PDA

View Full Version : Świeża dziarka a mycie sie

Mojrzesz
12-12-2007, 18:13
Jak to w końcu jest z tym myciem sie z nową dziarką trzeba uwarzac żeby jej nie moczyc czy nie ma to znaczenia?

OLdzi89
12-12-2007, 19:26
W pierwszych dniach na pewno nie moczyć! przemywać, ale nie moczyć, przez ok tydzień zanim nie złuszczy się uszkodzona część skóry, bądź nie odpadną strupki (ja nie miałam tych drugich;) ). Wydaje mi się, że później jak będzie się skóra regenerować i wracać do poprzedniego stanu to już można się normalnie kąpać. To tyle z mojego (niewielkiego ale zawsze coś ;) )doświadczenia,ale lepiej niech wypowie się ktoś jeszcze.Pozdrówka

Siwy
12-12-2007, 21:01
witam,

oldzia napisala tyle co trzeba nic dodac nic ujac brawo!! fajnije ze kobitki wiedza i udzilaja sie na temat tatutazu! pozdrawiam wszystkie Panie!

OLdzi89
12-12-2007, 22:59
Miło czytać :D no cóż uczę się, z tego forum oczywiście nio i od niedawna (jupi wreszcie :D ) z własnego doświadczenia. Moje maleństwo (no może nie takie maleństwo: 15 cm, ale do tycich również nie należy ;) ) już nie długo będzie się reprezentować w ostatecznej formie :p

goga
12-13-2007, 10:53
no to czekamy na fotkę, pozdrawiam:p

OLdzi89
12-13-2007, 22:09
Szczerze to ciężko mi się powstrzymać, żeby go nie pokazywać :D w domu ryzykuję to uwagami na temat mojego zdrowia psychicznego itp :p nio, ale tu spotkam się ze zrozumieniem, wiec jak tylko się jeszcze zregeneruje mi się skóra to dam fotkę bo teraz wygląda trochę jak naklejony:eek:

OLdzi89
12-13-2007, 22:14
i jak zauważyłam u Ciebie zamiłowanie do dosyć hardcorowych wzorów nio to napiszę od razu, że nie mam czegoś w takim stylu :o trochę delikatniejszy motyw, nie należę do tak odważnych. A jak tam się sprawa ma z Twoim tatuażem na brzuchu? pracujesz nad nim? Bo tak zaintrygowałaś mnie wcześniej tym motywem (nio chyba nie tylko mnie ;) )a teraz o tym ani widu ani słychu :confused:
Pozdrawiam

goga
12-13-2007, 22:27
ze niestety dopiero po nowym roku mam sie zgłosic do salonu,nie wiem czemu tak póżno ale trudno ale juz idzie do przodu i zdecydowałam sie na przerogienie go i powiększenie:)

OLdzi89
12-15-2007, 22:38
nio widocznie musiało mi gdzieś umknąć... jeszcze większe? hmm brzmi interesująco :D

madn3ss1916
09-02-2009, 19:29
Dzisiaj mija 18 dzień od zrobienia tatuażu; jest wygojony, tzn. naskórek zszedł. Czy mogę już normalnie brać kąpiele i przecierać tatuaż gąbką z mydłem ? I ogólnie czy mogę brać już dłuższe kąpiele ?

Yubari
09-11-2009, 09:33
A ja mam pytanie z innej beczki.Czy przebarwienia kilka dni po zrobieniu tatuażu są normalne?W niektórych miejscach tatuaż jest jaśniejszy,w niektórych ciemniejszy.Wiem,że jeszcze jest czas na wygojenie ale wolę się na zapas zapytać ;)

YvonneS
09-11-2009, 09:52
Poprawka cię czeka.

Yubari
09-11-2009, 14:10
Czy to jest pewne?Mija dopiero 7 dzień,skóra od wczoraj zaczęła mi się łuszczyć.Może poprostu tatuaż jest jaśniejszy tam gdzie się skóra złuszczyła?Nie wiem kurcze bo narazie mało tego odpadło :/