PDA

View Full Version : Witam.

Kazu
09-21-2010, 21:14
Zwa mnie Kaz, tatuazem zajmuje sie od niedawna.
Rysowac potrafie, nie jestem z pierwszej lapanki.
Rejestracja na forum? Chec pomocy innym oraz 'doksztalcenie sie' dzieki zaawansowanym.

Pozdrawiam.

YvonneS
09-21-2010, 22:05
Cześć! \

A pokażesz nam swoje prace?

Kazu
09-22-2010, 08:42
jezeli dorwe aparat, sfotografuje wszelakie swinki oraz wytatuowane owoce badz warzywa.
Niestety watpie bym teraz dorwala swych klientow.

EDIT:
dodam jeden z mych szkicow-bo tylko to mam. ;)
http://img689.imageshack.us/img689/7248/20100718018.th.jpg (http://img689.imageshack.us/i/20100718018.jpg/)

YvonneS
09-22-2010, 09:31
To nie robisz zdjęć swoich tatuaży do portfolio czy tam galerii, nie masz szkiców itp? Dziwne.

Kazu
09-22-2010, 09:34
To nie robisz zdjęć swoich tatuaży do portfolio czy tam galerii, nie masz szkiców itp? Dziwne.

Jak juz pisalam, zajmuje sie tym od niedawna, ujme to tak-przenosze swoja sztuke na cialo od ok miesiaca, wiec fotografowac mam co? Klientow chcacych kontur kwiatuszka czy ptaszka 5cm na 5? Wydaje mi sie, ze szkoda zachodu. ;)

YvonneS
09-22-2010, 09:42
No ale wczesniej miałaś z tym do czynienia, tzn uczyłaś się gdzieś lub na czymś sztuki wykonywania tatuażu, rysowałaś, czy od razu zaczęłaś od tatuowania ludzi?
Takie rzeczy jak szkice to chyba każdy powinien mieć, zwłaszcza początkujący artysta który dodatkowo uważa się za kogoś bardzo uzdolnionego.

Kazu
09-22-2010, 09:45
No ale wczesniej miałaś z tym do czynienia, tzn uczyłaś się gdzieś sztuki wykonywania tatuażu, rysowałaś., czy od razu zaczęłaś od tatuowania ludzi?
Takie rzeczy jak szkice to chyba każduy powinien mieć, zwłaszcza początkujący artysta który dodatkowo uważa się za kogoś bardzo uzdolnionego.

Nigdzie nie napisalam, ze jestem wybitnie uzdolniona ;) Zauwazylam jedynie, ze wielokrotnie na forum zadaja pytanie poczatkujacym- "a czy umiesz w ogole rysowac"?
Jestem w szkole plastycznej na wydziale-grafik/malarz, dlatego osmielilam sie stwierdzic, ze cos juz potrafie.
Maszynke trzymam w rece od miesiaca, ucze sie na swiniach, mialam klientow<jak juz pisalam> na marne kontury, uznalam, ze nie sa one warte ciagania aparatu.

Czekam na kolejne pytania.

YvonneS
09-22-2010, 09:48
To trzeba było tak od razu. To jednak jest forum.
Dobrze chociaż że nie oszpecasz innych tylko uczysz się na skórach.
Szkoda, ze nie masz więcej szkiców bo na pewno rysujesz sporo.
Więcej pytań nie mam. ;)

Kazu
09-22-2010, 09:53
To trzeba było tak od razu. To jednak jest forum.
Dobrze chociaż że nie oszpecasz innych tylko uczysz się na skórach.
Szkoda, ze nie masz więcej szkiców bo na pewno rysujesz sporo.
Więcej pytań nie mam. ;)

Rysowac duzo poprostu musze;) Cieszy mnie fakt, ze robie to z przyjemnoscia.
Co do skor-postanowilam wycwiczyc prosta kreske na roznych zgieciach, by nikogo nie szpecic.
Chce tworzyc sztuke-nie krzywdzic ludzi.
Przypuszczam, ze na dniach cos dodam, aktualnie siedze chora w domu, wiec przytule maszynke nieraz... ;)

YvonneS
09-22-2010, 10:05
No ja sobie nie wyobrażam tatuażysty który nie lubi rysować to przecież podstawa i tymbardziej cieszy mnie, że coraz więcej osób tatuujących rozwija się też w innych kierunkach. Przykładowo ten artysta z którego "usług" korzystam maluje obrazy i kończy studia artystyczne. To na pewno pomaga rozwinąć talent.
Może napisz jakie wzory lubisz robić?

Kazu
09-22-2010, 10:08
No ja sobie nie wyobrażam tatuażysty który nie lubi rysować to przecież podstawa i tymbardziej cieszy mnie, że coraz więcej osób tatuujących rozwija się też w innych kierunkach. Przykładowo ten artysta z którego "usług" korzystam maluje obrazy i kończy studia artystyczne. To na pewno pomaga rozwinąć talent.

Oczywiscie, ze pomaga! Szczerze-dzieki szkole odkrylam swe zamilowanie do tatuowania.
Mam okazje probowac, wiec rozwijam sie w kazdym kierunku. ;)
Przerazajaca jest ilosc osob, ktore bez zadnej wiedzy ani 'umiejetnosci' biora sie za tatuaz szpecac ludzi.
Troszke odpowiedzialnosci...

YvonneS
09-22-2010, 10:21
A to fakt, dlatego pytałam czy masz jakieś portfolio.
Tutaj już przewinęło się sporo takich osób którym się wydawało, że coś potrafią a w gruncie rzeczy ich twórczość pozostawiała wiele do życzenia. O ile papier to papier i można zetrzeć krzywy kontur to zepsutego tatuażu już się tak łatwo nie usunie i trzeba nieźle zapłacić za taką usługę.

Kazu
09-22-2010, 10:23
A to fakt, dlatego pytałam czy masz jakieś portfolio.
Tutaj już przewinęło się sporo takich osób którym się wydawało, że coś potrafią a w gruncie rzeczy ich twórczość pozostawiała wiele do życzenia. O ile papier to papier to zepsutego tatuażu już się tak łatwo nie usunie.

Jestem swiadoma, ze papier papierem, ale gumka istnieje, tatuaz tego nie umozliwia, dlatego namietnie katuje biedne, martwe swinki, lecz cel uswieca srodki. Mam nadzieje, ze cos z tego bedzie ;)

YvonneS
09-22-2010, 10:28
Widząc twoją determinację w dążeniu do celu i rozsądne myślenie to raczej coś z tego powinno być.

Kazu
09-22-2010, 10:31
Widząc twoją determinację w dążeniu do celu i rozsądne myślenie to raczej coś z tego powinno być.

Milo jest czytac pochlebstwa po 1 dniu przebywania na forum.
Zapewne z kazdym ciekawszym projektem przybede na forum ze zdjeciem, poki co-prosze o cierpliwosc ;)

Pinhead
09-22-2010, 11:02
Nam milo powitac wkoncu kogos sensownego na forum:)

Kazu
09-22-2010, 11:11
witaj Pinhead, mam nadzieje, ze sie dogadamy. :rolleyes:

YvonneS
09-22-2010, 11:18
Niewiele na tym forum jest osób z którymi można senownie pogadać, cieszy więc każda nowa która ma coś do powiedzenia a nie tylko blablabla... Ja tam się nie czepiam normalnych ludzi.

1grzesiu1
09-22-2010, 12:56
Niewiele na tym forum jest osób z którymi można senownie pogadać, cieszy więc każda nowa która ma coś do powiedzenia a nie tylko blablabla... Ja tam się nie czepiam normalnych ludzi.

np ze mna nie mozna sensownie pogadac :D

YvonneS
09-22-2010, 13:21
Zależy o czym. O dupach to nawet gadasz z sensem.