Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 01-25-2012, 17:14
piokar's Avatar
piokar piokar jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

Ja używałem Easytattoo, kupiłem w salonie. Smarowałem dwa tygodnie (pierwsze 3 doby folia), i nie zauważyłem u siebie żadnych strupów. Potem smarowałem Bepathenem, Pani w aptece mi poleciła, też nie mogę na niego narzekać.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-25-2012, 17:16
pajak914's Avatar
pajak914 pajak914 jest aktywny
Uzależniony od forum!

Miasto: Breda
Domyślnie

Pełno jest tego na rynku, od wyboru do koloru. Każda ma w cholerę witamin, etc. Jednemu pomoże to a innemu tamto. pzdr
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-26-2012, 04:16
Edi_88_88's Avatar
Edi_88_88 Edi_88_88 jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Miasto: Tarnów
Domyślnie

Mam 11 tattoo i wszystkie wygojone na zwykłym Alantanie(nie Plus).

wiesz w ten plus "NATI" bym wierzyl bardziej Tatoo to nie jest "przygoda" tylko " cos na stale,cos nieodlacznego,co czyni nas indywidualnymi,wiec bym nie ryzykowal do 12stu razy sztuka

ps.z samego bez plusa (ALANTANU) nie testowalem,lecz nie uwazam,ze jest dobry....bo tu trzeba byc OSTrożnym!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-26-2012, 04:17
Edi_88_88's Avatar
Edi_88_88 Edi_88_88 jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Miasto: Tarnów
Domyślnie

Kurcze ten pierwszy wers to cytat
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-26-2012, 09:44
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest aktywny
YvonneS

Domyślnie

To jak wytłumaczycie uczulenie którego ja dostałam i paru moich znajomych po uzyciu alantanu? Tutaj tez kilka osób opisywało podobne problemy. Jakoś o bepanthenie nic nie słyszałam żeby kogokolwiek uczulił a dodatkowy plus jest taki, ze zaleca się go kobietom karmiącym wiec musi być bezpieczny.
Jak komuś pasuje alantan to niech sobie go stosuje gdyz niewątpliwą zaletą jest jego niska cena ale nie jest to dobra maść a pisanie że jest najlepszy w ogóle jest lekką przesadą.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-29-2012, 18:07
remedy remedy jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

A ja chcialabym przy okazji zapytać czy jesli jestem ponad tydzien po zrobieniu, używlam przez tydzien bephanten-u z tatuazu zeszla juz skora i wszystko wygląda w porządku jest gładkie i bez ran to czy jeśli użyję teraz zamiast bephantenu alantan + krem (brat kupil bo mu baba w aptece bla bla bla a do apteki kawalek jednak jest ). to czy cos moze być nie tak ?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-29-2012, 22:07
majster007 majster007 jest nieaktywny
Poczatkujacy

Domyślnie

Kiedy robiłem pierwszy tatuaż używalem easytatto.Po poprawce spróbowałem alantanem i jestem z niego bardzo zadowolony maść swietna! doskonale nawilza i sprawia,że tatuaż non stop jest tłusty . Następne tatuaże tylko i wyłącznie z pomocą alantanu ! polecam bardzo
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-30-2012, 09:25
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest aktywny
YvonneS

Domyślnie

U niektórych osób alantan powoduje reakcje alergiczne.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-22-2012, 22:44
RofTW RofTW jest aktywny
Nowy

Domyślnie

a ja mam trochę inne pytanie? czy są jakieś sposoby,żeby tak bardzo nie swędziało? bardzo boję,że w czasie snu zadrapie go a tego bardzo bym nie chciała... ps. to dopiero drugi dzień więc najgorsze podejrzewam przedemną...

Ostatnio edytowane przez RofTW : 05-22-2012 o 22:46. Powód: błądek :)
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 01:37
piniu piniu jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

Cytat:
Napisał RofTW Zobacz post
a ja mam trochę inne pytanie? czy są jakieś sposoby,żeby tak bardzo nie swędziało? bardzo boję,że w czasie snu zadrapie go a tego bardzo bym nie chciała... ps. to dopiero drugi dzień więc najgorsze podejrzewam przedemną...
Na swędzenie nic nie poradzisz, to oznaka że tatuaż się goi.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania