View Full Version : Wątek dla wielbicieli kina
Szalony Clown mnie zainspirował do założenia nowego wątku filmowego.
I tak proponuję aby kazdy kto ma ochotę a lubi filmy napisał co ostatnio oglądał, co mu się podobało jakie filmy lub jakie zrobiły na danej osobie największe wrażenie i jakie zapamiętał.
mad-clown
02-25-2010, 12:08
Ahhh...
No to wszystkie te o których napisałem w poście z Motywami filmowymi tatuaży. Nie ma to jak dobry film, po którym trzeba pogłówkować :] Donnie Darko obejrzałem 5 razy pod rząd jak zobaczyłem go po raz pierwszy :D
Donnie Darko ogladałam dwa x, nie powiem odjechany film ale żeby zrobił na mnie jakieś ogromne wrażenie, mogę powiedzieć, niezły w fajnym klimacie.
Natomiast tak szybciutko bo zaraz muszę jechać, napiszę co mi szczególnie zapadło w pamięć i tak po kolei ale nie wszystko i dowolna kolejność : "Pluton" Stone'a, "Niebieski" Kieslowskiego, "Tajemnica brokeback mountain" Anga Lee, niesmiertelny "pulp fiction" Tarantino, "Pozeganie z Afryką" Pollacka, "Casablanca" Curtiza, "porozmawiaj z nią" Almodovara, "Między słowami" Coppoli, "Taksówkarz" Scorsese, "Urodzony czwartego lipca" Stone'a...Listę będę uzupełniac bo jest tego trochę.
mad-clown
02-25-2010, 12:49
O! Przypomniało mi się, więc mogę jeszcze dopisać. IMHO dobrymi filmami są jeszcze: Sympathy for mrs. Vengance, Symathy for mr. Vengance (te dwa filmy w połączeniu z Old Boyem tworzą "Vengance Trilogy"), Byliśmy żołnierzami, Czas apokalipsy, Black Hawk Down, Blue Velvet, Munholland Drive, cała seria Miasteczka Twin Peaks, cała trylogia Ojca chrzestnego, Bękarty wojny, Dziewiąte wrota, Siedem, 8 mm, 21 gramów, Intacto, Bez twarzy, Twierdza, Fallen (z Denzelem Washingtonem), City of Angels, Dogma, Stygmata, 60 sekund, Efekt motyla (ale tylko ten pierwszy był ciekawy), Requiem dla snu, Harry Angel... jeszcze kilka się znajdzie, tylko muszę przegrzebać swój łeb w poszukiwaniach.
Do anime jeszcze dopiszę: Chodzący zamek Hauru, Księżniczkę Mononoke, Legendy ziemii-morza.
---------- EDIT ------------
Przypomniałem sobie!!
Ostatnio oglądałem w TV świetny film. Tytuł to: The Sin Eater. Film inny niż większość, ciekawy pomysł i wykonanie. Fajna gra aktorska.
pomor2112
02-25-2010, 23:54
Ciężka muza ale lekkie filmy :) Zdzisław Maklakiewicz Jan Himilsbach w filmie wniebowzięci z 1973 roku koncowa scena w której pada zdanie " wymoczymy nogi i czesc" mówi wszystko o filmie i życiu :D Chciałbym żeby Himilsbach był moim starym (w sumie nie udało mi się swojego poznać więc kto wie) :D albo znów z wyrzej wymienionym duetem film JAK TO SIĘ ROBI lubię lekkie filmy ale nie całkiem głupie.Nie wiem czemu nie oglądam ostatnio mocno pokręconych filmów jak np donnie darko itp.No i oczywiście prawie wszystko tarantino na to zawsze mam nastrój :)
1grzesiu1
02-26-2010, 18:01
wiele filmow mi sie podoba ale to kilka z lepszych jakie widzialem :)
chlopiec w pasiastej pizamie
fight club
ciekawy przypadek benjamina butona
transport 200
psy
to z tych co ostatnio ogladalem ;) tytuly nie wiem czy dobrze wpisalem
mad-clown
03-12-2010, 10:16
Się dowiedziałem, że bardzo niedaleko mego domostwa znajduje się kino, które wyświetla filmy niezależne. Zdam relację z każdego seansu na ile będę w stanie :D
pitrek681
03-12-2010, 11:52
moze odskocze od zagranicznych wielomilionowych produkcji i patriotycznie polece
dzien swira
nic smiesznego
sara
chlopaki nie placza
piniadze to nie wszystko
:P
a zagraniczne
milczenie owiec
hooligans
ventura joint
"Truposz" z Johnnym Deepem Jima Jarmuscha
"Chłopcy z ferajny" Scorsese
"Ojciec chrzestny" Coppoli
"Zły porucznik" Ferrary
"Łowca jeleni" Cimino
"Ostatnie tango w Paryżu" Bertolucciego
cdn
1grzesiu1
03-17-2010, 21:45
http://www.seans24.pl/search.php?str=dla+ciebie+i+ognia
dla ciebie i ognia
calkiem niezly niezalezne kino gdyby nie srednia gra aktorow to film wg mnie mial by szanse na najlepszy polski thriller:)