View Full Version : Wypełnianie i Farby
lewiatan
10-12-2008, 21:36
Witam.Jakimi igłami najczęsciej wypełniacie np.Tribale .I jakich farb używacie[chodzi mi o firmę] by uzyskać jak najciemniejszy efekt? Dzięki z góry
MAGNUM xD sredni rozmiar to 15 ;) a wypelniam starbrithe tribal black :] i wychodzi murzynek :D
lewiatan
10-13-2008, 17:18
Ale Magnum jedno czy dwu rzędowe?:D
magnum to sa igly 2 rzedowe:p jednorzedowe to sa igly typu flat:)
Tak masz racje. Wczesniej sie pomylilem i popisalem glupoty ;D Flat jest to zestaw lutowany na plasko, igla kolo igly bez odstepu w jednym rzedzie. Magnum M1 sa to igly rownierz lutowane na plasko ale w 2 rzedach z przelotem czyli minimalnymi odstepami igiel od siebie. Magnum M2 jest to jak by polaczenie FLAT i M1 ;) igly lutowane na plasko, w 2 rzedach ale bez przelotu
lewiatan
10-14-2008, 09:46
Tak masz racje. Wczesniej sie pomylilem i popisalem glupoty ;D Flat jest to zestaw lutowany na plasko, igla kolo igly bez odstepu w jednym rzedzie. Magnum M1 sa to igly rownierz lutowane na plasko ale w 2 rzedach z przelotem czyli minimalnymi odstepami igiel od siebie. Magnum M2 jest to jak by polaczenie FLAT i M1 ;) igly lutowane na plasko, w 2 rzedach ale bez przelotu
No teraz to już wogóle namieszałes hheeee,więc którymi robisz,tymi 2 rzędówkami z odstępami czy na ciasno,czy tymi na płasko w jednym ? Ja robiłem ostatnio Magnum duble flat 9er wyglądają na ciasno zlutowane i nie specjalnie jestem z nich zadowolony jesli chodzi o wypełnianie.A do cieni rewelacja,mgiełki puszcza jak bajka.Mi osobiscie sie wydaje jak by igły miały większy odstęp od siebie to lepiej by to szło .Maszyne miałem ustawioną na mięko równa praca 7-8 volt i jest to 12 zwojowa tak że na brak mocy nie mogę zwalić.A może to wina farby?
z tego co slyszalem to poczatkujacym poleca sie flaty bo magnumami mozna bardzo latwo zaorac skore. jezeli momo to bedziesz chcial urzywac magnumow to na twoim miejscu bardzo ostroznie bym do tego podszedl. pzdr!
Do wypelnien M1, do Cieni Flat'y. ale przy tych 8 V miales na cien czy wypelnienie ?
lewiatan
10-16-2008, 19:00
no na wypełnienie,a co za mało?
lewiatan
10-16-2008, 19:16
Do wypelnien M1, do Cieni Flat'y. ale przy tych 8 V miales na cien czy wypelnienie ?
a jak ustawiasz maszyne do wypełnien? może ja zle ustawiłem ale nie było oznak braku mocy
Kazdy musi sobie dopasowac maszyne do swojej techniki... Odstatnio robie calkiem inaczej niz dotychczas i jestem o niebo lepiej zadowolony i szybciej sie pracuje. Ustawiam srube kontaktowa na koniec sprezyny (mam krotkie) i daje kolo 10 V
lewiatan
10-17-2008, 17:51
Kazdy musi sobie dopasowac maszyne do swojej techniki... Odstatnio robie calkiem inaczej niz dotychczas i jestem o niebo lepiej zadowolony i szybciej sie pracuje. Ustawiam srube kontaktowa na koniec sprezyny (mam krotkie) i daje kolo 10 V
Ale masz na myśli wypełnianie z tymi ustawieniami? czy cienie też takie ustawiania?
Wypelnienie, na cien zmniejszam tylko napiecie na 8
lewiatan
10-18-2008, 13:54
Dzięki wielkie za pomoc teoretyczną