View Full Version : witam i proszę o opinie;)
katisss7
12-16-2007, 13:15
Wczoraj odkryłam powyższe forum, bardzo fajnie, że istnieje coś takiego.
Sama jeszcze nie mogę się pochwalić własnym dziełem na skórze, aczkolwiek od jakiegoś czasu bardzo intensywnie chodzi mi to pogłowie. Szukałam rożnych wzorow az w koncu znalazłam jeden , ktory przypadł mi bardzo do gustu, lecz mam pewne wątpliwości.
Od dawna podoba mi się motyw diablicy i anioła, połączenie "dobra i zła"
Wzór ktory mi się bardzo spodobał, jest do sporej obróbki, przede wszystkim chciałabym kobiecie po prawej dodać rogi i chce aby byla przeplatana przez węża, natomiast druga powinna mieć aureole i chcę aby była oplatana przez lilie.
http://www.tatuaze.org/index.php?option=com_zoom&Itemid=36&page=view&catid=6&key=29&hit=1
<- w tym linku znajduje się wzór (najbardziej po prawej, dwie kobiety)
Jestem bardzo ciekawa waszej opini na ten temat, wszystkie komentarze są bardzo mile widziane przeze mnie:)
Dodam jedynie, że jedyną wątpliwością z mojej strony, jest taka-> czy owy wzór nie wydaje się zbytnio o zabarwieniu "lesbijskim" Jeżeli chodzi o to nie mam nic przeciwko takim osobom, jestem tolerancyjna, jednakże hetero;p
ale strrrracznie podoba mi się ten wzór...
pozdrawiam wszystkim;)
Hey
Nio nie powiem "trochę" może się kojarzyć i to nawet bardzo (przynajmniej mnie) . Sam motyw zestawienia dobra i zła, jest bardzo interesujący. Jakby mieszkały w Tobie dwie różne natury, intrygujące :) ale ten wzór nie nasuwa mi na myśl tych dwóch skrajności, lecz torchę inną interpretację. A może jakby znaleźć dwie postacie kobiece odwrócone do siebie plecami, przenikające się ( coś jak bliźniaczki syjamskie) tyle, że jedna z atrybutami dobra i niewinności a druga przedstawiona jako zła dziewczynka. Najlepiej jakby były zakomponowane po skosie, ta dobra u góry, ta zła spadająca jakby na dół.. Co o tym sądzisz? Myślę, że to byłoby bardziej trafne jeśli chodzi o zamierzoną interpretacje:p Pozdrawiam
katisss7
12-16-2007, 15:33
Jestem bardzo mile zaskoczona, nie sądziłam, że Takie forum może tak bardzo pomoc w podejmowaniu decyzji! Muszę przyznać OLdzi89, że trafiłaś w sedno, jeżeli chodzi mi o cel i interpretacje tatuażu. Za trafny pomysł uważam dwie postacie- dobrą(niewinną) i złą(wyuzdaną)odwrócone do siebie plecami. Jeżeli chodzi o motyw "góra dół"- dobra na gorze, zła na dole-> to odpada, ponieważ wazne jest dla mnie, podkreślenie, iż obie kobiety są jednak sobie równe i razem tworzą jedną całość, połączenie dobra i zła.
Najlepiej gdyby byly jakoś złączone od tyłu, lub połączone, oplatającymi je liliami i wężem (lilie kojarzą mi się z niewinnością i czystością, a wąż z przebiegłością i sprytem- zależy mi na owej symbolice we wzorze).
Tatuaż zaplanowałam na marzec, więc mam jeszcze trochę czasu na myślenie i kombinowanie co i jak. Chce żeby był idealny dla mnie, przemyslany od początku do konca:)
A może widział ktoś własnie wzory o tematyce "diablica, anioł", "dobro-zło"???
z góry dziękuję:)
bardzo się cieszę, że mogłam jakoś pomóc. Uważam, że warto tak długo dobierać i zmieniać wzór, zanim się już będziesz już go mieć na skórze to się z nim zwiążesz emocjonalnie, co jest chyba niezwykle istotne jeśli masz z nim spędzić resztę życia :) jak wpadnę jeszcze na jakiś pomysł czy napotkam na odpowiedni wzór to podam link. Jak sama znajdziesz coś, co będzie chociaż po części odpowiadało twojemu założeniu to również wrzuć, może da się z tym coś zrobić.
Życzę więc powodzenia w poszukiwaniach. Pozdrawiam
katisss7
12-16-2007, 16:02
:)
Oj szukam, szukam i na pewno jak znajdę coś odpowiedniego, to tu wrzucę:)
Cały czas licze na nowe pomysły i podpowiedzi.
Jeszcze raz dzięki;)
jeszcze jedno... chciałam się dowiedzieć czy te panie mają być całkowicie roznegliżowane, czy może lepiej zostawić trochę niedomówień? oraz czy ma to być wzór czarno-biały czy kolorowy?
katisss7
12-16-2007, 16:38
Jeżeli chodzi o kolor, to zdecydowanie czarno-biały,
co do negliżu lub ubrania -> nie jest to dla mnie zbyt istotne, najważniejsze żeby miało to "coś w sobie". Na pewno zależy mi na kontraście- niewinna dobra kobieta i odważna, wyuzdana zła.
Na prawdę jestem wdzięczna za pomoc:)
Witamy cie na forum,
co do samego wzoru to widze, ze dasz sobie rade z wybraniem go, juz po piewszym poscie widac czego chcesz, ambintny tatuaż chcesz sobie zrobic a nie jakies powielane tribale na kregoslupie ;)
Wzory diablica aniol, dobro i zlo sa bardzo czesto wykorzystywane w tatuażu.
gratuluje gustu i osobowsci.
pozdro.
katisss7
12-16-2007, 18:40
Dziękuję Roten za komplement;)
Bardzo zależy mi na tym, aby tatuaż miał jakiś przekaz i sens.
Zdaję sobie sprawę, że to nie jest kolczyk, ktory mogę sobie wyjąć w momencie kiedy mi się znudzi, lecz jest to dzieło sztuki, ktore będę miała na swoim ciele do końca życia.
Chcę być z niego zadowolona, a nawet dumna;p :)
Jak chyba większość osób zależy mi na pewnej oryginalnosci i indywidualnosci, chociaż wiem, że (tak jak wspomniałes) dobro&zło jest częstym motywem, jednakze jeszcze nie znalazłam wzoru, który by mnie na prawdę zadowolił. Jak narazie największe wrażenie zrobiły na mnie owe dwie kobiety... ale nie mogę sie poddawać i muszę szukać do momentu aż bedę zachwycona.
Nie ukrywam, że licze na Waszą pomoc.
pozdrawiam serdecznie;).
P.S. To forum jest genialne, ze względu na to, że znajduje się tu wiele osob posiadających tatuaże, a jak wiadomo nie ma nic bardziej pociągającego!
Czy tylko ja mam taką słabość do mężczyzn z tatuażami;p??? - raczej nieee...
(to taka mała dygresja;) )
co do tej ostatniej uwagi... Nio nie tylko ciebie :D jak te tatuaże zrobione są z klasą oczywiście :D
witaj, na forum.
mnie osobiscie kreca laski z tatuażem, ale w druga strone jak to dziala to tez dobrze ;)
pozdro.
katisss7
12-17-2007, 07:02
Zaczynam się zastanawiać czy nie zrezygnować z dwóch połączonych kobiet, na jedną, posiadającą atrybuty dobra i zła. Po prostu nie mogę znaleźć nigdzie odpowiadającego mi wzoru:(. Nic nie podoba mi się tak, jak ten wzór, ktory podalam w pierwszym poście. Może po prostu powinnam się zdecydować na tą kobietę po prawej, dodać jej rogi, czarne skrzydła, lecz o delikatnych, subtelnych piórach, aureola na szyi, bądź na nadgarstku. Zamiast tej drugiej kobiety, trzymałaby w dłoniach oplatającego ją węża (to nawiązuję również do Lilith-była ona pierwszą żoną Adama, bogini wojny i seksualności) i dodać jako tło upragnione przeze mnie lilie.
Co uważacie o tym pomyśle??
katisss7
12-17-2007, 10:17
Znalazłam dwie ilustracje, które musze przyznać podobają mi się.
Nawet bardzo przypadlo mi do gustu to w niebieskiej kolorystyce, a zachwycona byłabym, gdyby zamiast smoka, była zła wersja kobiety, np ta z drugiego obrazka(jasniejsza kolorystyka).
ładnie proszę o opinie:)
yo,
niezle wzory :) wysoko mierzysz , ale to dobrze ! no i jeszcze musisz miec jakis salon artyste ktory to idealnie wykona :),
pozdr.
katisss7
12-17-2007, 14:06
W chwili obecnej najbardziej przychylna jestem wzorowi smok&anioł.
Jeżeli nie znajdę nic lepszego, to nie będę jednak zmieniać smoka na drugą kobietę.
Doszłam do wniosku, że ten smok wprowadza klimat,ktory mi odpowiada. Jest tak słodko-gorzko:) , poza tym gdybym chciala wprowadzic jednak 2kobiete, wrocilabym do początkowego problemu z pierwszym wzorem(2kobiety, kojarzące się z jednym), a przeciez to chciałam zlikwidować. Na pewno będę chciała aby kobieta miała rogi (odbieram to tak, że wizualnie to ona wygląda na tą "dobrą", lecz rogi dają do myślenia->odbior jest powierzchowny, ponieważ tak na prawdę jedynie wygląda na tą lepszą, a w środku jest totalnym przeciwieństwem swojej zewnętrzności). Natomiast smok będzie trzymał w dłoni aureolę (odwrotna sytuacja niż z kobietą, zewnętrznie jest ucieleśnieniem wszystkiego najgorszego, jednak wewnątrz może kryć się ta dobra strona). Wniosek- nie ufaj pierwszemu wrażeniu;p Plus to, że obie postacie doskonale się dopełniają (a o to głownie mi chodzi)
Oczywiście nie zapomniałam o liliach,oplatały by te dwie "osoby" od dołu.
Tak obecnie wygląda moja wizja idealnego tatuażu, jestem ciekawa jak bardzo się jeszcze zmieni...;P
Co do wyboru studia tatuażu, to jestem zdecydowana na Seagull Tatoo -> znajduję się on w Sopocie (jestem z 3miasta więc mam bliziutko;)-> jednak bliskość to tylko szczegoł, mam zamiar wybrać to studio, bo slyszalam dużo pozytywnych opini na temat Pana, który tam tworzy, widziałam galerie i uwazam, ze na prawde jest swietny. Mam nadzieję, że z mojej ozdoby będę w 100%zadowolona.
pozdrawiam, wybaczcie za moje rozpisanie:P
mam jeden wzorek na kompie który mógłby Cię zainteresować ale nie mogę dodać albumu w galerii użytkowników :( skasowałam album bo chciałam dodać lepsze zdjątka i chyba musiałam coś pochrzanić:mad: poradźcie jak mogę znów dodawać foty to wrzucę i ten wzór
katisss7
12-17-2007, 15:21
A nie mogłabyś go po prostu wkleić do tematu (dodać załącznik) lub przeslac mi na meila
katisss7@wp.pl ???
Ciekawa jestem jaki masz wzorek:)
spoko już leci... Nie wiem czy dokuadnie o to Ci chodziło, ale to moja interpretacja dziewczynki dobrej i złej zarazem :) Nio ale jakby nie było może mi ktoś podpowiedzieć jak mogę odzyskać album w serwisie? :confused:
katisss7
12-18-2007, 18:56
To znowu ja;)
Cały czas szukam ciekawych wzorów i ostatnio znalazłam bardzo interesujących moim zdaniem.
Co o nich myślicie?
P.S. Uważam, że ciekawe byloby polączenie zdj nr1 z nr2, aczkolwiek chyba caly czas najbardziej podoba mi sie smok&aniol.
katisss7
12-29-2007, 17:00
witam ponownie:)
Chciałam się pochwalić, że znalazłam swój wymarzony wzór, ktory rozni się nieco od poprzednich, ale jestem jego pewna na 1001% :)
Nie będę wklejać zdjęcia motywu, ale obiecuję, że jak znajdzie się on już na mojej skórze, to na pewno wkleje zdjęcie;)
pozdrawiam:)
asienkanowak
03-25-2008, 18:35
no niezły ale jako kobieta nie zrobiłabym sobie takiego
widze że koleżanka niezdecydowana troche ale to dobrze nad wzorem trzeba długo bardzo długo ise zastanowić inaczej po nie koniecznie długim czasie sie żałuje.
ja też poszukiwałęm połączenia dobra i zła
i jestem w jednej drugiej planu i wyglada to tak:
http://www.tatuaze.biz/forum/showthread.php/plecy-swallow-devil-457.html?t=457
i jeżeli ktoś może mi pomóc to bede wdzieczny
Fretka01
07-09-2008, 13:21
Witam, a może taki Ci się spodoba.
Pozdrawiam
musze przyznać, że pomyśł Fretki jest bardzo dobry, sam tatuaż zawiera dobro i zło, a splecione dłonie świadczą o jedności. jedyne co mi sie nie podoba w ytm tauażu to miejsce, poniewaz, moim zdaniem, jest zbyt mało widoczny...ale to może tylko kwestia zdjęcia:)