View Full Version : wazelina a masci
witam. Ciekaw jestem co sadzicie o pielegnacji swierzego tatuazu tylko wazelinom. Ja wszystkie dziarki tylko tak pielegnowalem i nic sie nie dzialo. Nie bolalo, zadnych infekcji, szybko sie wygoily, nie stracily na kolorach. Wszystkie robilem w studiu i tatuator zawsze polecal tylko wazeline. Jak wiec wazelina ma sie do masci? Co jest lepsze na swieży tatuaż? Pozdrawiam.
Ten temat tez byl... :P ale... z gojeniem jest tak, ilu tattoo'atorów - tyle regułek ;)
z regóły do wazeliny kazdy ma zastrzezenie, gdzyz alantan itp wspomaga proces gojenia, skora jest nawilzona itd, a co do wazelinki to praktycznie maxymalnie zamyka droge do powietrza, natłuszcza skóre i wyciąga tusz... chyba ze chcesz stosowac wazelinke po zejsciu strupów to wtedy nie ma problemu :) jezeli sam tatuujesz, to zrob sobie na stopach male gwiazdki i jedna pielegnuj tak a droga inczaej i sam wyreasumuj wnioski ;)
Masz racje najlepiej poeksperymentowac na sobie tym bardziej ze mam zamiar w koncu chwycic za maszynke. Do tej pory zbieralem wiedze teoretyczną. Czas na praktyke. Pozdrawiam.
ja po zrobieniu tatuazu dostalam w studio masc na bazie wazeliny wlasnie, z dodatkiem witamin A i D. tez pasuje ;)
mam pytanie mam tatuaz od 3tygodni... Zastanawiam sie czy moge go smarowac kremem nawilzajacym brazowujacym?????
david443ffor
07-10-2008, 14:28
We are a professional wow gold (http://www.ugamegold.com)store,we supply cheap world of warcraft to help you get the best experience in the burning crusade warcraft world and the companion dungeon warcraft world. You can also get the world of warcraft guide, cheat and mods form our Forum. We also provide world of warcraft account transaction platform in the forum. Welcome to Ugamegold.com! We have a lot of cheap world of warcraft gold.The transaction is absolutely safe and fast, just like you in the supermarket to buy things like.We just want to give you the best gaming experience,trust us!
kristovs
08-22-2008, 18:08
ja po zrobieniu tatuazu dostalam w studio masc na bazie wazeliny wlasnie, z dodatkiem witamin A i D. tez pasuje ;)
dokladnie to samo... tyle ze gosc kazal mi smarowac przez 3 dni cienka warstwa z 2 razy dziennie a potem zostawic w spokoju i przemywac od czasu do czasu:D
jak narazie 2gi dzien i chyba wszystko dobrze tylko ze gdzie niegdzie skora lekko pozbywa sie tuszu