View Full Version : Witam wszystkich :)
Moniaaaaa
03-29-2011, 20:28
Witam! ^^
Mam na imię Monika. Wczoraj zrobiłam swój pierwszy tatuaż - tygrysa na brzuchu. Jak większość osób uzależniłam się od tego, jak tylko znajdę czas i nadrobię swoje finanse zaraz wracam do Studia po kolejne dzieło sztuki :)
Teraz tylko zastanawiam się, czy nie panikuję za bardzo i czy mi się na pewno dobrze goi... ;)
Pozdrawiam wszystkich :)
Monia, również Cię witam na forum :)
marcinjaworsky
03-30-2011, 11:12
Fajowy avatar. :D
Moniaaaaa
03-30-2011, 13:23
Zdjęcia :)
PS. marcinjaworsky dzięki ^^
Jak dla mnie szkaradny, kto to Ci uczynił ? Stevie Wonder ? nie wierzę, że to w studiu, podaj namiary na to studio. Nie no, to musi być jakiś żarcik :eek:
Oj, myślałam, ze w końcu zobaczę ładnego tygrysa.
owieczka33
03-30-2011, 16:29
Tiger, jak z katalogu.
No, ale może Monia, takiego chciała?
Moniaaaaa
03-30-2011, 16:33
Jak dla mnie szkaradny, kto to Ci uczynił ? Stevie Wonder ? nie wierzę, że to w studiu, podaj namiary na to studio. Nie no, to musi być jakiś żarcik :eek:
Dlaczego szkaradny? Co masz na myśli?
Tiger, jak z katalogu.
No, ale może Monia, takiego chciała?
Tak, właśnie takiego chciałam. :) Jedyne, co mi nie pasuje, to te parę krzywych linii i ta tylna łapa przy znaku - taka jakaś mało tygrysia...
marcinjaworsky
03-30-2011, 16:40
Są różne motywy w różnych stylach. Jeden lubi fotorealizm inny cartoon.
Sam tatuaż wykonany jest poprawnie linia równa , grubość zachowana itd. a wzór ....rzecz gustu, a gusta są różne.
Najważniejsze że właścicielce się podoba.
Moniaaaaa
03-30-2011, 16:43
Mam takie drobne pytanie - Jutro chcę iść na studia i nie wiem, czy lepiej zawinąć tatuaż folią, czy po prostu ubrać luźniejszą bluzkę (wiadomo, że coś tam będzie obcierać...). Jak myślicie, co lepsze? I ile nocy spać w folii?
Widziałam ładniejsze tygrysy no ale jeżeli miał być taki jak ten to ok. Tylko nie bądź zaskoczona jak zobaczysz takiego samego na kims innym, nawet mój podopieczny ma podobnego tygrysa na ręku.
Folii się nie używa do gojenia tatuażu służy ona jedynie jak ochrona po zrobieniu ewentualnie podczas pracy fizycznej np.
Moniaaaaa
03-30-2011, 17:02
Wiem, że wzór jest dość znany i podejrzewam, że nie jestem jedyną jego posiadaczką, ale nie przeszkadza mi to jakoś szczególnie. Następne będę już projektować pod siebie, pierwszy był praktycznie spełnieniem moich marzeń - gdy go zobaczyłam wiedziałam, że go chcę, tylko oczywiście z innym znakiem niż ten na szkicu. Dlatego właśnie go posiadam.
Podejrzewam, że folia nie jest wskazana do ta2 (jestem biologiem i znam wymagania ran, aby się zagoiły). Po prostu bałam się, że podrażnię sobie skórę bluzką, ale chyba nie ma takiej opcji co?
Teoretycznie jest, ale co ci będę tłumaczyć skoro jesteś biologiem?
Moniaaaaa
03-30-2011, 17:08
Wystarczy jedna odpowiedź - lepiej założyć folię, czy lepiej iść bez? Po co się spierać o wiedzę, czy inne bzdety... Po prostu nie wiem, czy lepiej ograniczyć dostęp tlenu, czy sobie obcierać skórę i tyle...
Edi_88_88
03-30-2011, 17:40
Ja osobiscie jestem zdania,ze lepiej folia nie zawijac,robi sie to po wykonaniu tatuazu i z zasady pozostawia do 4 h gora choc zdania co tego rowniez sa podzielone,zrobisz jak zechcesz,ale poprostu uwazaj aby go mocno nie obcierac,dostep powietrza jest wazny(jak mysle :))pozdr.
Dlaczego szkaradny? Co masz na myśli?
Tak, właśnie takiego chciałam. :) Jedyne, co mi nie pasuje, to te parę krzywych linii i ta tylna łapa przy znaku - taka jakaś mało tygrysia...
Mam na myśli to, że taki styl (o ile to był zamierzony styl) nie podoba mi się. Szkoda byłoby mi skóry na taki wzór. Ale de gustibus non est disputandum :) A żeby tylnie łapy Twojego kota były bardziej tygrysie to dodaj im w tym samym stylu pazury i będzie ok.
ps : szczerze łączę się w Twoim szczęściu z nabycia pierwszego tat2 :)
Mam takie drobne pytanie - Jutro chcę iść na studia i nie wiem, czy lepiej zawinąć tatuaż folią, czy po prostu ubrać luźniejszą bluzkę (wiadomo, że coś tam będzie obcierać...). Jak myślicie, co lepsze? I ile nocy spać w folii?
nie śpij w nocy zawinięta w folię i idź do studia w luźnej bluzce (najlepiej bez :D ) nie obetrze Ci się, moim zdaniem folia to ZŁO jeśli nie musisz zabezpieczyć się przed brudnym środowiskiem
Moniaaaaa
03-30-2011, 18:14
Edi_88_88 i ranek - Dziękuję za rady.
ranek - myślę też nad dodaniem jakiegoś cieniowania czy coś w ten deseń, aby dodać mu trochę polotu ^^ Ale wszystko w swoim czasie, jak na razie będę się "jarać" pierwszym ta2 :D Poprawki i uzupełnienia w swoim czasie... Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam :)