PDA

View Full Version : wielki problem;/

winnie1
11-04-2010, 19:32
Robiłam sobie tatuaż dwa dni temu .Wszystko było ok do dzisiaj;/ do tatuażu przykleiła mi się nogawka od spodni ;/ Bałam się odrywać (zważywszy na to żeby nie schrzanić obrazka) więc nasączyłam nogawkę wodą. Po dłuższym czasie spodnie odkleiły się ,lecz niestety tak jakby z fragmentami obrazka:( teraz w tym miejscu mam takie " mokre świecące się" plamy i kolor jest trochę inny. Co robić? czy to się zagoi i będzie ładny? czy czekają mnie poprawki? jak przyspieszyć gojenie?

Edi_88_88
11-04-2010, 20:09
Oj,moim zdaniem beda poprawki,jesli oczywiscie dobrze opis odebralem :)

1grzesiu1
11-05-2010, 07:22
wrzuc fotke
az mnie to ciekawi jak sie moze nogawka od spodni przykleic:)

YvonneS
11-05-2010, 08:17
Normalnie, jak maść wyschnie albo się wytrze o ubranie i tatuaż przyschnie to może dojść do takiej sytuacji dlatego pomimo, że folii mówię nie to jednak w pewnych sytuacjach lepiej założyć folię na te kilka godzin niż doprowadzić do czegoś takiego.
Będzie poprawka.

marcinjaworsky
11-05-2010, 08:27
Tak jak Yvonnes napisała , zresztą całkiem niewdowno było na forum
http://www.tatuaze.biz/forum/showthread.php/pytanie-co-do-3067.html
Ja również nie jestem zwolennikiem długotrwałego noszenia "foli" o tyle pewne miejsca są narażone bardziej lub mnie na otarcia i takie tam.
Poprawka prawdopodobnie będzie konieczna. Pyanie czy tatuazysta wykona ją bezpłatnie. Gdyz jako takiej winy z jego strony tu nie ma.

1grzesiu1
11-05-2010, 10:38
nie wiem moze mam slaba wyobraznie i nie nosze obcislych spodni ale nie moge se tego wyobrazic:) smarowalem swierzy tat zakladalem na niego skarpetke i szedlem w tango i nic sie nie przykleilo :)

siwa3333
11-05-2010, 10:49
Ja też robiłam tydzień temu tatuaż ,mam go na łydce i nosiłam długie spodnie i nic się nie przykleiło.To dziwne...Może za bardzo się ślimaczył???

winnie1
11-06-2010, 13:10
właśnie tak było ..maść wyschła no i już , a spodnie nie były obcisłe...wręcz przeciwnie ;// śliskie, luźne dresy;// Tyle ,że ten koleś co robił mi dziarkę powiedziała że nie mam stosować folii. Więc za bardzo winy nie czuje;/

1grzesiu1
11-06-2010, 13:48
ciekawe kolego :) jeszcze chyba nie bylo takiego przypadku na forum zebuy sie komys przykleilo do tat albo nie pamietam;)

w kazdym razie przykre jezeli se w ten sposob zjebales dziarke

elviska18
11-06-2010, 18:38
ale że niby jak się przykleiło? bo nie rozumiem. smarując tatuaż maścią i zakładając jakiś ciuch - nie ważne jaki - możesz sobie ubrudzić ubranie, albo poobcierać w jakiś sposób dziarę, ale nie przykleić...

siwa3333
11-06-2010, 19:22
ale że niby jak się przykleiło? bo nie rozumiem. smarując tatuaż maścią i zakładając jakiś ciuch - nie ważne jaki - możesz sobie ubrudzić ubranie, albo poobcierać w jakiś sposób dziarę, ale nie przykleić...

No dokładnie...też tak myślałam , do mojego nic się nie przyklejało :)

Edi_88_88
11-06-2010, 21:53
Wiecie...ja uwazam ze jest to mozliwe,tzn.przyklejenie sie tatuazu o ile praca zostala wykonana bardzo agresywnie czyli "zryta" do granic mozliwosci...spodnie byly dosc scisle i ubrane zaraz po tatuowaniu,masc by wtedy chyba nie pomogla bo nasze plyny wiazal dosc szybko,wiec moglyby sie ze spodniami skleic,a co do folii to by pewnie pomogla ale uwazam ze ona to tylko chwilowo nalezy zakladac . . . . .

winnie1
11-11-2010, 10:33
Powiem tak:
Ci którzy nie potrafią sobie tego wyobrazić mają płytką wyobraźnię, ponieważ się stało. Dziara była dosyć głęboko cieniowana a te zdarzenie nastąpiło na trzecią dobę kiedy !smarowałAM! ją maścią .( i wyciekało jeszcze osocze) Spodnie były luźne- nie obcisłe! a płyn przesechł wraz z nogawką, która zapewne przykleiła się do maści. to na tyle.:)

Dziękuje za zrozumienie;)

elviska18
11-11-2010, 11:05
po 3 dniach jeszcze coś Ci się lało z tatuażu?!

YvonneS
11-11-2010, 11:54
po 3 dniach jeszcze coś Ci się lało z tatuażu?!

Pewnie stosowała alantan do gojenia. Z tą maścią tak bywa.

elviska18
11-11-2010, 12:08
nie spotkałam jeszcze osoby, która stosowałaby alantan. kogo się zapytam o to, zawsze słyszę odpowiedź bepanthen, ewentualnie easy tattoo.

Edi_88_88
11-11-2010, 21:46
Po trzech dniach to nie powinno nic cieknac,jaka ta masc?i czy napewno nie bylo to dosc gleboko i mocno "zryte"?a jeszcze jedno-ja uwazam ze ta nogawka to nie jak piszesz-przykleila sie do masci tylko wlasnie do tych plynow,ktore "ciekna"...

winnie1
11-14-2010, 20:28
właśnie te płyny a stosuje bepanthen krem niebieski tak jak mi kazano. Ale jak narazie dobrze sie goi i troszkę mniej się zamartwiam;))

1grzesiu1
11-14-2010, 20:56
nie ma sie czym martwic szczerze to jak patrze jak co niektorzy tu dziarki wklejaja fotki to maja w huj ladniej wykonane od moich ale mnie to wali i tak je lubie:D

pajak914
11-15-2010, 20:08
właśnie te płyny a stosuje bepanthen krem niebieski tak jak mi kazano. Ale jak narazie dobrze sie goi i troszkę mniej się zamartwiam;))

Maść, zawsze maść. Nie krem

Frigg
11-25-2010, 09:55
Owszem,zdarzają się takie rzeczy,ze ubranie czy pościel przykleja sie do tatuażu...aczkolwiek nie powinno się tak dziać.Musisz czekać aż Ci się to dobrze wygoi,prawdopodobnie dłużej niż normalnie.Poprawki napewno będą,ale nie martw się tym,wszystko da sie poprawić.Ciesz się że nie wdało Ci się zakażenie,jeśli tatuaż do tej pory Ci nie ropieje to powinno być ok,aczkolwiek napewno było coś nie tak zrobione skoro sie tak stało...może samo wykonanie,może pielegnacja...

Ryba
12-04-2010, 07:00
Juz to ktos napisal wczesniej ale dolaczam sie doteori zrytego tatuazu
Wiem bo na poczatku miaem ciezka reke i litry osocza wyplywajacego z tatuazu nie sa niczym dziwnym w takm przypadku .
Dziarka pewnie bedzie calal poblaknieta i do poprawy ale najlepiej teraz odczekac kilka miesiecy az sie wszystko dokladnie zagoi
Zawinil tez pospiech moim zdaniem bo po skonczeniu pracy nalezaloby jeszcze odczekac te 20 min ponownie dokladnie umyc tatuaz mydelkiem do tatuowania typu green soap nalozyc dosc gruba warstwe wazelinki czystej i folia na 4 godziny . Jezeli po tym czasie dalej cos sie leje tzn ze masz okropnie glebokie dziury i to bedzie jedna wielka blizna

ale sie rozpisalem :D