PDA

View Full Version : Znaczenie i symbolika tatuaży

kinison
02-04-2008, 16:04
Witam. Na forum jestem nowy i od razu mam pytanie.
A mianowicie chodzi mi o znaczenie i symbolikę tatuaży, prosił bym o jakieś opisy, artykuły co kolwiek (mile widziane w jezyku polskim lub angielskim). Chodzi mi głównie o old shool- chociaż nie tylko, wszystko tylko nie tribale :)
Jedyna dobra strona znana mi dotąd to www.vanishingtattoo.com .

Shtojer
02-04-2008, 19:26
www.google.pl ... :)

Guru
02-04-2008, 19:44
Spamer ale się wysiliłeś jak masz tak odpowiadać to w ogóle nie pisz :mad:

Shtojer
02-04-2008, 22:25
Guru nie burz... w Takim razie po co On zadawal takie pytanie ? nie łaska najpierw poszukac w googlach ? tego tam jest miliony, ale po co... latwiej napisac tutaj i dostac gotowe odpowiedzi... prosze bardzo na Twoje wlasne zyczenie nie bede sie tu wiecej pocic i udzielac...
Dzielilem sie moimi doswiadczeniami ale Ty tego nie docenisz :) Jak bys nie zauwazyl nikt mnie do tego nie zmuszal, a idz do studia i krzyknij gosciowi zeby Ci zaczal opowiadac od podstaw o dzierganiu :P
Sorry za BIG OT...
Administracja usuncie mi konto...

kinison
02-05-2008, 11:57
Był bym za usunięciem Ci tego konta. Taki temat to podstawa wydaje mi się, no chyba że ktoś robi bezmyśle tribale :D.
Niektórzy znają przeznaczenie forum, lubią się dzielić swoją wiedzą, za to Twoją domeną jest przemądrzałość.....
gratuluję.

Shtojer
02-05-2008, 13:58
Przemadrzalosc? zerknij dajmy na to na forum miki'ego i popatrz jak jadą tam po ludziach za takie tematy ;) wiec raczej bylem jeszcze w miare kulturalny... Nie wiem jak Ty miales z nauka tat2 ale zauwaz ze wiekszosc z Polskiej sceny tatuazu dochodzila do wszystkiego sama... Sam mam duzo pracy i poswiecam choc chwilke wolnego czasu zeby pomoc, tym co naprawde potrzebuja, zeby nikomu krzywdy nie zrobic bo SKÓRY NIE ZAMIENISZ NA NOWA... a takie info. jak znaczenia, wzory itp to tego jest cala masa na necie... i co do przemadrzalosci to mam zadawac pytania niz odpowiadac zeby nie byc "przemadrzalym" ? nie rozumie Twojego rozumowania ;)

kinison
02-05-2008, 20:34
ok w takim razie prosił bym Ciebie lub może kogoś innego o opis znaczenia diamentów o np. takim charakterystycznym kształcie - KLIK (http://www.checkoutmyink.com/assets/photos/0002/5366/tattoo.JPG?1191441586) , nigdzie niestety nie mogę znaleźć znaczenia, NAWET w google ;p .

Shtojer
02-05-2008, 22:59
włala :) dla chcacego nic trudnego ;) http://www.miki.hg.pl/pra_tematyka.php
Poczytaj przy siudmym punkciku ;)

kinison
02-06-2008, 17:48
włala :) dla chcacego nic trudnego ;) http://www.miki.hg.pl/pra_tematyka.php
Poczytaj przy siudmym punkciku ;)

dzięki , na to akurat natrafiłem już wcześniej i z tego co widzę wynika że czysto ozdobne znaczenie ma.

Shtojer
02-06-2008, 18:05
O tuz to :) nie koniecznie kazdy tatuaz ma znaczenie dla Nas znaczace ;) drogim przykladem są choćby gwiazdki ;)

dijas
02-07-2008, 10:14
siema:)

wszystko ma znaczenie ale pytanie jest co i jakie zbaczenie mam dla ciebie???

jest miliardy ton wzorow i jeszcze wiecej mozna wymyslic ale zawsze pozostaje dla ciebie najwazniejsze:interpretacja!!!

sa ludzie ktrorzy tatuuja sie bo fajny wzorek a sa tacy ze zamykajac jakis rozdzial lub podkreslenie czegos waznego w zyciu jest tym impulsem.pozdraiam

kinison
02-10-2008, 11:00
Wiadomo dijas :) . Tylko czasem jest też dobrze wiedzieć coś o symbolice tat2, pechem jest wytatuowanie czegoś co okazuje sie czymś z silną symboliką, znaną większości ludzi, za to osobie wydzaranej nie :D