View Full Version : Wątek wkurzający
Wiem, wiem, też potrafię wkurzyć, ale jak po raz kolejny widzę nowo załozony temat dotyczący tego co już zostało setki razy wyjaśnione to mnie z miejsca coś trafia. Co się dzieje z tymi ludźmi?
Nie tylko Ciebie to drazni no ale nie na kazdego mozna z kijem wyskoczyc zeby najpierw dac opcje "szukaj" :D Zastanawiam sie czy jest mozliwosc wlaczenia tego zeby nowo zalozony temat czekal na potwierdzenie przez Admina lub Moda zeby do czegos takiego nie dochodzilo
Wiem, ale dzisiaj mnie już poniosło, no jak mozna być takim upierdliwym i nie rozumieć co się do niego pisze?
Może rzeczywiscie taka opcja byłaby najrozsądniejsza, skoro ludziom się nie chce przeszukiwać forum.
Jezeli watek zostanie odrzucony to bedzie burza mozgow co sie stalo i za co... Bedzie protest dlaczego 75% tematow wogole nie wychodzi :D
I tak źle i tak niedobrze.
Za leniwi sa ci ludzie i tyle kazdy leci na latwizne bo po co czytac masakra jakas......
a ja stanę po drugiej stronie :)
a Wy czytali byście posty z przed np.: 6 miesięcy?
dla mnie to jak czytanie wyborczej z przed roku.
Poza tym sądzę <co jest zupełnie naturalne> że czytanie o czyiś perypetiach to nie to samo co rozmowa na swój temat
Odpowiedzi kierowane bezpośrednio do "mnie" są faktycznie odpowiedzią na moje pytanie
mam nadzieję, że wyraziłem się przejrzyście bo załączył mi się jakiś krioaplikator myślowy :p
Tak, czytałabym, na tym to polega.
Poza tym nie mam zamiaru odpowiadać komuś co dwa dni na ten sam temat bo mu się nie chciało nawet do końca pierwszej strony przejrzeć.
W regulaminie, ktorego pewnie i tak nikt nie czyta pisze wyraźnie:
12 - W przypadku zaśmiecania forum przez danego użytkownika dużą ilością postów (krótkich bez głębszej treści) posty te będą usuwane, a w przypadku powtarzalności, konta użytkowników będą zerowane, banowane lub nawet bezpowrotnie usuwane. Jeśli to również nie doprowadzi do poprawy to przy nicku autora pojawi się specjalny dodatek "SPAMER".
YvonneS lepiej sie tego nie da ujac i zgadzam sie z toba w 100 % denerwujace sa powtarzane takie same pytania pozatym dobrym sposobem jest wpisanie w takie male okienko szukaj kluczowe zagadnienie ktore nas interesuje a napewno sie znajdzie pozatym jesli dla kogos to jest skomplikowane rowniez moze przejrzec stare posty od pierwszego nie wiem w czym jest problem poprostu ludzie wala na pale i nie chce im sie szukac takie jest moje zdanie.
czyli jak pokaże się nowy temat np:
Zrobiłem sobie zajefajną dziare na pół dupy ale czy powinnienem nią czymś smarować np tawotem?
ps. jestem alkoholikiem ile dzienni piw mogę wypić?
to was szlak trafi?
a nie lepiej z ludzi troszkę polać ale w taki subtelny sposób i patrzeć jak się wkręcają :p
czyli jak pokaże się nowy temat np:
Zrobiłem sobie zajefajną dziare na pół dupy ale czy powinnienem nią czymś smarować np tawotem?
ps. jestem alkoholikiem ile dzienni piw mogę wypić?
to was szlak trafi?
a nie lepiej z ludzi troszkę polać ale w taki subtelny sposób i patrzeć jak się wkręcają :p
Na każdym forum spamowanie nie jest rzeczą pożądaną.
Ludziom się po prostu nie chce szukać i wolą najłatwiejszy sposób zamiast myślenia i pewnego wysiłku.
I dobrze, ze takie posty są ignorowane.
Kryty nie, nie jest lepiej ich jeszcze w balona robic zeby sie posmiac bo w wielu przypadkach mozna sie przyczynic taka glupotą do nieszczescia... Widocznie nie zdajesz sobie z tego sprawy...
Jezeli ktos ma sugestie do starych zagadnien to mogl by odswierzyc stary temat a nie laduje nowy a co z alantanem ? mam sie budzic w nocy i smarowac czy nie ? - No ludzieeee!
Druga kwestia Kryty wspomniales czytanie starych tematow to dla Ciebie jak czytanie wyborczej z przed roku, tyle zauwaz ze wyborcza to pitolenie z dnia na dzien o czyms innym a tutaj reguly sie nie zmieniaja tylko to jest trawal informacja na przykladzie w poniedzialek trzeba tak o tatuaz dbac... to ciekawe w jaki sposob juz we wtorek musze zadbac... hmm ?? W wikipedi tez jest ogromny zbior danych i tak samo my zbieramy te dane tutaj.
Ludzie troche kreatywnosci
co do robienia sobie jaj z ludzi to miałem na myśli delikatne podkręcanie a nie podpowiadanie debilizmów
sam kilka dni temu robiłem sobie tatuaż i info z forum bardzo mi się przydało
a nie wyobrażam sobie że ktoś celowo może podpowiadać rzeczy które mogą spowodować krzywdę
ale przyznaje to nie jest najlepszy pomysł
<w tym miejscu rozległe się ech po uderzeniu się w pierś>
choć denerwowanie się o powtarzające się posty też do niczego nie prowadzi prócz narastającej frustracji
co do czytania starych postów to powiedz szczerze jak np: idziesz do dentysty to pytasz go o znieczulanie stosowane 6 miesięcy temu czy o to co jest najnowsze w domyśle najlepsze?
ja bym zapytał :) i może stąd te posty ? :)
Na forach jest przyjęte, ze nie tworzy się niezliczonej ilości wątków o tej samej tematyce i są one zamykane przez modow lub adminów.
czyli wychodzi na to że:
po pierwsze primo - ludzie nie znają zasad przyjętych na forach
po drugie primo - admin się obija :p
Raczej to pierwsze :p
Mało kto czyta regulamin.
1grzesiu1
05-13-2009, 22:31
takie moje male przemyslenie dawno niepisalem dlaczego ?? dlatego ze to forum jest troche padaka nie ma tu o czym w zasadzie pisac jeszcze jedno
gdyby nie bylo tych nowych postow nowych uzytkownikow (ktore faktycznie sa glupie bo to wszystko jest napisane wystarcxzy poszukac) to wogole by tematow nie bylo nowych:)
pozdro
Nie koniecznie, zawsze mozna sie podzielic doswiadczeniami z pracy - rozne ciekawostki (typu wczoraj mi sie zdarzyl klient co ma ala trądzik ale pod skorny i to wyglada jak syfek czerwony ale w srodku a skore zablizniona. okazalo sie ze od sterydow bo sie nie blokowal i co zrobic zeby zakryc... czy wogole mozna to ruszac) Pomijajac szczegol ze pewien urzytkownik tego forum dzieki forum ladnie poszedl do przodu tyle ze irytuje go wiele rzeczy tutaj sie dziejacych i w razie problemow kontaktuje sie tylko i wylacznie bez posrednio a nie przez forum.
A jezeli dla kogos jest cos nie jasne to zawsze mozna sie podczepic pod temat chyba ze w pewnych sensach odbiega od aktualnego
Super Paweł
07-31-2009, 12:42
Ja nie widzę problemu w przeszukiwaniu i czytaniu starszych wątków/ tematów jeśli są
w nich zawarte informacje o które mnie akurat chodzi.
Aczkolwiek jestem na forum nie długo, nie wiem czy użytkownicy będący tu znacznie dłużej mają ciągle chęci aby powracać raz po raz do tych samych tematów.
Super Paweł.. ja nie rozumiem po co ty ciągle "odgrzewasz kotlety" .. co chwile zagladam patrze czy coś nowego a to tylko ciągle ty wręcz SPAMujesz w każdym mozliwym temacie... :rolleyes:
xxkeiraxx
07-31-2009, 14:15
Ja przez super pawla w niektorych watkach tez juz zaczelam sie gubic wchodze a tam zawalone tematami a niekotre juz od jakiegos czasu nieaktualne.
W oczach mi sie pierdzili hahahaha
no dokładnie.... chyba lekkie przegięcie :rolleyes:
Od kiedy jestem na tym forum nikt jeszcze nie mial przydomku spamera he he Shtojer musi cos zarzadzic bedzie ciekawie he he to nie czlowiek to nie zwierz to Super Spamer i ty to wiesz he he:D:D
Shtojer Ywvonnes na admina ajjjjj pozdr dla Forum Kurwi Mac JECHAC Z LAMERAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Koleżanko nawalaj ile popadnie postów niech ludziom opada kopara A JAK ...
Przede wszystkim nie znam odpowiedzi na wiele zadanych tutaj pytań i w wielu wątkach się nie udzielam ale czytam i zawsze czegoś ciekawego się dowiaduję.
Proponowano mi moderację jednak z uwagi na to iż nie jestem na forum osobą lubianą (co wcale mi nie przeszkadza :D , nie przyjęłam propozycji. Nie mogłabym się wówczas swobodnie wypowiadać a i sądzę , że wiele osób nie rozumiałoby intencji moderowania postów i uwazałoby to za jakąś zemstę czy coś podobnego w typie - ma władzę to rządzi. Czegoś takiego nie chcę.
Odnośnie rangi to już pisalam, ze jest ona przyznawana automatycznie a że forum stoi na takim skrypcie to są i takie a nie inne rangi, nie mające nic wspólnego z profesją a z ilością postów. A ja cóż, lubię sobie pogadać o tatuażach bo na co dzień nie mam z kim. Uważam też, ze należy korygować błędne informacje lub posty bo ktoś może sobie zrobić krzywdę lub w jakiś sposób sugerować ludziom aby czegoś tam sobie nie robili bo bedą żałować. Ostateczna decyzja i tak należy do zainteresowanego.
YvonneS --> ??
---------------------
YvonneS Twoj zasob wiedzy nie jest maly, ale przydal by sie ktos do pomocy w utrzymaniu porzadku tutaj bo nie jestem maszyna i mam Swoje prywatne zycie... Pozatym teraz jeszcze bardziej ograniczony czas z powodu nowej pracy gdzie pracuje 8 godzin, pozniej tatuaze i chwila dla najblizszych i koniec dnia...
Jezeli Was to tak boli ze jest balagan na portalu i macie tych "Super Spamerow" i nie potrafie sie z tym wyrobic to prosze bardzo, moge odstapic komus tej funkcji.
Ja czekam cierpliwie na postawienie wszystkiego na nowo na nogi i wtedy bedzie trzeba systematycznie wszystko kontrolowac.
Wczoraj jakiś idiota wjechał gościowi w tył auta na przjeździe kolejowym, prawdę mówiąc nic dziwnego ale w momencie kolizji akurat wymijalismy oba samochody, gdyby nie to, ze gościu pojechał prosto i nie odbił to i nam by się nieźle dostało.Uderzenie było na tyle silne, że cały tył auta został wgnieciony, wszędzie latały odłamki lamp. A co jest najbardziej smutne, to, że facet ktory spowodował wypadek pojechał sobie dalej normalnie, nawet się nie zatrzymał. Wyobrażacie sobie? Dobrze, że na przejeździe są kamery.
U mnie na rejonach niestety to sie dzieje coraz czesciej... To jest szczyt beszczelnosci...
Dzisiaj na siłowni spadł mi na stopę gryf ze stojaka, bo jakiś idiota źle go położył. Noga spuchnięta jak balon, sina, ledwie chodzę ale przynajmniej nią ruszam, czyli, że nic nie pękło. Oczywiscie treningu sobie nie odpuściłam, żal tak siedzieć na siłowni.