View Full Version : zadnych oliwek itd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
najlepszy jest bepanthen masc,kosztuje 38zl,ale jest najlepszy!!!myjesz tatuaz papka z mydla kilk razy dziennie, oszuszasz i smarujesz bepanhtenem,po 5-6 dniach dodatkowo kremikiem albo wazelina zeby zawsze tattoo byl nawilzony:)
hatecore
08-24-2007, 12:37
Lepszy Jest Alantan Plus Masc Kosztyje 7-9 Zł Zlaezy Do Apteki I Jest Lepszy Od Bepantenu Jest Bardziej Tłusty I Delikatniejszy Nie Ma Dodatku Alkoholu , A Reszta Pozostaje Bez Zmian
no ale po dwoch tygodniach juz sam kremik czy tam balsamik?
mi pasuej bepanthen dodatkowo zaczelam uzywac nivea i penatenu dla dzieci oraz garnier dla suchej skory
szybko mi sie goi i jeszcze 4-5dni i bedzie po...
hatecore
08-27-2007, 13:04
po całkowitym złuszczeniu naskórka mozna uzywać jakiegoś dobrego balsamu nawilzajacego
szkrabek
12-16-2007, 18:07
Ja używam TRIBIOTIC. Też jest b. dobry. Smaruję tą maścią raz dziennie, a potem kilka razy wazeliną. Tatuaż ładnie się goi.
Az mnie oczy zabolaly ! =/ Ludzie co Was sklonilo do smarowania gojacego sie tatuazu WAZELINA ?! Nie wolno... Wazelinka wyciaga tusz i zamyka pory :confused: a co do nivea to rownierz bym odradzal... z tego co wiem to jej zawartosc ma duzo wody... Jak ktos juz wspomnial najlepiej jest Alantan Plus/Bepanthen wedle uznania i w pozniejszym czasie gojenia jakis balsamik do tego... Ale wazeliną mnie zalamaliscie...
szkrabek
12-20-2007, 07:29
A to dziwne, bo widziałam, jak się ludziom goją dziary przy smarowaniu wazeliną. I wyglądały super, nie wymagały też poprawek.
Szkrabek a widziales/as te tatuaze wygojone juz ? porownaj ich kolor do innych tatuazow... mniej intensywny. I tu nie napisalem ze to jest taka zasada ze zawsze tak jest i musi byc ale taka prawda... Wazelina nie ma zadnych wlasciwosci gojacych...
Wiec wytlumacz mi po co ? Ona doprowadzi Ci do powstania strupkow ktore nasiąknął tuszem i odpadna. Zostanie Ci ten tatuaz albo z przeswitami, albo z kolorem nie odpowiadajacemu nawet w minimum czarnemu moge Ci przeslac fotke jak to wyglada...
Sam sobie podsumój... Kontur rozlewa sie, miejsce wypelnienia to jeden wielki przeswit z malymi plamami tez nie czarnymi...
lol niezla dziara :) dawno robiona chyba
Dawno bo dawno ale widac idealny efekt zastosowania wazeliny podczas gojenia... :p
wszystko zalezy od organizmu...
2 tyg bepanthen krem a pozniej balsamik