View Full Version : Zagojony i w kolorze na życzenie...
iwonka293
10-19-2008, 12:16
Jeszcze mała kosmetyka będzie ...ciąg dalszy trwa,ale na razie sam kontur jest to nie wrzucam fotki.
Inne moje tatuaże na stronie:
http://www.tattoo-iwona.ulotka.org/p2_galeria.html
Przeglądałem twoje prace i nad tatuażem musisz jeszcze popracować trochę zlane za mocne cienie może zmień ustawienia i rozrób bardziej tusz, kontur też do dopracowania poćwicz na kartce rysują cały czas linie np. kółka, ósemki , ale to jest tylko moje zdanie.
No prosze po ostatniej pracy troche sie zmienilo widze kolorek jakis wstawiony pozytywnie to wyglada co do twoich innych prac to mala prosba rob zdjecia troche pod innym katem i bez lampy we wszystkich prawie fotach odbija sie swialto i jest to malo wyraziste taka moja mala uwaga ajjj.
dropsikk
11-02-2008, 13:52
aha i zapytanie takie czy ten samuraj byl robiony caly jedna igla?:) bo cienie w niektorych miejscach na to wskazuja:D
fedortat
11-03-2008, 10:12
jak dla mnie to cieni na tym tat2 wogóle nie ma. Są tylko jakieś plamy
iwonka293
11-09-2008, 21:40
To jest mój pierwszy tatuaż zrobiony od początku do końca .Nie od razu most zbudowano ....jak to się mówi...Wciąż się uczę i nie twierdzę,że robię idealne tatuaże.
Czy wam pierwszy tatuaż wyszedł idealnie?
Na sztucznej skórze można w zasadzie tylko nauczyć się obsługiwać maszynkę,bo nie ma porównania z ludzką jak dla mnie.
Będzie dobrze. Z czasem bedziesz robić fajne tatuaże bo masz talent.
Podobają mi się twoje prace, portrety, obrazy. Zmysł artystyczny to podstawa a technika przychodzi wraz z doświadczeniem. Powodzenia!
Patrzac na samuraja a na moj pierwszy "Tatuaz" to z wyrobieniem techniki to jest kwestia czasu a nie problemow :)
iwonka293
11-15-2009, 17:46
Nieco ponad rok już minął od mojego pierwszego tattoo...i kolejny samuraj w nieco innym wydaniu...
northway26
11-15-2009, 18:14
interesujace:D:D
Co jak co, ale widać lekką różnicę podejścia do tematu;)
Powinnaś delikatniej konturować takie wzory:D
Iwonko, masz zmysl artystyczny, masz calkiem dobra wizje tego jak tatuaz powinien wygladac, jednak ze strony technicznej musisz bardzo wiele sie jeszcze nauczyc. idz swoja sciezka, sluchaj sensownych porad i wyciagaj wnioski.
patrzac na zdjecia w Twojej galerii dochodze do wniosku,ze powinnas poswiecac nieco wiecej czasu swoim pracom, skupic sie na poprawnosci konturow , cieniowania i koloru - mam wrazenie ze starasz sie to robic zbyt szybko. zwolnij prace maszyny przy cieniach, uzywaj barwnikow rozcienczonych w odpowiednich proporcjach a kolor ''wbijaj'' pewniej, na nieco wiekszym napieciu ( maszyna nie moze chodzic jak wiertarka, bo uszkodzisz skore) a napewno wkrotce zobaczysz poprawe
iwonka293
11-27-2009, 07:40
Dzięki za rady,napewno z nich skorzystam.Właściwie to dzięki temu forum nauczyłam się dziarać,bo nie miałam swojego mentora i wszelkie porady bardzo sobie cenie.
po obejrzeniu galerii, okiem specjalisty:cool: powiem tak: dramatu nie ma ale rewelacji tez nie, masz wiekszy talent od meza;) jest duza rozbieznosc (nie ktore prace naprawde ok, a ne ktore bardzo slabiutkie) ale mysle ze powinno isc w dobrym kierunku:)
powiem tak, talent jest, serce jest a technika się wyrobi!:) podoba mi się że nie lecisz schematem, masz swój styl który jest "poszarpany" tworzy to jakąś taka fajna atmosferę.... a po za tym trening czyni mistrza i jak na pierwsze prace bardzo dobrze się zapowiada:) powodzenia w dalszych projektach:):rolleyes:
Jak dla mnie w drugim nadal cień słabo.