Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 07-06-2007, 08:36
Stone's Avatar
Stone Stone jest nieaktywny
Poczatkujacy

Lightbulb Alantan plus - gojenie tatuazu

Witam,

Moj tatuator, zaleca zawsze po zrobieniu nowej dziarki stosowanie alantan plus, mozna go kupic w kazdej aptece, osobiscie nie stosuje zadnych masci, poniewaz tatuaze jak i inne rany bardzo ladnie sie goją, oczywiscie zachecam do stosowania alantanu - ma bardzo dobra opinie wsrod swiadka tatuatorów.

pozdro

stone
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-08-2007, 14:24
adminek's Avatar
adminek adminek jest nieaktywny
Administrator

Domyślnie ALANTAN PLUS krem

Wypadalo by podać co to za krem txt z apteki:

Alantan plus krem

Skład

1 g maści lub kremu zawiera 20 mg alantoiny i 50 mg d-pantenolu.

Działanie
Składniki preparatu wywierają działanie skojarzone, pobudzając wzrost komórek i przyspieszając ich podział, dzięki czemu ułatwiają gojenie, działają nawilżająco oraz łagodząco.

Wskazania
Leczenie różnego rodzaju ran (otarcia, niewielkie skaleczenia itp.); oparzeń (w tym słoneczne oraz po radioterapii); pielęgnacja sutków podczas karmienia piersią. Zapobieganie odparzeniom u niemowląt. Pielęgnacja skóry podrażnionej i wysuszonej. Nadmierne rogowacenie skóry dłoni i stóp. Wspomagająco w leczeniu atopowego zapalenia skóry, wyprysku alergicznego, zapaleniu błony śluzowej nosa i owrzodzeniach podudzi. Preparat jest skuteczny w wielu dermatozach zapalnych w skojarzeniu z kortykosteroidami.

Dawkowanie
Preparat nanosi się kilka razy dziennie na skórę chorobowo zmienioną. W pielęgnacji skóry niemowląt stosować przy każdej zmianie pieluszek.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-08-2007, 14:49
toman's Avatar
toman toman jest nieaktywny
Bywalec

Domyślnie Krem a gojenie

Siem

Mam takie pytanie, czy podczas uzywania tego kremu tatuaz sie szybciej goi jesli tak to o ile ?
Stary 07-08-2007, 17:05
roten's Avatar
roten roten jest nieaktywny
Moderator

Smile Gojenie a alantan

Witam,

Wszystko oczywiscie zalezy od tego, jak ci sie goja rany, teoretycznie dzieki kremom typu alantan tatuaże szybciej sie goja, ale oczywiscie u kazdego wyglada to inaczej.

pozdro
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-16-2007, 23:17
hatecore's Avatar
hatecore hatecore jest nieaktywny
Stały użytkownik!

Domyślnie kremy kremami

ale 80% tego jak goi sie tatuaz zalezy od tego jak został wykonany, jezeli kolo któy robi tatuaz, za bardzo poora skórę delikwenta to zadna masc nie pomoze i tatyaz bedzie się babrał i bedą blizny na nim po wygojeniu i ubytki, wazne jest też to czy warunki w których jest robiony tatuaqz spełniają podstawy aseptykii na koncu jeszcze jest wytatuowany i to jak dba on o swoja swiexzą dziarę
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-18-2007, 22:08
zolaozs's Avatar
zolaozs zolaozs jest nieaktywny
Poczatkujacy

Domyślnie gojenie

Jak Ci tatauator zora skórę to będzie się lipnie goiło i przedwszystkim musisz dbać przy gojeniu o tatuaż ja się dziaram już 3,5 rok i niemiałem nigdy strupów.Najlepiej kupować Alantan Plus Maść bo krem ma w sobie alkohol.Pozdro
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-18-2007, 22:46
karola21 karola21 jest nieaktywny
Nowy

Smile kiedy juz mozna ???

witam ,juz jestem 6 dni po zrobieniu tatuażu na stopie(od kostki do palców),dobrze mi sie goi nie ma zadnych problemów ale mam pytanie kiedy juz moge zacząc sie np kąpac w jeziorku,opalac sie, nosic normalnie pełne buty(no zeby mi sie nic nie obtarło), no i normalnie sobie piwko spicbede wdzięczna za odpowiedź...czekam niecierpliwie na porade
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-21-2007, 23:27
hatecore's Avatar
hatecore hatecore jest nieaktywny
Stały użytkownik!

Domyślnie Dwie Fazy

tatuaz goi sie dwu fazowo w pierwszej fazie po około3-5 dniu złuscza się naskórek i jezeli zejdzie ona cąłkowicie i nie mazadnych ranek lub uszkodzonej skóry to już mona go moczyc i robic z nim wszystko inne tylko ze bedzie jescze druga faza gojenie czyli regeneracja naskórka , która trwa tygodnia do2 zalezy odciał i od tego jak dbamy o tatuaz , najlepiej jest smarować go balsamami nawilazajaćymi do ciała to przyszpiesza proces odbudowy naskórka
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-25-2007, 14:24
karola21 karola21 jest nieaktywny
Nowy

Smile narazie nic.....

hej to jeszcze raz ja no wiec mija juz drugi tydzien ,a mi te struki cos zejsc nie chca???słyszalam ze to po paru dniach odpada a u mnie nic..a no i w nocy musiam sobie oderwac kawalek bo pod spodem jest blada,szara skóra-to pewnie nadaje sie do poprawki??
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-25-2007, 15:02
roten's Avatar
roten roten jest nieaktywny
Moderator

Thumbs up Alantan gojenie

Witam,

Nie przejmuj sie, smaruj mascia, a to że czasem odpadnie strupek to nic, jesli beda przeswity to bedzie problem , a narazie poprostu nie zdrapuj strupów chociaz bedzie swedzialo.

odezwij sie jak juz bedzie po, zrob zdjecie i wrzuc na serwis zoabczymy czy jest wszystko oki, pamietaj ze po zrobionym tatuazu naskorek wyglada inaczej... wiec narazie nie ma sie czym martwic.

pozdro
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania