PDA

View Full Version : Świeży tatuaż - jakby to zrobic....

szyszaku
01-26-2009, 20:38
Witam, mam taką sprawę : Co mogę zrobić, jesli jutro musze isc na dwor, a tatuaż mam na przedramieniu? Zakleic go czyms, czy zostawic? Bo obawiam sie ze przykleja sie ciuchy do rany czy cos.

No i co z noca? Zostawić go wolnego czy nie? I jedno male pytanko: Przy kazdym smarowaniu tatuazu Alantanem mam oczyscic go z pozostalosci kremu po poprzednim smarowaniu? Prosze odpiszcie bo to wazne ;/

szudiszu
01-26-2009, 21:01
opatrunek musisz nosić 3/4 dni dzien i noc uważaj z myciem za bardzo nie mocz go w wodzie możesz z nim wszedzie wychodzic nie wystawiaj go na słonce za duzo nie pic wódki :)

szudiszu
01-26-2009, 21:02
opatrunek najlepirj z foli spo.zywczej masc i przyklejic plastrami zmieniaj przynajmniej 2 razy dziennie

szudiszu
01-26-2009, 21:03
Na poczatku rana troche jeszcze krwawi i zostaje troche farby wiec delikatnie obmyć

wyso
01-26-2009, 21:12
Na noc załóż folie( zwykłą spożywczą), rano umyj tatuaż bo na pewno przez noc sporo ci wycieknie, osusz i chwilkę poczekaj ze smarowaniem niech skóra pooddycha, to samo jak będziesz wychodził. A co do ścierania pozostałości po poprzednim smarowaniu to chyba przesadzasz z tym smarowaniem wystarczy cienka warstwa która zdąży się wchłonąć do następnego smarowania a zetrzyj to co ci wycieknie z tatuaż.

wyso
01-26-2009, 21:15
opatrunek musisz nosić 3/4 dni dzien i noc uważaj z myciem za bardzo nie mocz go w wodzie możesz z nim wszedzie wychodzic nie wystawiaj go na słonce za duzo nie pic wódki :)

jak dla mnie stanowczo zadługo z tym opatrunkiem

szudiszu
01-26-2009, 21:21
jak dla mnie stanowczo zadługo z tym opatrunkiem

to zależy od tego jak komu sie goi ja osobiscie sciagam po 72 godzinnach ale przed każdym opatrunkiem, daje mu po odychac to zależy bardziej od człowieka i miejsca

1grzesiu1
01-27-2009, 00:48
ja tam nigdy foli nie uzywalem nie wiem po co ale luz
i tak sie zagoi i tak:)
pozdro