View Full Version : Witam wszystkich :)
Witam
Mam 28 latek i mieszkam od ponad 2 lat w Wielkiej Brytanii :)
Jeszcze nie mam tatuażu ale już w poniedziałek idę zrobić sobie pierwszy w moim życiu tatuaż :) Nie wiem czemu ale od jakiegoś czasu zaczęły mnie bardzo interesować tatuaże. Mam nadzieję iż tutaj uda mi się pogłębić moją wiedzę na ich temat i poznać ciekawych ludzi.
Pozdrawiam
brawo, tatuaze to pelen hardcore i tyle :) poporstu trzeba go miec :D
To fakt,pełen hardcore. Myślałem na początku o małym tatuażu, żeby nie rzucał się w oczy, ale jak przeglądałem różne strony i galerie, to te małe tatuaże mi się średnio podobały. Tatuaże które mi się podobały były prawie na całe plecy, bądź pół klatki piersiowej ;)
Więc zdecydowałem się zrobić jeden - trochę mniejszy niż kartka A4 :)
Znalazłem fajny tatuaż i wydrukowałem go na takim formacie A4. Poszedłem do studia (danego dnia moja żona miała robiony swój pierwszy tatuaż) i zapytałem czy drogo mnie to wyjdzie i czy ciężko będzie taki wytatuować na plecach. Jak ten gościu to zobaczył to oczka mu się zaświeciły i powiedział że będzie to super wyglądać, jedynie odjął by po kilka centymetrów z każdego boku tej kartki aby to zmniejszyć.
Więc tatuaż będę miał chyba jakieś 20x20 cm. - zobaczymy jak będzie z bólem i z samopoczuciem po.
Spotkanie mam na poniedziałek po południu więc po wszystkim się odezwę :)
Pozdrawiam
opis brzmi ciekawie :D fakt, że u facetów duży tatuaż wygląda lepiej, bardziej konkretnie niż coś małego. Dziewczyny chyba mają trochę gorzej jak chodzi o duże tatuaże... przynajmniej ja mam takie wrażenie.
pozdrawiam
Witam ponownie
Zrobiłem sobie w poniedziałek tatuaż (trwało to godzinę) i goi się całkiem spoko, już zaczyna swędzieć coraz częściej :)
Co do tego co napisałaś że duże tatuaże na ciele kobiety to ciężko,to powiem ci że właśnie wiele tatuaży wygląda super na plecach - jakieś fajne smoki czy kwiaty itd.
Aż miło się patrzy.
Ale faktem jest że to raczej faceci robią duże tatuaże a kobiety wolą tak skromnie :)
Hm......
Pierwsze zdjęcie po zrobieniu tatuażu - a dokładnie jakieś 3 godzinki po wizycie w salonie :)
http://images28.fotosik.pl/149/332bd0a14a8dbb21.jpg (www.fotosik.pl)
Od tamtej pory czyli ponad tygodnia jeszcze nie robiłem zdjęć jak teraz wygląda. Ale jak będę miał chwilkę to pstryknę i w stawie :)
Jakieś opinie ?? :-)
fajniusi :D i tego kociaka robił Ci przez godz? wydaje mi się szybko, bo nad moim tatuażem koleś męczył się 2 godz (a jest troszkę mniejszy), lecz w kolorze (nie płaską plamą, lecz taki trochę cieniowany)
Tak, jakoś godzinkę to jemu zajęło. Też byłem w szoku
I założył opatrunek na to i powiedział że po godzinie mam wskoczyć pod prysznic aby to umyć i potem już nie zakrywać i tylko smarować kremem . Tak też robie po dzień dzisiejszy :) I już mi się skóra łuszczy . I coraz częściej swędzi.
A jak byłem u niego w niedzielę bo moja żona robiła sobie tatuaż na drugiej nodze to pytał się czy myślę by sobie zrobić kolejny.
Ja na to że tak,ale nie wiem jaki. Więc On że może jakiegoś wilka ,A ja że może lwa. Na drugiej stronie pleców.
hehe zawsze tak jest, że od jednego się zaczyna :D dla mnie jest to ok jeśli jednak tworzy pewną całość. Tzn ja mam np motyw kwiatowy na brzuchu i nie ukrywam ze w przyszłości wytatuowana powierzchnia mojego ciała na pewno się powiększy. Chcę jednak, żeby kolejny motyw nie był czymś zupełnie oderwanym (więc pomysł z lwem wydaje mi się spoko ;) ). Tatuaże dla mnie są dziełem sztuki a ciało czymś w rodzaju płótna. Istotna jest więc kompozycja.
Kociaki są chyba dobrym pomysłem :)
Też tak uważam. dla tego myślę o lwie a może małe lamparty bawiące się wspólnie :)
Nie wiem, muszę pomyśleć i za jakiś czas jak będę lepiej stał finansowo to znowu przejdę się do tego studia :)
Po prostu chcę stworzyć coś ładnego na plecach, ale to musi tworzyć jakąś całość.