Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 08-15-2007, 00:21
Cyrus88's Avatar
Cyrus88 Cyrus88 jest nieaktywny
Bywalec

Domyślnie Ja niepije tydzien

Witam ja jak zrobie dziare to niepije przez tydzien jakos wole wszystko odczekac bo bez % mozne zyc:]

pozdro
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-15-2007, 14:07
nancy nancy jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie jak dlugo smarowac?

Witam,
2 tygodnie temu mialam robiony tatuaz na dole pleckow i smarowalam alantanem przez 4 dni. Nie wiem czy nie powinnam tego robic dluzej, ale tatuaz wogole sie nie slimaczyl (tylko zaraz po zrobieniu, pod folia), naskorek odpadl, ale teraz jest popekany i nie wiem czy bedzie odpadac kolejna warstwa czy moze samo sie jakos wygladzi? Nie moczylam go zbytnio (szybciutkie prysznice), nie chodzilam na baseny itp, nie wystawialam na slonce, chodzilam w domu z odkrytymi pleckami. Alkoholu nie pilam przez jakis tydzien, spalam na brzychu, zeby nie obcierac czasem, odpadajacego naskorka nie odrywalam (strupkow wogole nie bylo). Wiec tylko zostaje to smarowanie kremem. Powinnam znowu zaczac smarowac?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-15-2007, 22:42
hatecore's Avatar
hatecore hatecore jest nieaktywny
Stały użytkownik!

Domyślnie z tego co opisujesz

wnioskuję ze naskórek na twoim tatuazu już sie złuszczył a teraz musi sie zregenerowac , w tej chwili nie wyglada ładnie i skóra wyglada jak pognieciona i bardzo się swieci, musisz teraz jak najczesciej smarować jakims kremem lub balsamem nawilzajacym , im wiecej bedziesz smarowac tym szybciej skóra w tym miejscu odzyska dawny wyglad i strukture.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-28-2007, 12:53
dijas's Avatar
dijas dijas jest nieaktywny
Poczatkujacy

Talking

ja tam ciagle smaruje i przemywam i smaruje tona roznych kremow nawilzajacych,jednak do alantanu nie jestem przekonana moj tatuator poleca bepanthen a tattoo jak narazie wyglada swietnie...
caly czas mam go nawilzonego i czego mi brakuje to ze od srody 22 niespalam na plecach tylko caly czas na brzuczu i boku,siedzac nieopieram sie ani wa autobusie ani w pracy,w domu chodze ubrana w spodenki bez stanika zeby tattooo mogl ciagle oddychac i byc wolnym...to jak oo zrobienia tatuazu 2 tyg.zalezy cale zycie z tym tatuazem.poprostu caly czas pielegnowac.w pracy jestem 8 godz. i 2 razy w tym czasie wychodze z reklamowka do lazienki myje go smaruje i ubieram sie spowrotempozdrawiam i zycze wytrwalosci w pielegnacji
Stary 08-28-2007, 14:16
hatecore's Avatar
Stały użytkownik!

Domyślnie No Gojenie

Jest Uciazliwe Zwłaszcza W Wakacje , Ale Ja W Pracy Ma Luzik Takzę Chodze Bez Koszulki , Szef Przychodzi Zawsze I Pyta Co Tam Masz Nowego I Podziwia Hehehe
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-29-2007, 10:45
szyszka's Avatar
szyszka szyszka jest nieaktywny
Poczatkujacy

Domyślnie hatecore

gratulujemy ci wyrozumialego szefa!
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-29-2007, 14:48
hatecore's Avatar
Stały użytkownik!

Domyślnie tak go sobie wychowałem

Wiec Moge Sobie Pozwolic Na Krótkie Spodenki I Tiszert Z Krótkim Rekawem , Czasmi Sa Niezłe Jaj Jak Szef Przychodzi Z Klientami Naszej Firmy Pokazuje Im Firmę A Ja W Tym Czasie Smigam Bez Koszulki Bo Goraco , On Mnie Wiła I Przedstawia : Oto Moj Kierownik Produkcji A Ludzie Stoją Z Otwartymi Gebami Heheh , Duzo Wesłoych Sytuacji Przez Mój Wyglad Jest
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-29-2007, 19:16
Siwy's Avatar
Siwy Siwy jest nieaktywny
Bywalec

Smile Praca

hi,

Jak juz bede samodzielny finansowo (czytaj zero szefow ) to pewnie pojade po bandzie ostro. go to tattoo
Stary 10-30-2007, 20:59
goga's Avatar
goga goga jest nieaktywny
Rozmowny!

Domyślnie poprawki

jesli chodzi o przeswity i poprawki to z tego co mi wiadomo to kazde szanujące sie studio robi je za darmo więc jak sie zagoi to najlepiej pójsc tam gdzie sie robiło tatuaż i pokazac o co chodzi
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-02-2007, 08:30
tony2486's Avatar
tony2486 tony2486 jest nieaktywny
Rozmowny!

Domyślnie

Wszystko zależy przecież od predyspozycji delikwenta każda skóra goi się inaczej.

No i ważne jest czystość wykonania zabiegu. Ale co się przejmować co nas nie zabije to nas wzmocni ;-)
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania