![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
Witam,
Moj tatuator, zaleca zawsze po zrobieniu nowej dziarki stosowanie alantan plus, mozna go kupic w kazdej aptece, osobiscie nie stosuje zadnych masci, poniewaz tatuaze jak i inne rany bardzo ladnie sie goją, oczywiscie zachecam do stosowania alantanu - ma bardzo dobra opinie wsrod swiadka tatuatorów.pozdro stone |
|
|
||||
|
||||
|
Wypadalo by podać co to za krem
txt z apteki:Alantan plus krem Skład 1 g maści lub kremu zawiera 20 mg alantoiny i 50 mg d-pantenolu. Działanie Składniki preparatu wywierają działanie skojarzone, pobudzając wzrost komórek i przyspieszając ich podział, dzięki czemu ułatwiają gojenie, działają nawilżająco oraz łagodząco. Wskazania Leczenie różnego rodzaju ran (otarcia, niewielkie skaleczenia itp.); oparzeń (w tym słoneczne oraz po radioterapii); pielęgnacja sutków podczas karmienia piersią. Zapobieganie odparzeniom u niemowląt. Pielęgnacja skóry podrażnionej i wysuszonej. Nadmierne rogowacenie skóry dłoni i stóp. Wspomagająco w leczeniu atopowego zapalenia skóry, wyprysku alergicznego, zapaleniu błony śluzowej nosa i owrzodzeniach podudzi. Preparat jest skuteczny w wielu dermatozach zapalnych w skojarzeniu z kortykosteroidami. Dawkowanie Preparat nanosi się kilka razy dziennie na skórę chorobowo zmienioną. W pielęgnacji skóry niemowląt stosować przy każdej zmianie pieluszek. |
|
|
||||
|
||||
|
Siem
Mam takie pytanie, czy podczas uzywania tego kremu tatuaz sie szybciej goi jesli tak to o ile ?
|
||||
|
||||
|
Witam,
Wszystko oczywiscie zalezy od tego, jak ci sie goja rany, teoretycznie dzieki kremom typu alantan tatuaże szybciej sie goja, ale oczywiscie u kazdego wyglada to inaczej. pozdro ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
ale 80% tego jak goi sie tatuaz zalezy od tego jak został wykonany, jezeli kolo któy robi tatuaz, za bardzo poora skórę delikwenta to zadna masc nie pomoze i tatyaz bedzie się babrał i bedą blizny na nim po wygojeniu i ubytki, wazne jest też to czy warunki w których jest robiony tatuaqz spełniają podstawy aseptykii na koncu jeszcze jest wytatuowany i to jak dba on o swoja swiexzą dziarę
|
|
|
||||
|
||||
|
Jak Ci tatauator zora skórę to będzie się lipnie goiło i przedwszystkim musisz dbać przy gojeniu o tatuaż ja się dziaram już 3,5 rok i niemiałem nigdy strupów.Najlepiej kupować Alantan Plus Maść bo krem ma w sobie alkohol.Pozdro
|
|
|
|||
|
|||
|
witam ,juz jestem 6 dni po zrobieniu tatuażu na stopie(od kostki do palców),dobrze mi sie goi nie ma zadnych problemów ale mam pytanie kiedy juz moge zacząc sie np kąpac w jeziorku,opalac sie, nosic normalnie pełne buty(no zeby mi sie nic nie obtarło), no i normalnie sobie piwko spic
![]() bede wdzięczna za odpowiedź...czekam niecierpliwie na porade |
|
|
||||
|
||||
|
tatuaz goi sie dwu fazowo w pierwszej fazie po około3-5 dniu złuscza się naskórek i jezeli zejdzie ona cąłkowicie i nie mazadnych ranek lub uszkodzonej skóry to już mona go moczyc i robic z nim wszystko inne tylko ze bedzie jescze druga faza gojenie czyli regeneracja naskórka , która trwa tygodnia do2 zalezy odciał i od tego jak dbamy o tatuaz , najlepiej jest smarować go balsamami nawilazajaćymi do ciała to przyszpiesza proces odbudowy naskórka
|
|
|
|||
|
|||
|
hej to jeszcze raz ja
no wiec mija juz drugi tydzien ,a mi te struki cos zejsc nie chca???słyszalam ze to po paru dniach odpada a u mnie nic..a no i w nocy musiam sobie oderwac kawalek bo pod spodem jest blada,szara skóra -to pewnie nadaje sie do poprawki?? |
|
|
||||
|
||||
|
Witam,
Nie przejmuj sie, smaruj mascia, a to że czasem odpadnie strupek to nic, jesli beda przeswity to bedzie problem , a narazie poprostu nie zdrapuj strupów chociaz bedzie swedzialo. odezwij sie jak juz bedzie po, zrob zdjecie i wrzuc na serwis zoabczymy czy jest wszystko oki, pamietaj ze po zrobionym tatuazu naskorek wyglada inaczej... wiec narazie nie ma sie czym martwic. pozdro |
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.