PDA

View Full Version : zastanawianie się i myślówa :P

halas
04-03-2008, 19:32
Przeglądam od jakiegoś czasu internet i póki co nie znalazłem jeszcze tatuażu : O TO TEN !
Tatauaż chce zrobić sobie na łydce , rozciagnąć go na całą prawą strone łydki ( dodam ,że mam 21 lat płci meskiej:P)
Mam tutaj pare projektów , żucie na nie okiem i powiedzcie co sądzicie a co można było by w nich zmienić.

http://www.tatuaze.org/index.php?option=com_zoom&Itemid=36&page=view&catid=4&key=66&hit=1
tutaj ten smoczek to chyba troche nie ten tego :P

http://www.tatuaze.org/index.php?option=com_zoom&Itemid=36&page=view&catid=4&key=51&hit=1
skłąniam się do takich tribali coś w takim stylu

http://www.tatuaze.org/index.php?option=com_zoom&Itemid=36&page=view&catid=4&key=74&hit=1
a tutaj to ten z orełkiem chyba najbardziej mi sie podoba tylko chciał bym żeby był czarny

http://www.tatuaze.org/index.php?option=com_zoom&Itemid=36&page=view&catid=11&key=21&hit=1
a tu jeszcze ten po prawej ale niestety widziałem go na zdieciach ,że ktoś już miał to na nodze i troche mnie do zraża.

jakoś tak wyszło ,że z jednej stronki :P

I jak byście mogli podać mniej więcej ceny , niechce oszczędzać na tatuaża ale być, bo che żeby był dobrze wykonany ale też chce być przygotowany a nie że cena zrzuci mnie z krzesła :P

Pozdrawiam

Blacky
04-03-2008, 20:48
no jak dla mnie... to chyba sam powinnienes wybrac tatuaz ktory ci sie podoba a nie pytac sie innych, to wkoncu twoja noga...
a co do tego ze juz widziales taki tatuaz u kogos to ja swojego tribiale zerznalem zywcem z zdjecia jakiegos kolesia i jakos nie jest mi glupio z tego powodu, sa setki tych samych tatuazy na swiecie... i nie sadze zeby komus przeszkadzalo ze inna osoba ma taki sam tatuaz... szczerze piszac, jakbym u kogos widzial taki tatuaz jak ja mam to bym sie nawet cieszyl ze innym sie tez to podoba (^^,)

pzdr!

halas
04-03-2008, 21:20
nie chodziło mi dokładnie żeby wybrać tylko jakieś cenne uwagi co do zmian które mógł bym wziąśc pod uwage , a z tym ,że ktos ma taki sam to może i masz racje :)
A jak jeszcze sprawa cen się prezentuje tego z orełkiem (tylko chciał bym żeby był czarno biały cały)?

Blacky
04-03-2008, 21:59
zalezy od wielkosci i od studia w jakim robisz... tak na moje oko, i patrzac w realiach tego studia w jakim robilem to mysle ze 300 zł to by było maximum, ale tak jak pisze najlepiej sie isc zapytac tatuatora ktory bedze sie tym zajmowal...

btw. ten orzel mi sie najbardziej podoba z tych co podeslales...

pzdr!

Shtojer
04-03-2008, 22:32
Mnie zainteresowal ten motyw z 2 glowami tygrysow :) Jezeli to sa projekty ktore Cie zainspirowaly to druknij je, zanies do studia i daj je zeby je rozbudowal i przerobil wg. Twoich upodoban :)

7thDimension
04-04-2008, 10:51
Odradzam robienie tatuaży dokładnie wydziubanych na podstawie wzorów z katalogów bądź znalezionych gdzieś na stronce, no chyba że robisz tatuaż dlatego bo, jak ktoś tu już to ładnie określił, britni ma. Tatuujemy się chyba dlatego by podkreślić indywidualizm. Najlepszym sposobem jest poprostu przerobienie jakiegoś wzoru. Jeśli o mnie chodzi to z tych wzorów do których podałeś linki najbardziej mi sie podoba tribal "opleciony" morskimi falami. Polecam naprawdę długie zastanawianie i poszukiwanie wzoru.

kot69
04-08-2008, 10:15
Witam!
Ja uwazam ze zerzniecie czegos centralnie z jakiegos katalogu jest głupie...No chociaz sama mam atomowke jak jakis milion innych ludzi to uwazam ze lepij cos pokombinowac bo tatuaz jest po to zeby wyrozniac swoja indywidualnosc a nie kopiowac to co ma Britni(jak juz zauwazył kolega)...;P

Moja rada to idz do studia i pogadaj z tatuatorem a napewno dojdziecie do jakiegos konsensusu...;)

pzdr 4 ALL
:cool:

Blacky
04-08-2008, 13:56
jak chcesz cos orginalnego to se swoj pesel wytatuj... ><

OLdzi89
04-08-2008, 19:54
buhehehe no tak pesel jedyny taki i niepowtarzalny :P który jednak każdy ma...
ten pierwszy smok w ogól mi nie podchodzi (jak ciężarny wygląda).
Nie będę jedyna, która opowie się za panterami (2w1), ale zastanów się dobrze, bo widzę musisz być bardzo niezdecydowany, jeśli nawet nie wiesz czy bardziej Ci odpowiada tatuaż bardziej realistyczny, czy tribal :confused:
Swój wzór i miejsce na tatuaż wybierałam bardzo, ale dzięki temu pewnie nie znudzi mi się tak szybko :cool:

halas
04-09-2008, 18:29
Po obejrzeniu stetek tatuaży (może nawet pójdzie to w tysiące) zdecyduje się na ten tatuaż :
http://www.tatuaze.org/index.php?opt...4&key=74&hit=1
tylko że chca bym żeby była inna głowa i żeby był czarno-biały
Chce go umieścić na prawej łydce .
Jak myślicie ile taki zabieg będzie mnie kosztować.

hatecore
04-10-2008, 19:59
czy ktoś z nas bedzie ciebie tatuował? NIE !!! to nie pytaj nas o cene , tylko zapytaj tego kogoś kto tobie to wykona , czy to jest takie trudne do ogarniecia?

halas
04-11-2008, 12:53
aha czyli nie wiesz nawet ile oscelacyjnie takie arcydzieło by kosztowało

OLdzi89
04-11-2008, 17:42
Jakbyś przejrzał trochę forum to byś wiedział, że każdy artysta różnie się ceni (była o tym mowa już wielokrotnie)... To zależy od renomy salonu itd. Idź po prostu i się spytaj w salonie żebyś się nie przeliczył przypadkiem

Shtojer
04-11-2008, 18:23
Idz do poczatkujacego domowego grzebka z zapalcznika z silniczkiem zaplac 20 zł albo idz do profesjonalnego studia zaplac X razy wiecej... jezeli sie tak boisz o pieniadze, to sobie zrob markerem albo szukaj grzebka

Blacky
04-11-2008, 18:34
ewentualnie henna i poprawiaj co 3 tyg ^^

halas
04-11-2008, 18:52
oscelacyjnie takie arcydzieło by kosztowało

ja nie wiem wy umiecie czytac? LUDZIE CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM !
przecierz nie dam za coś 3 razy wiecej lub chociarz będe wiedział czy koleś nie będzie sobie zawyrzał ceny bo mu bede wyglądał na bogatego ... ani też niechciał bym zrobić wielkich oczu jak mi krzyknie jakąś cene (nie którzy lubią być przygotowani)

A ty blacky jak lubisz henną się smarować to współczuje ci i to już nie moja sprawa

Blacky
04-11-2008, 20:32
a jak ty nie umiesz isc do studia zeby sie zapytac o cene tylko zawracasz dupe innym to mi jeszcze bardziej przykro...

pzdr

Blacky
04-11-2008, 20:33
aaa... i w przeciwienstwie do ciebie to jo nie miol glupich pytan o cene tatuazu, tylko sam sobie wsyztsko zalatwialem...

pzdr do ciebie i tobie podobnym...

Shtojer
04-11-2008, 20:54
Nikt Ci nie bedzie zawyrzal zadnych cen tylko wyceni swoje umiejetnosci... dalej na jedno wychodzi "grzebek=profesjonalista" i do czego tu byc przygotowanym ? idziesz, dowiadujesz co sie, co i jak, umawiasz sie na konkretny termin lub dziekujesz i idziesz gdzie indziej

halas
04-12-2008, 09:04
[QUOTE=Blacky;2127]aaa... i w przeciwienstwie do ciebie to jo nie miol glupich pytan o cene tatuazu, tylko sam sobie wsyztsko zalatwialem...
QUOTE]

Jestem dumny z ciebie naprawde zrobiłęś na mnie imponujące wrażenie jesteś gość , super brawo WOW ale to nie zmnienia faktu że strugasz pajaca i próbujesz wtraćić swoje 3 grosze niemające nic wspólnego z tematem
Znawca się znalazł od siedmiu boleści ...

Wracając do tematu mam nadzieje ,że przegląda to forum jakiś tatuator i mi powie ile on naprzykład by wziął i tu już będzie dla mnie cena wyjściowa ..

A wszystkim co urzyczyli swoje posty niewnoszace nic do moich pytań .... serdeczne dzięki

Blacky
04-12-2008, 10:38
no w przeciwienstwie do ciebie... to na pewnoe jestem gosc... jak cie przerasta pojscie do studia i zapytanie sie o cene tatuazu...
btw. mosz moze problemy z czytaniem? juz 3 osoby ci napisaly ze kazdy tatuator ma inna cene za swoje umiejetnosci i ze masz ruszysc dupsko do studia i sie zapytac... >.>

pzdr dla tych bardziej kumatych...

halas
04-12-2008, 12:26
blacky weź idź pograj w bilarda na wp albo ułuż pasjansa bo nikt tu niechce czytać twoich wypocin , może i napisały ale jak byś założył okulary to może i byś przeczytał że mi cały czas chodzi o cene i niewiem czy ty masz jakieś kompleksy czy jesteś niespójny ale nie mierz ludzi swoją miarą !

Blacky
04-12-2008, 12:36
piszesz bez ładu i składu... a ja juz nie ebde marnowal juz klawy an ciebie... dorosnij, wtedy mozemy pogadac...

Shtojer
04-12-2008, 13:49
Prosisz zeby wkoncu ktos tatuujacy poczytal... Napewno 2 było i nawet sie wypowiedzialo... I ciekawe jak mamy Ci to wycenić biorąc pod uwage swoje umiejetnosci jak nawet nie podales wielkosci wzorku ? Liczac ze to jest sredniej wielkosci (czyt. dłoń, troche wieksza) to u mnie dajesz 200-250...
Kolejne wasze OT zawierajace wojne beda karane. Uzyjcie sobie opcji PW do wyjasnienia

halas
04-12-2008, 20:01
no i super DZIĘKI
napisałęm ze na całą łydke :P ale to już jest dla mnie cena wyjściowa ile kaski muszę zebrać zanim zaczne z kim kolwiek rozmawiać, o to mi chodziło cały czas , niemożna było tak odrazu a nie jakieś zbędne komętarze których nawet czytać nie warto !

Shtojer
04-12-2008, 21:42
Male nie dopatrzenie, specjalnie czytalem od nowa caly watek jak pisalem posta. Ale posiedzisz troche w tym klimacie to sam zrozumiesz skad takie myslenie u Nas :)

halas
04-13-2008, 09:32
oto to będe chciał mieć na prawej łydce
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/045b3d85ad2b20fa.html
z głową taką :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6083a2d21a1b2949.html
:D :D :D

methodys
04-21-2008, 19:59
Ten smok mi sie nie podoba. Jakis tlusty jest:P:o