View Full Version : Witam.Co sadzicie o tym??
Witam!
Te 2 tattoo zrobiono mi w UK (oba moje wlasne projekty :)).Planuje jeszcze dwie inne dziary. Mam pytanie.. ile takie cos moze kosztowac w polsce i jaki bylby czas wykonania? tak +/-
A co sadzicie o jakosci?? Wiem ze to tylko zdjecie, ale... :))
Z gory dzieki za odpowiedz.
Pozdrooo
jakosc niczego sobie chociaz widzialem bardziej szczegolowe
w polsce ceny ustala studio niektorzy Tatuatorzy nie lubia tribali bo to dla nich monotonne i zedra, inni (tak bylo u mnie) jak sie spodoba wzor i cie polubi to dostaniesz mini ulge
no ale to na plecach w polsce cenione jest na 350/400zl jeszcze zalezy od pracochlonnosci i szczegolow wiec ciezko okreslic
Tatuatorzy nie lubia tribali bo to dla nich monotonne i zedra,
Jak to monotonne? A te skrzydełka, aniołki, demoniki, duszki, motylki i inne to niby nie są nudne?
Poza tym to jest ich praca i jeżeli klient sobie zyczy to nie mają wyjścia.
Cena zależy od wielu czynników, w tym też od miejsca, czasu wykonania i artysty. Najlepiej samemu się dowiedzieć w wybranym studiu.
Pytalem sie rok temu w pewnym studio w poznaniu.... moze mialem zle podejscie bo spytalem "tak z ciekawosci to ile by takie cos kosztowalo u was??" popatrzal sobie i wypalil ze tak z 700zeta moze wiecej..... szczeka mi opadla....
A co do tego ze tribale sa nudne.. zgadza sie. sa bardzo popularne wiec moze dlatego nudne... ale szczerze mowiac to teraz niema tatuazu ktorego bys juz wczesniej niewidzial.owszem zdarzaja sie "perelki" ale to raczej rzadkosc. teraz kazdy chce miac tribala, aliena czy jakos branzoletke a'la pudzian :))) Najwazniejsze co sie komu podoba.Tatuaz robi sie dla siebie,a nie dla innych :)
Pozdrawiam!
Za dobrze wykonany tatuaż byłabym gotowa zapłacic tyle a nawet więcej, tu nie ma na czym oszczędzać bo to zazwyczaj kończy się poprawianiem i dodatkowymi kosztami.
Tribale takie jak się przeważnie widuje są nudne ale tribale maori lub polynesian już nie, to są bardzo fajne i ciekawe wzory i nawet jeżeli motyw się powtarza to u każdego wygląda to zupełnie inaczej.
i ja sie moge zgodzic...dobrze wykonany tatuaz kosztuje. ja za swoj dalem dosc duze pieniadze bo 270funtow(chinszczyzna byla poprawiana bo zjeb*** ja pewien "bardzo dobry" koles od dziar...)
Kolega postanowil ze zrobi u tego "bardzo dobrego" kolesia od dziar...
Moj byl robiony ponad prawie 6godzin na raz w tym byla przerwa 30min i 15min. i jakosc jest naprawde dobra.
Za to znajomy mial tribala na lopatce.dosyc ze byl dziarany na 3razy to w sumie zeszlo mu przeszlo 14godzin. byl 2razy na poprawkach i nadal wypelnienie wyglada jak cien :eek: wszedzie przeswituje biala skora....
dal coprawda "tylko" 170funtow.... i mowi ze "za te pieniadze sie oplacalo".....
W koncu to jest na cale zycie....
i jeszcze jedno :)
myslicie ze jakbym dolozyl sobie cos takiego na lopatce po lewej stronie to by bylo ok??
wzor bardzo mi sie podoba tylko czy to bedzie pasowalo...w sumie to biomechanika a tu tribal i sajgonki.... :P
oczywiscie nie bede to 1do1... troche go zmienie, bede chcial "podczepic" do tribala, moze inne oczy itp...
mialby byc od samego barku do poczatku badz konca trzeciego symbolu.
mam jeszcze 2 nieco inne wzory, ale o tej samej tematyce...
co o tym sadzicie??? bedzie mialo rece i nogi?? czy moze pierw lepiej wydluzyc samego tribala??
Z gory dziekuje za pomoc :)
Jak to monotonne? A te skrzydełka, aniołki, demoniki, duszki, motylki i inne to niby nie są nudne?
Poza tym to jest ich praca i jeżeli klient sobie zyczy to nie mają wyjścia.
Cena zależy od wielu czynników, w tym też od miejsca, czasu wykonania i artysty. Najlepiej samemu się dowiedzieć w wybranym studiu.
masz racje ale co ty mi to piszesz? w salonie sa inne "zasady" niz w klinikach czy sklepie - widzialem taka sytuacje pytalem sie czemu tak powiedzial a on ze tribale sa nudne salon salonowi nie rowny a po twojej odpowiedzi uznaje ze masz tribala i czujesz sie dotkniety
i dales cytat wyciagniety z kontekstu "Tatuatorzy nie lubia...." ja napisalem "niektorzy Tatuatorzy nie lubia..." nie wszyscy
A Ty masz klasycznego czarnego tribala czy bardziej podchodzacego pod taki styl jak na tej focie ? Bo jezeli BLACK to nie za pieknie prezentuje sie kombinacja tribala z takimi motywami... chyba ze tutaj artysta przerobi wiekszosc wstawek
ten na samej gorze na plecach to jest to co mam :)... sajgonki + tribal
tak wlasnie myslalem ze oto bedzie sie rozchodzilo...
i tam cos zrobie na lopatce tylko potrzebuje pomysl :D
W sierpniu lub wrzesniu bede mial robiona dziare na piersi, motyw krzyza i smierci, kolejny wlasny projekt... w tym samym miejscu co ta biomechanika :) (bio niejest moje :) ) ... juz sie niemoge doczekac!!!!
masz racje ale co ty mi to piszesz? w salonie sa inne "zasady" niz w klinikach czy sklepie - widzialem taka sytuacje pytalem sie czemu tak powiedzial a on ze tribale sa nudne salon salonowi nie rowny a po twojej odpowiedzi uznaje ze masz tribala i czujesz sie dotkniety
i dales cytat wyciagniety z kontekstu "Tatuatorzy nie lubia...." ja napisalem "niektorzy Tatuatorzy nie lubia..." nie wszyscy
Do takiego artysty na pewno już bym nie poszła, nikt tutaj nikomu łaski nie robi, klient płaci i klient wymaga, zupełnie nieprofesjonalne podejście - nie zrobię bo mi się znudziły.
Poza tym nie czuję się urażona i nie mam tribala.
Do takiego artysty na pewno już bym nie poszła, nikt tutaj nikomu łaski nie robi, klient płaci i klient wymaga, zupełnie nieprofesjonalne podejście - nie zrobię bo mi się znudziły.
Poza tym nie czuję się urażona i nie mam tribala.
nieprofesjonalne podejscie, moze i owszem ale dziary profesjonalnei lepiej jak mowi ci prosto w oczy co o tym mysli niz aby cie dziaral wkurwiony koles mi wisi bo to co ja lubie to robi znakomicie. Ja chodze bo mmie niczym nie wkurzyl
Sorki, ale co to za podejście jeżeli narzuca się komuś co ma sobie zrobić w zależności od upodobania tatuażysty, niech sobie będzie super artystą ale to przecież ja płacę i ja wybieram wzór a nie ktoś obcy.
Sorki, ale co to za podejście jeżeli narzuca się komuś co ma sobie zrobić w zależności od upodobania tatuażysty, niech sobie będzie super artystą ale to przecież ja płacę i ja wybieram wzór a nie ktoś obcy.
ale nikt nic nikomu nie narzuca, nie krytykuje i nie splawia tylko mowi co o tym sadzi i jakie no podejscie do tego. Ja radze najpierw sprawdzi salony jak i co robia(wiem ze powinny wszystkie wzory robic i robia) i nie ma co dalej pisac bo to nudne tak jest tego sobie nie wymyslilem i nie pisze o wszystkich salonach.Sa salony ktore trzymaja swoj klimat i prestiz i niektorych wzorow wogole nie chca robic
Zalezy jakich, jeżeli są to jakieś naprawdę kiczowate wzory to się nie dziwię, ale tribale? Osobiście wolę oglądać kogoś z tribalami niż mającego na ciele rózne wzorki nie pasujące do siebie lub tworzące jakieś blizej nieokreślone mozaiki.
A i tak dziwi mnie tego typu podejście, nie spotkałam się z czymś takim.
nieprofesjonalne podejscie, moze i owszem ale dziary profesjonalnei lepiej jak mowi ci prosto w oczy co o tym mysli niz aby cie dziaral wkurwiony koles mi wisi bo to co ja lubie to robi znakomicie.
Ale On nie ma robic tylko tego znakomicie co Ty lubisz, a reszty nie typu ten przykladowy tribal bo mu sie nie podoba, bo ja juz to odbieram ze jezeli odmawia wykonania prostego wzoru (tribal) bo ponoc mu sie znudzil to ja podejzewam ze cos nie tam z umiejetnosciami etc... Jezeli z tym odpuszcza to tym bardziej nie podkladam mu sie pod inny motyw, bardziej skomplikowany, bo zaraz sobie wymysli ze ma tak napiety terminarz ze z czasem nie wyrobi... To jest proste zludzenie klienta zeby nie stracic na renomie... Otworz oczy. Na kolejny posty jak to okreslil pwk KLUTNI prosze sobie otworzyc osobny temat bo calkiem uciekliscie od glownej mysli tematu.
Ale On nie ma robic tylko tego znakomicie co Ty lubisz, a reszty nie typu ten przykladowy tribal bo mu sie nie podoba, bo ja juz to odbieram ze jezeli odmawia wykonania prostego wzoru (tribal) bo ponoc mu sie znudzil to ja podejzewam ze cos nie tam z umiejetnosciami etc... Jezeli z tym odpuszcza to tym bardziej nie podkladam mu sie pod inny motyw, bardziej skomplikowany, bo zaraz sobie wymysli ze ma tak napiety terminarz ze z czasem nie wyrobi... To jest proste zludzenie klienta zeby nie stracic na renomie... Otworz oczy. Na kolejny posty jak to okreslil pwk KLUTNI prosze sobie otworzyc osobny temat bo calkiem uciekliscie od glownej mysli tematu.
od tego jest portfolio widzisz jego prace, a i zachowujecie sie jak bym ja to robil NIE po prostu widzialem taka akcje - chlop chcial tribala na cala lytke i caly czarny (dosc duzo pracy) i chlopowi sie nie chcialo, ale nie odmowil powiedzial tylko to co uwazal, trudno ja nie narzekam... u mnie byl git
KONIEC
A co Ty Shtojer sadzisz o jakosci??osobiscie dodam ze na zywo wyglada lepiej :cool: Pytam bo za jakis miesciac, moze poltora, beda u nich robil kolejny tattoo.
moim zdaniem(skromnym ;) ) jest dobrze wykonany.
to samo sadza znajomi oraz 2kolesi ktorzy tez dziaraja... tylko pytanie czy to z czystej grzecznosci czy nie :D
Do techniki nie mam nic do zarzucenia, wykonany starannie i bez pospiechu, z czego mi sie oczy bardzo podobaja :) Wiec z czystym sumieniem moge powiedziec ze bez obaw mozesz tam zrobic kolejne prace, wiec raczej to nie bylo z grzecznosci ;) Na fotach zawsze inaczej wyglada praca niz w rzeczywistosci
Oczy czerwone i biale zrenice :) pomysl kolesia ze studia...
Jak tylko zrobie kolejny tattoo to sie odrazu pochwale :D