View Full Version : Świeze tattoo wyblakniete ?? POMOCY !!
Witam, zrobilem sobie tatuaz... Po zrobieniu wygladal ok, ale teraz gdy mija tydzien wyglada mniej ciekawie. Stropkow nie mialem, sszedl mi tylko naskorek...
Nie wiem czy to normalne, bo to moje pierwsze tattoo, ale po zejsciu naskorka kolor zrobil sie granatowy i cienie zrobily sie duzo duzo jasniejsze... :/
NIzej fotki, powiedzcie co sie stalo??
Foto zaraz po zrobieniu:
http://images47.fotosik.pl/134/a5566c8ef01ff959m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=a5566c8ef01ff959)
Foto tydzien po... Na dolnej czesi tattoo jest jeszcze stary naskorek i widac roznice :(
http://images46.fotosik.pl/134/dc118f801c7d1a56m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=dc118f801c7d1a56)
EDIT:
Dodam, ze dbam o NIego jak tylko moge...
za plytko cienie wklute. poprawka cie czeka. nigdy tattoo nie jest tak ladny jak zaraz po zrobieniu ale jak zchodza wszystkie cienie to napewno gosc zrobil cos zle. to ze naskorek zszedl to normalka.
Te cienie wygladaja w realu lepiej jak na foto, wiec nie ma az takiej tragedii...
A co do tego, ze sie zrobil granatowy?? Tusz jakim robil to Japan Black... Tylko do cieni rozcienczyl troszeczke woda a do kontorow uzywal 1/1.
Jest szansa, ze tattoo jeszcze zciemnieje ??
gangbang
05-30-2009, 12:52
zaraz po zrobieniu skura (gdy jest cieniowanie z tuszem rozcienczonym)nabiera krwistej barby bo jest podrazniona i miesza sie to z kolorem samego tuszu .dlatego ta2 wyglada na bardziej pocieniowany.po wygojeniu podraznienie znika i widac tylko sam tusz.ale tak jak powiedzial dawidEf za plytko cieniowane albo poprostu za bardzo rozcienczone i wyszla mgielka.pozdro.
ps. niech ci poprostu poprawi troche cienie i bedzie git.:cool:
Bez paniki, w takich miejscach może tak się zrobić. Poprawka powinna pomóc.
gangbang
YvonneS
dawidEf
Dzieki za odpowiedzi... Powiedzcie mi jeszcze po jakim czasie moge udac sie na poprawke i czy po tym zabiegu bede musial dbac o tattoo tak samo jak do tej pory?? Czyli znowu smarowanie, przemywanie, brak slonca itp. ??
gangbang
05-30-2009, 13:07
mysle w momecie kiedy ci sie caly ta2 zagoi (nie bedzie juz strupkow)mozesz leciec na poprawke a dbac 3eba zawsze:)czyli smarowanie przemywanie i smarowanie:)pozdro:cool:
xxkeiraxx
05-30-2009, 16:34
Ten skorpionek mial byc chyba taki brązowawy czy nie ?
I faktycznie musial za plytko zrobic mialam tak z tatuazem na reku caly czarny wyszedl wspaniale motylek mial byc czerwony i delikatnie mowiac czerwony spier.... hihi wyszedl bardzo blado rozowy a to dla tego ze nie dosc ze za plytko robiony to jeszcze szczerze mowiac tusz byl chyba najtanszy z allegro wiec tez mam do poprawki.
tusz byl chyba najtanszy z allegro wiec tez mam do poprawki.
No weź przestań, czy ludziom to już całkiem odwala?
To i u mnie w kilku miejscach widać, że nie ma tuszu a drugi kwiatek ten wyżej jest ok. Wydaje mi się, ze miejsce ma znaczenie, jak cię boli to tatuażysta stara się jednak robić bardziej delikatnie i być może dlatego tak wychodzi? Nie ma co się martwić na zapas a poprawka to nie koniec świata przecież.
Zakup sobie krem z wysokim spf albo tak jak ja wychodząc na balkon zawijam sobie nogę żadne słońce mi nie straszne.A na plażę bloker i nic nie wyblaknie.
Wydaje mi się, ze miejsce ma znaczenie, jak cię boli to tatuażysta stara się jednak robić bardziej delikatnie i być może dlatego tak wychodzi?
Jest cos w tym prawdy, bo na stopie bardzo boli i moze dlatego staral sie robic delikatniej zeby mniej bolalo... Moja dziewczyna sie ze mnie smiala, ze sie zwijam z bólu. Mowila, ze Ją za uchem i na plecach nie bolalo, a jak zaczela robic sobie na stopie, to po 10-ciu minutach wymiekla i ma tylko kawalek wzorka (foto nizej)
Co do poprawki, to sie nie martwie, bo o kazdej porze dnia i nocy moge na nia liczyc :)
Heheh, wiem coś o tym ale ja wytrzymałam do końca. Nie ma się co rozczulać nad sobą.
Wlasnie wrocilem z poprawki, kumpel mowi, ze teraz gleboko cienie wkuł i ma być ok :)
Zobaczymy jak sie wygoi :)
xxkeiraxx
06-11-2009, 16:19
Jak narazie wyglada super :-) Wklej nam zdjecie jak juz sie zagoi :)
Oczywiscie, ze pokaze jak sie zagoi... Poki co, to boli bardzo, czuje, ze cienie wbil bardzo gleboko, bo az na kosci czuje jak boli, wczesniej tego nie bylo :)
Ropy nie ma, osocze wyplynelo tylko raz, chyba wszystko na dobrej drodze :)
To jest jakaś plama a nie tatuaż kompletnie źle zrobiony
xxkeiraxx
06-12-2009, 11:45
Wyso nie tragizujmy :-) poczekajmy az sie wygoi wtedy bedzie mozna mowic.
gangbang
06-12-2009, 12:11
nie no od razu lepiej:)po wygojeniu bedzie ok:cool:
To jest jakaś plama a nie tatuaż kompletnie źle zrobiony
Jako jedyny masz takie zdanie... To jes foto jak jest caly czerwony, 5 minut po zrobieniu, wiec chyba troche glupoty gadasz...
arkadiooo
08-05-2009, 19:05
kiedy bedzie to foto po wygojeniu ??? :))