PDA

View Full Version : Zaczerwienie

xecuter3
12-10-2008, 21:48
Witam.W piątek zrobiłem tatuaż na nodze powyżej kostki od wewnętrznej strony...dbam o niego jak tylko mogę tzn. przemywam 3 x dziennie i smaruje alantanem.Niepokoi mnie jedno cały czas jest zaczerwienienie w okól niego i jak stoję w miejscu to boli jak chodzę i siedzę to nic...Martwi mnie to.Proszę o pomoc

Shtojer
12-10-2008, 22:33
czyzby domowe warunki ?

dziarus
12-10-2008, 22:58
Ze zdięcia ciężko wywnioskować ale martwi mnie fakt że po tygodniu jeszcze cię rwie i to zaczerwienienie .
Paprze ci się chyba dziarka moim skromnym zdaniem to za często przemywasz ,miejsce jest niefortunne bo na kości pewnie za głęboko wbijana kolka.
Będzie poprawka :eek:

xecuter3
12-11-2008, 09:31
czyzby domowe warunki ?
Tak domowe lecz koleś ma profesionalną maszynkę, nowe igły przy mnie odpakowywane,nówki rękawiczki(sam kupowałem) i oryginalny tusz...wszystko było sterylnie....może wrażliwość skóry w takim miejscu?

Ze zdięcia ciężko wywnioskować ale martwi mnie fakt że po tygodniu jeszcze cię rwie i to zaczerwienienie .
Paprze ci się chyba dziarka moim skromnym zdaniem to za często przemywasz ,miejsce jest niefortunne bo na kości pewnie za głęboko wbijana kolka.
Będzie poprawka :eek:

Na zdjęciu jest posmarowana alantanem i dosc nie typowo to wygląda, a co do poprawki to jestem tego świadomy

Wojtas
12-11-2008, 14:25
Dokladnie po tym zdjeciu nie mozna nic stwierdzic jak dla mnie to nie jest zaciekawe wedlug mnie powinienes isc do niego i go opieprzyc za to co ci zrobil jak dla mnie to jakis stan zapalny sie wdal zaczerwienienie znika raczej po 1 do 3 dni a nie po tygodniu prawie poczekaj pare dni dbaj o niego smaruj przemywaj napewno sie zagoi lecz poprawka bedzie gwarantowana pozdro

Shtojer
12-11-2008, 18:02
Tu nie chodzi o sterylnosc. Poprostu pamietam moje "piekne" poczatki i tez zrobilem pare razy taka krzywde - to jest poprostu blad techniczny ;) albo zaoral Ci skore albo wbijal jak najglebiej potrafil albo to i to :P

xecuter3
12-11-2008, 18:40
Najprawdopodobniej....hum jak mi sie to zagoi to nie bedzie problemu z poprawką ?po zaoraniu skory ? a tak przy okazji shtojer mieszkam w cieszynie czyli do bielska mam 15 minut autem :D masz jakies swoje studio tam ?

dziarus
12-11-2008, 19:49
problemu niebędzie tylko poczekaj aż ci się pożądnie zagoi i zejdzie taka cienka cerata :)
Co najwyżej to bedziesz musiał szerzej kontury zrobić bo jest możliwość że ci się tusz pod skórą rozleje.

dropsikk
12-17-2008, 01:56
powiedz swojemu tatuazyscie ze ma za sztyno maszyne i zeby podchodzil do tej sztuki jak do pupci niemowlecia a nie jak gwozdziem w blache:)