View Full Version : wybor maszyny
witam mam dylemat chce kupic maszyne do konturu , wypełnienia i cieni chce na kazda przeznaczyc max 300zł sklep workhause odpada bo ceny za wysokie choc mysłaem o jednej supreme black (uniwersalna) czy lepiej to uniwersalna czy moze tansze z cybertattoo lub vikinga?? prosze o pomoc z gory dzieki
jedna maszyna do wszystkiego to tak troche ciezko przejrzyj forum, masz wyszukiwarke a znajdziesz duzo ciekawych tematow ktore ci pomoga. bo takie pytania byly juz nie raz walkowane
wiem ze tematy byly wałkoane ale dlatego napisałem ten temat bo moze ktos miał doczynienia z maszynkami w tym przedziale cenowym i by cos doradzł bo wszedzie to tak po łepkach wszyscy pisza i polecaja maszynki z wyzszej póki cenowej. mnie interesuje czy te maszynki w przedziale cenowym 250-350zł z vikinga lub cyber tattoo sa jakies wzgledne czy bliskie chinszczyznie
Witam,jak chcesz miec cos dobrego w tym przedziale cenowym,to zluz sobie sam maszynke,ja tak zrobilem,mialem chinczyka rozkrecilem i zakupilem do niego wszystko marki EIKON (zwoje,kondensator,kotwice,sprezyny itp.) lecz pamietaj o wlasciwe dopasowanie czesci,ja skladalem sobie dwie maszynki tej marki,i tu trzeba wybrac odpowiednie czesci np. kondensatory(10uF, 15uF, 22uF) sa do maszynek Liner a,wieksze typu (33uF, 47uF, 68uF)do wypelniania i cieniowania,zwoje 8 liner, 10 shader lob wypenianie niestety nie moglem znalesc zwoji EIKONA np. 12,ale 10 mi wystarczy:),jak wszystko dokladnie dopasujesz i pozadnie ustawisz to bedzie pieknie smigac, ja narazie nie mialem zadnych problemow
Pozdro
Sharku a nie miałeś czasem problemów z ramą? Ja oprócz wymiany cewek, sprężyn i innych pierdół musiałem ramę podginać:(
Triche pindoleia bylo ale to tylko dlatego ze te cewki male byly musialem podkladki kupic
doloz kilka zlotych i kup ta:
http://www.allegro.pl/item806164142_maszynka_do_tatuazu_workhouse_tattoo _tatuaz_super.html
warta ceny i naprawde dobra
Mam pytanie, czy nie nauczyliście się żeby nie kupować na alledrogo? Tam nie masz gwarancji jakości i nie masz pewności co dostaniesz;)
Przecież łatwiej zakupić coś ze strony Karola niż szukać po allegro
hehe tylko ze ta maszyna o ile dobrze kojarze jest sprzedawana tylko na alegro i na konwentach
tez myslałem o tej maszynce niby mozna ja ustawic do kazdej pracy ale lipa troche po wykonaniu konturu ustawiac ja do wypełnienia i potem do cieni tyle roboty psu w du...e.
skoro mowa o tej maszynie to moze ktos wie jak ustawic ja do konturu wypełnienia i cienia a dodatkowe pytanie czy do koloru sie jakos innaczej uswia maszyne??
teoretycznie moglbys ja sobie ustawic do kazdego typu pracy, musialbys tylko regulowac sobie sruba i napieciem, ale jest jeszcze wazny element jak odleglosc kotwicy od cewek odpowiednie dogiecie sprezyn i takie tam a to juz trudniej jest przestawic. Zreszta dopiero zaczynasz wiec wogole bedziesz mial problem z ustawieniem musisz sie pobawic i zobaczyc jak ci najlepiej bedzie
Pierdolenia w bród, a wracając do tematu alledrogo, to trochę dziwne żeby workhouse zaczął robić coś tylko pod allegro, z konwentami bym się zgodził ale... Jednak bym nie ryzykował:)
iskender
11-10-2009, 14:55
tom maszynke ma też normalnie w sprzedaży na stronach workhouse i na allegro
na aukcji wyraznie pisze ze maszyna jest tylko sprzedawana przez allegro i na konwentach i jest nr do karola, jesli ktos chce to odpowie on na kazde pytanie jeszcze chyba sie nie zdazylo ze ta firma olala klienta
iskender
11-11-2009, 08:58
http://www.tattoostuff.pl/produkt.php?id=702
a oni kłamią?