PDA

View Full Version : Właściwości koloru czy kiepska jakość tuszu?

Aphte
07-03-2010, 23:23
Witam:) chciałam zapytać czy to możliwe że niektóre kolory tatuażu przyjmują się gorzej niż inne? Mam na myśli kolor brązowy bo zaczynają schodzić mi strupy i pod nimi tatuaż nie jest brązowy, tylko różowy. Jeżeli zrobię poprawkę to czy znowu po zagojeniu będzie różowy? Jeżeli to wina tuszu to może powinnam zmienić jego markę/ odcień?
z góry dziękuję za odpowiedź:)

YvonneS
07-04-2010, 09:31
Mnie się tam brązowy ładnie przyjął i nie zmienił koloru po wygojeniu.

To trochę dziwne że już kolejna osoba ma problemy z tym kolorem. Ciekawe czy inni też się z tym spotkali?

owieczka33
07-04-2010, 10:36
Mam na myśli kolor brązowy bo zaczynają schodzić mi strupy i pod nimi tatuaż nie jest brązowy, tylko różowy.

Mmmm, tak sobie mysle, ze jak ktos ma strupy to gojenie nie poszło za dobrze i tatuaz moze byc pod spodem wyblaknięty.

ksiadzDOBRODZIEJ
07-04-2010, 12:07
Mnie się tam brązowy ładnie przyjął i nie zmienił koloru po wygojeniu.

To trochę dziwne że już kolejna osoba ma problemy z tym kolorem. Ciekawe czy inni też się z tym spotkali?

U mnie na razie za świeży(w piątek robiony)na chwile obecna brązowy jest taki jak ma być,jak się wygoi dam znać:)

Aphte
07-04-2010, 19:48
Widziałam jak tatuator nalewał tusz i ten brązowy był innej firmy niż pozostałe. Wszystkie tusze były Skin candy a ten był jakiejś, której nie znam. To może mieć znaczenie?

owieczka33
07-05-2010, 09:27
Może.
Tak włąśnie sobie pomyslałam, ze może na rynku pojawił sie "super tusz", w "super cenie" i kilka osób sie na niego skusiło, wynikiem czego zobaczymy jeszcze kilka rózowych tatuazy. :p

YvonneS
07-05-2010, 09:32
Być może nie tylko sam tusz jest przyczyną ale właściwości skóry, alergie na składniki i sposób gojenia.