścią możesz też już sobie darować. |
|
|
|||
|
|||
|
Mój tatuator polecił mi alantan plus. Używałam przez tydzień. Potem poleciła mi koleżanka bepanthen, twierdząc ze nic lepszego nie ma. Fajna konsystencja, mniej tłusty. Natomiast moja skóra dziwnie zareagowała na niego. Do końca nie jestem przekonana czy zmiany dotyczą tylko zamiany kremów, natomiast wróciłam do alantanu i raczej przy nim zostanę.
Reasumując, wszystko zależy od skóry i tego jak dany organizm regeneruje naskórek. takie jest moje zdanie, choć nie jestem znawcą. To dopiero pierwsze tygodnie jak mam tatuaż. Pozdrawiam Mangie Ostatnio edytowane przez mangie : 09-07-2010 o 22:50. |
|
|
||||
|
||||
|
Alantan to gówno i wiele osób ma na niego uczulenie, być moze te twoje sensacje skórne wynikały ze stosowania tej badziewnej maści.
|
|
|
|||
|
|||
|
Hej
więc tak , Tydzień temu zrobiłam sobie tatuaż wokól kostki ( taka niby branzoletka ) wydaje mi się,że wszysto jest ok..goi się, aktualnie jest w stanie schodzenia naskórka. Zastanawiam się czy mogę już chodzić bez folii.. na noc jej nie zakładam. W dzień tak bo chodzę do szkoły i boje, że może się obetrzeć. Proszę o jakąś podpowiedź co robić. Z góry dzięki za pomoc ![]() |
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.