PDA

View Full Version : Usuwanie tatuazu - Informacje

roten
11-13-2007, 11:23
Zapraszamy do dyskusji ludzi, którzy usuwali tatuaż bądz maja zamiar.
Prosimy o informacje:

-Technologie (laser, domowe sposoby, kremy)
-Ceny
-Miejsca w ktorych mozna taki zabieg wykonać
-Efekty uboczne zabiegów.

Wszystkie te informacje Przydadzą sie ludziom którzy chcą poddac sie temu zabiegowi.

Temat zostaje przyklejony.

pavlo
11-13-2007, 11:52
Witam,

Kiedys kolega był , tzn chcial sobie usunąc tatuaż, laserem lekarz ktory wykonywal tego typu zabiegi odradzil mu, ponieważ tatuaż byl zrobiony za gleboko, doktor nie dal gwarancji 100procentowej ze nic nie bedzi widac, natomiast mowil o bliznach i kilku sesjach, w ktorej kazda na tamte czasy 2000rok o ile dobrze pamietam, ok 200zl jedna.

pozdrawiam

Siwy
11-16-2007, 10:48
hejak.

Słyszalem, ze mozna usunac domowym sposobem tatuaż, chodzi o wcieranie kawasku cytrynowaego w tatuaz, ale nie polecam zostaja blizny i bardzo boli :)

goga
11-16-2007, 11:59
zadnych domowych sposobów, sama tak zrobiłam akurat nie kwaskiem tylko nadmanganianem potasu....chyba tak sie to nazywa.....wżarło mi sie to dziadostwo na 1 cm w ciało i teraz mam blizne....dobrze ze wkomponowaną w tatuaz i tak bardzo nie widac

roten
11-20-2007, 15:14
witam,

w serwisie jest troche artow na ten temat, mam nadzieje ze komus pomoga:

Usuwanie tatuaży - artykuły (http://www.tatuaze.biz/tatuaze.html)

Shtojer
11-21-2007, 23:53
goga... by nadmaganem potasu usunac skutecznie tat2 nalezy nie wcierac go... tylko ponownie nakłuć miejsce w miejsce tatuaz nadmaganem zamiast pigmentu i On zwalcza pigment utrwalony w skorze ale co do blizn to prawda... wiem z wlasnego doswiadczenia ;)

tony2486
11-22-2007, 09:15
zależy czy ma być to bardzo brutalne.
Mojemu ziomowi rozcięli skórę tam gdzie miał tatuaż. ( nie zamierzone, sytuacja wynikła z walki) Ale prawda jest taka że po zagojeniu została wielka biała krecha przez cały tatuaż ;-) :)

goga
11-22-2007, 10:34
teraz to ja juz wiem ze tak sie nie robi......ale to było jakies 12 lat temu więc bylam zielona w tych sprawach....teraz wiem ze warto najpierw pomyslec:D

Shtojer
11-26-2007, 22:11
Tony to jest normalne :) ja mam tribala na kciuku i od uszkodzen do miesa itp poprostu skora z pigmentem jest wyrywana i tez mam taki urwany wzorek :P ale teraz tak przeczytalem pierwsze posty i mnie jedna wypowiedz rozbawila :) "ponieważ tatuaż byl zrobiony za gleboko" :D Nie chce Ci mieszac i sie klucic bo moze i doktor byl jakis uposledzony ale istnieje cos takiego jak lasery rubionowe i One usuwaja tatuaze bardzo skutecznie (nie znam cen), zostaje blizna na nasze szczescie nie wypukla. tym laserem mozemy usuwac kazdy pigment po za wyjatkie czerwonego... :( nie znam przyczyny

roten
11-27-2007, 10:13
witam,

A wiec forum sluzy do wymiany zdan i do pomocy naszym potomnym :D takze zapraszam do brania udzialu, kazda porada czy tez przezycie sie przyda innym, kazdy jest inny mi np tatuaz zniknal :p sam (byl za gleboko :) igla wbijala sie bardzo gleboko przy jego robieniu. pewnie na moich kosciach sa znaki tego hardcorowego zabiegu ( czlowiek chcial tatuaz a nie wiedzial nic o nim )

pozdro

goga
11-27-2007, 14:44
ale hardcore...............cos co lubie:p:D

Shtojer
11-27-2007, 18:20
Roten przypomniales mi moj pierwszy wykonany "tatuaz" heheh:D Wyrylem go na ladna glebokosc :) tylko mialem tyle szczescia ze mi sie nie zabliznil tylko byl efekt "ołówek" wiec nie mialem z nim problemow z zakryciem :)

fazi01
11-27-2007, 19:34
mógł by ktoś mi napisać jak sie usuwa kwaskiem cytrynowym:):) albo tym nadmanganem potasu mam to wcierać aż zniknie czy ze strupem sam póżniej schodzi bo nie czaje zabardzo:)

Shtojer
11-27-2007, 23:13
Fazi01 gdzies juz to poruszylem... Wiec tak... Jezeli sam tatuujesz to nie masz z tym najmniejszego problemu... poprostu nakłuj tatuaż miejsce w miejsce nadmaganem potasu. Możesz wsmarowac ale w tym przypadku blizny beda prawdpodobnie wieksze... Kwasek cytrynowy nie jest jakims dobrym patentem na usuwanie... minimalne rezultaty jedynie go wyjasnisz co pomoze np przy Cover'ze chociaz rownierz jest mozliwosc blizn... tyle wiem na ten temat... jezeli ktos ma inne zdanie to uszanój moja wypowiedz bo to znam z doswiadczenia...
Ale powiedz mi po co usuwac tat2 ? nie latwiej i ladniej zakryc czyms innym ? :D

fazi01
11-28-2007, 10:03
a kto wie gdzie kupić ten nadmangan potasu???
wiem że lepiej zakryć tatuaż:):) ale ja mam takiego małego buraka na ręce i wole go usunąć i zrobić sobie jakiś inny lepszy w innym miejscu:)

goga
11-28-2007, 10:57
w aptece to kupisz powiedz ze chcesz fiolet w tabletkach:p

fazi01
11-28-2007, 11:58
i sie rozpuszcza to wodzie i sie smaruje tak z góry thx:)

goga
11-28-2007, 12:15
nie to sie krusze na proszek ale reszte niech ktos doswiadczony ci powie bo tak jak ja zrobiłam to nie radze bo bedzie wielka blizna:)

fazi01
11-28-2007, 12:22
dziękóweczka,a jeszcze mam pytanko czy póżniej trezba drapać ten strup czy nie???czy jak sie zagoi to juz nie rozdrapywać i zejdzie samo??

goga
11-28-2007, 12:42
nic nie drap :eek:

hatecore
11-28-2007, 15:36
Rzeznia :)

toman
11-28-2007, 23:50
witam,

o goga wrzucilas nowa fote z nowym browarem hehehhe

klmn221
05-21-2008, 22:00
Saw very happily your card, this is a good subject, I thought that I should study to you. 中国百奥谷网是百奥谷行业的百奥谷 (http://baiaogublog.bokee.com)普及、百奥谷采购、百奥谷技术、百奥谷会展、百奥谷招标行业 平台是中国最大的百奥谷权威网站,并以及时的百奥谷新闻、海量的百奥谷资讯和独到的百奥谷信息分析,为广大 百奥谷爱好者百奥谷订制服务是最权威的百奥谷专场会议,百奥谷专家为您精选的百奥谷产品,迎您来展示您的百 奥谷 (http://baiaogublog.bokee.com)产品百奥谷发布服务基于百奥谷经验丰富的百奥谷企划人员和准 确的百奥谷投放系统,百奥谷可以为百奥谷客户顾名思义就是忠诚与百奥谷的用户,是集百奥谷客户,网络百奥谷 媒体,致力与百奥谷厂家为一体百奥谷知识应用及百奥谷产品的价值升华。

freya
06-17-2008, 20:33
sa rozne sposoby na usuniecie,ja wybralam sposob laserowy.jestem juz po pierwszej sesji ,usuwam w niemczech,bardzo drogi zabieg ok 250e za sesje prywatnie laserem rubinowym.po pierwszym zabiegu jestem zadowolona mam duzy tatuaz na rece i jest spora roznica tatuaz jest jasniejszy, miejscami tam gdzie byl cieniowany kolor znika calkowicie,mysle ze jeszcze do 2 sesji i pozbede sie go.nie bolalo bylo to uczucie jakby przechodzil lekki prad..,goi sie po malu nie boli ale okropnie swedzie,nie uzywam zadnego kremu.

alikk1
01-11-2009, 23:53
Ja moze odgrzeje.pójść do apteki,kupic fiolet w tabletkach.skruszyć,ale nie rozpuszczac...to jak mam z tego zrobić płyn żeby nakłówać?starzy sie pluja wiec musze cos z tym zrobić...na szczęście małe to mam. Doradźcie cos jesli możecie.z gory dzieki.

dziarus
01-12-2009, 08:55
był kiedyś taki grafit na kurzajki nie jestem sto procent pewny ale nazywało się to to lapis.
Z rączki wystawał takie grube coś jak rysik z ołówka,pocierałeś tym wzorek miejsce w miejsce aż do zaczerwienienia.Sprawdzał się on przy konturach wyśmienicie po dwóch latach nie było nawet blizny.

alikk1
01-12-2009, 11:46
Poszukam po aptekach.mam zrobione 6 kropek...i starzy gadają ze jestem kryminalista.paranoja...a moze macie jeszcze jakies pomysły na usuwanie?

YvonneS
01-12-2009, 12:00
Do usuwania stosuje się też mikrodermabrazję diamentową.
Widziałam jeszcze na allegro jakiś specyfik ale nie mogę teraz znaleźć.

dropsikk
01-12-2009, 13:01
nadmanganian to najwieksza glupota rana sie ogromna robi widzialem jedna dziewczyne co sobie sama jakiegos buraka usunela ochyda.....a kwaskiem cytrynowym w granulkach nie jest tak zle jak bylem maly to usunelem sobie taka mordke malutka smieszna burak jak ch...j ale nie bylo tak zle naskurek tlyko wyzera potem jak sie strupek zrobi to odpada razem z tuszem i blizna nie jest wcale taka wielka ale tego tez odradzam

PS. lepiej coverowac:)

YvonneS
01-14-2009, 11:27
a kwaskiem cytrynowym w granulkach nie jest tak zle
PS. lepiej coverowac:)

Jak się usuwa kwaskiem? Wprowadza pod skórę?

Ja będę usuwać maszyną do mikrodermabrazji, jeżeli się uda to fajnie, jeżeli nie będzie cover.
A te specyfiki co można kupic na allegro są podobno nieskuteczne, tak więc szkoda na nie kasy.

1grzesiu1
01-14-2009, 11:40
kurcze to ciekawe czyli jak sobie na tatuaz naloze kwasek cytrynowy albo ten srodek na kurzajki to co?? zniknie:)?? myslalem ze to nie jest tak prosto usunac
pozdrawiam

k4mil3kkrk
03-17-2009, 17:28
hmm... tak sobie czytam... i myśle po co wogóle robić tattoo, skoro ma sie zamiar usunac... mimo tego ze jestem mlody, to mam swiadomosc ze te dziarki ktore mam teraz beda juz zawsze. czyli poprostu trzeba byc swiadomym. czytalem w Tattoofast (taki polski magazyn o tattoo) wywiad z tatuazysta... rozbawilo mnie niezmirnie jak opowiadal o kolesiu ktory przyszedl do studia i powiedzial; zrob mi smoka a za rok albo dwa wpadne i zrobimy cos co bedzie modne:p:p to jest dla mnie chore:P:P

xxkeiraxx
03-18-2009, 00:33
Witam !
Jestem tu nowa zarejestrowalam sie by uzyskac odpowiedz na pewne pytanie ale w sumie przejrzawszy caly blok o higienie i pielengnacji uzyskalam ich az za naddto :)
Wiec przylacze sie do tego watku.

Pare ladnych lat temu maialam na raminiu wkolo korone cierniowa ala Pamela Anderson heheh Usowalam ja kwaskiem cytrynowym poprzez ponowne nakluwanie maszynko calego tatu kolka byla maczana w kwasku.
Rana goila sie dobrze bez zadnych boli czy problemow.
Obecnie po zagojeniu tato caly pieknie niknol !!!
Jak przyjrzy sie z bardzo bardzo bliska widac lekki kontur ale to trzeba w sumie az nosem po rece przejechac.
Blizn ZERO jak by reka nigdy nie byla dotykana kolka :-)
Ale osobiscie odradzam nie powturzyla bym tego szczypanie masakra az lzy sie kreca.
Dziewczynka dala sie namowic a potem nie mogla wymieknac by sie nie smiali hihi tak czy siak nie zaluje bo nie mam go a reka nie naruszona.

Obecnie chce usunac 11 letni juz blady tatoo z lopatki podzwonilam troche po salonach gdzie usowaja tatoo laserowo znalazlam jedn w Wroclawiu cena 100zl za 10cm2 czyli kwadracik jakies 5cm na 2cm. Po przeslaniu zdjecia mojego tatoo minimum 2 wizyty koszt calego usuniecia tatuazu okolo 400zl :(

Masakra troche nie na moja kieszen wiec teraz rozwarzam jednak zakrcie go innym chodz wiem ze nigdy sie idealnie nie pokryje.

Co do specyfikow sprzedawanych na allegro ODRADZAM !!!
Cena okolo 200zl zero efektu sama widzialm komentarze jednego sprzedawcy gdzie wypowiadaj sie ludzie ze po 2 miesiacach urzywania tatuaz jak byl tak jest.

YvonneS
03-18-2009, 10:19
Nie bardzo rozumiem, chaotycznie to napisłaś i te błędy, ojjjj...

Dlatego uważam, ze zanim się coś zrobi nalezy to dokładnie przemyśleć aby nie płacić ponownie za usuwanie. Taka jest cena niestety, jak kogoś nie stać to powinien myśleć przed, to o wiele tańsze.

xxkeiraxx
03-18-2009, 11:38
Faktycznie SORKI za bledy pisalam na mini laptopie ( za male klawisze ) hihi.
A co do usowania, czlowiek popelnia bledy a w pozniejszym zyciu pojawiaja sie rozne sytuacje kiedy tatuaz staje sie przeszkoda :-(
Mam na sobie 4 tatoo wykonane za bardzo mlodu jeszcze kolka nie sa to dziela sztuki i nie wygladaja rewelacyjnie ale przywiazalam sie do nich.
Jeden wlasnie 2 dni temu poprawilam, na drugim zrobie covera tylko szukam odpowiedniego wzoru zeby ladnie zakryl a 3 nieszczesny delif skaczacy przez pepek chyba zostanie usuniety bo nie moge wymyslic nic co by go ladnie zakrylo :-(

YvonneS
03-18-2009, 11:45
No w tym przypadku nie poszalejesz.

Ja też mam tatuaż do usunięcia ale żadnym kwaskiem tylko profesjonalnie się go pozbędę bo nie chcę w tym miejscu robić covera, po prostu nie tatuaż jest be a miejsce nieodpowiednie.

alikk1
03-19-2009, 19:04
a ja żałujee ze 'usuwalem' swoje zabawy z przed paru lat.

ale był to total sponta. Byłem sobie sam w domu myśle-a kij,usune. Przynajmniej sprobuje. Mysle...rozdrapie,dostane sie do srodka, wytne i sie ladnie zagoi. Ok. Dezodorant ako znieczulenie [zamrozić]...pumeks i jazda po tym. jak juz było dosc dosc to kwasek cytrynowy i wciermy...potem zacząłem to wycinać takimi szczypczykami do paznokci [wiem wiem, jestem masochista]. Odziwo zupełnie nic nie bolało nawet tego nie czułem. Cos tam niby mi sie udało wyciąc [3 kropeczki tam mialem tylko], myśle-kij,konczymy. Utnelniona,spryskac i nara z tym. plasterek i czekamy...no...i czekałem kurde prawie 2 miesiace zeby ładnie sie zagoilo. Tusz niby zszedl ze strupem [widac blado blado tusza] ale za to jaka blizna wielgachna...ymm...juz se mogły zostac te 3 małe kropeczki niz miec tako dupno fioletowo blizna. [kropki był 0.5 cm x 0.5 cm...wiec małe. Za to terz jest ślad 2cm x 1.5 cm ...]Tym samym juz teraz wiem ze bedzie tam cover.Ale to za jakis czas...narazie nie mam do tego głowy...

Co chcialem powiedziec-nie zamrażajcie dezodorantem i rozdrapujcie pumeksem.
Ja na poczatku myslalem ze bedzie fajnie, zostanie jasna blizna taka o sobie...a tu jeb-fioletowo mi...x/

Ale wiecie, wszystko co robicie robcie na sobie zeby czasem kogos nie skrzywdzic xD
[tak jak to ludzie z samoróbką i wycieczką szkolną "chodź, zrobie ci dziare"]

YvonneS
03-19-2009, 19:21
Sorki ale czy ty nas uważasz za idiotów?
Kto przy zdrowych zmysłach usuwa w ten sposób tatuaż? To jest i niebezpieczne i niezdrowe i raczej mało skuteczne oraz powoduje oszpecenie ciała.

alikk1
03-19-2009, 19:38
po pierwsze-nic nie wspomnialem o idiotach i tym podobne [nie liczac odniesienia do swojej osoby ! ]

a po drugie- myslisz ze ja sie tym przejmuje...? Sie zrobi cover i bedzie cacy ;)

YvonneS
03-20-2009, 11:43
Są jednak ludzie którym zależy na wyglądzie skóry.
Nie po to usuwam żeby robić w tym miejscu inny czy cover.

karorujp
06-11-2009, 21:10
zrobiłem sobie tatuaz pare miesiecy temu , a dokladnie 3 wielkosci od 2 do 4 cm . nie jestem jeszcze pelnoletni a rodzice o nim nie wiedza . Dam rade utrzymac to w tajemnicy , ale gdy bede mial juz 18 to gdzie sie zgosic aby mogli mi go wyciac , nie przejmuje sie bliznami . dzieki , pozdrawiam

lew115
06-16-2009, 09:14
Zamierzam właśnie usunąć tatuaż na ręcę i uważnie czytam dostępne artykuły na ten temat. Ciekawy artykuł na ten temat znalazłam tu: Usunięcie tatuażu (http://http://o-tatuaze.info/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=6). Pozdrawiam :)

kasik:)
06-16-2009, 12:11
karorujp to po cholere żeś se go robił skror chcesz go tak szybko usunąć :confused:

nie rozumiem takich ludzi... robić żeby tylko mieć??
ja sie nad swoim 5 lat zastanawiałam ....

Madines
07-08-2009, 20:40
karorujp to po cholere żeś se go robił skror chcesz go tak szybko usunąć :confused:

nie rozumiem takich ludzi... robić żeby tylko mieć??
ja sie nad swoim 5 lat zastanawiałam ....

To jest tak, że czas wszystko zmienia, życie się zmienia i człowiek się zmienia, dlatego można po jakimś czasie juz po prostu nie chcieć nosić jakiegos tatuażu i powody są różne. Ja moje też przemyślałam, ale ręki sobie nie dam uciąć, że za 15 lat już ich nie będę chciała, usuwanie tatuażu nie znaczy o tym, że było to nie przemyślane, czy robione tylko po to, żeby mieć, nie można tego w ten sposób oceniać.

hulcia
08-02-2009, 10:40
Czy ktoś próbował usunąć tatuaż peelingiem chemicznym? Za pomocą kwasu TCA?
Bo ja chyba tą metodę wybiorę..
Mam świeży tatuaż na karku, jest on niewielki ale niestety brzydko zrobiony. Covera nie chcę, bo musiałabym sobie cały kark wytatuować :/
Myślicie, że jak jest świeży to szybciej wyblaknie?

babajaga82
08-30-2009, 14:11
A ja sie wtrącę do nadmanganianu potasu,czy jak to tam się zwie, (kalia,czy też fiolet). Otóż od dłuższego czasu nie idzie tego wogóle kupić w aptekach bez recepty.Musicie mieć od lekarza wypisane,a z tego co wiem,kąpie się w tym noworodki. Nie można dostać bez recepty,bo tabletki zawierają jakiś składnik,który wykorzystują narkomani, dlatego zakazali sprzedaży bez recept (w kilku aptekach w moim mieście to usłyszalam)-może u was jest inaczej,może mieszkam w Ciemnogrodzie:D Inny sposób na usunięcie,oprócz tych wszystkich laserów i złuszczań, to ekspander. Polega na naciąganiu skóry do tego stopnia,by można było zakryć miejsce z tatuażem i zaszyć. Można go stosować tylko na wybrane części skóry,tam gdzie jest jej wystarczający "zapas" do naciągnięcia. Nie wiem,czy dobrze to opisałam, zawsze możecie wejść w gogla:)

Gwiazda89
11-25-2010, 00:12
Hej :) Chciałam się dowiedzieć na czym dokładnie polega metoda usuwania tattoo kwaskiem cytrynowym? W marcu zrobiłam tatuaż u kolesia który ma swoje studio ale tatuuje także w domu. Widziałam jego prace i były ok (nawet mój facet zakrywał u Niego stary tatuaż i też był w porządku) więc się zdecydowałam. Zrobiłam tatuaż na karku i wszystko byłoby ok gdyby nie fakt iż w trakcie tatuowania dowiedziałam się że koleś pierwszy raz tatuuje kark... ehhh... tatuaż jest wypukły (znajomy stwierdził że mam tam za dużo tuszu, ja się tam nie znam) i nie ukrywam faktu że odrobinę krzywy, więc chciałabym się go pozbyć ale na usuwanie laserem prawdę mówiąc mnie nie stać, a z forum wyczytałam o tym kwasku i chciałam się dowiedzieć na czym to dokładnie polega??? Chyba że zna ktoś jeszcze jakiś sposób??? Pomóżcie... Z góry thx...

dziewczyna
08-07-2011, 00:09
Czesc mam 18 lat i swój pierwszy tatuaż zrobiłam w wieku 14 lat były to inicjały chłopaka na palcu teraz mam ich 4. Po 4 latach postanowiłam go usunąc nie byłam taka mądra i nie zajrzałam na to forum tylko z opowiadań znajomych na spontanie wypaliłam go ,,kalik pomagalik'' tzw. nadmanganian potasu. Kupiłam to waptece za 6,40 do tego gaze i plasty. Tabletki rozkruszyłam zmieszałam z kremem NIVEA i nałozyłam ta papke na dziare, przyłożyłam gaza, owinełam folia i zakleiłam to plastrem trzymałam to na palcu 17h (zdecydowanie za dużo) powinno sie trzymać ok.10 h sadziłam ze lepiej mi go wypali i wypaliło mi dziure w palcu. Nastepnego dnia jak to rozwinełam rozpłakałam sie jak zobaczyłam czarna dziure w palcu próbowałam to zmyć ale mało coo dało teraz zyje z nadzieja ze mi ta czarna plama zejdzie licze się z tym że pozostanie blizna oby tylko nie ta czarna plama. I mam pytanie czy ktoś mi może powiedzieć jak długo się to goi i cym to leczyć ?

Pozdrawiam:)

Cadi
08-07-2011, 21:06
Ja pierdole :eek:
Co Wy macie w głowach ? W życiu nie widziałem efektów usuwania tatuażu nadmanganianem potasu, ale z opisu osób które to robiły to można porównać do "usuwania za pomocą szlifierki u mechanika". Nie wiem jak to wygląda od strony medycznej/zdrowotnej u Ciebie.
Ale bujnął bym się z tym do jakiegoś lekarza - to w końcu poparzenie jest.

A propos usuwania tatuażu.
Mało informacji na necie jest na ten temat, więc napiszę coś z własnego doświadczenia.
Jak już część z Was wie - mam na ramieniu dość spory tribal, zrobiony na blachę. Tatuaż robiony jakieś 5 lata temu. Postanowiłem go usunąć, i tak wyczytałem na necie i skonsultowałem w kilku lepszych studiach tatuażu, że najlepiej robią to we Wrocławiu (Centrum Terapii Laserowej na ul. Jaracza) - ulica adekwatna do wykonywanych tam zabiegów :D
Moim błędem było to że nie poszedłem na konsultację przed zabiegiem. No ale cóż - do Wrocka mam kilkaset km.
Więc o zabiegu : Wiązka laserowa wystrzelona w miejsce gdzie jest tatuaż trafia w barwnik, rozbija go, a następnie barwnik ten jest wydalany z organizmu. Ból podczas zabiegu odczuwalny w sposób podobny do strzelenia gumką (recepturką ;))w skórę - da się wytrzymać, nawet mimo dużego tatuażu. Sam zabieg trwa (w zależności od wielkości tatuażu) 5-20minut.
Zaraz po zabiegu na skórze pojawiają się białe placki (w miejscach gdzie uderzano laserem), tatuaż nie znika od razu (jak to widać na filmikach w necie).
Następnie (w dużym skrócie) w miejscach białych plam pojawiają się twarde, wypełnione osoczem bąble, których niewolno przebijać. Należy pozwolić im "puścić" i pojawią się strupki. Będą swędzieć, ale niewolno ich drapać, bo zostaną blizny.
Czas gojenia się po zabiegu : do ustąpienia bąbli - 1tydzień, do zejścia strupów - 2tygodnie.
W czasie gojenia (do 4-6tygodni) nie należy wystawiać miejsca poddanego laserowi na opalanie.
Najłatwiej usunąć jest czarny barwnik. Każdy kolor już gorzej. Najgorzej usunąć kolory czerwony, żółty, (o ile w ogóle się da) no i wszelkie mieszanki tych kolorów, więc w trakcie usuwania z koloru wyrzuci jakiś tam kolor i zostanie powiedzmy czerwony.
Oczywiście kontury puszczają dużo później niż wypełnienie.
Zazwyczaj trzeba kilka sesji żeby usunąć tatuaż całkowicie.

To tak w wielkim skrócie.
Gdyby ktoś potrzebował więcej info, to piszcie, postaram się pomóc

slangmark044
10-09-2011, 16:20
Tak wprawadza się pod skórę ten kwasek ale nie polecam,widziałem efekty,"kolega" miał PKU pod okiem i pogorszył tylko sprawę...

Przyszła do mnie kiedyś dziewczyna z czymś na przedramieniu,myślałem że chce cover a ona wyciąga pojemniczek z tym kwaskiem rozpuszczonym w cholera wie czym i chce żebym jej to wbił maszynką :confused:

matys23
10-09-2011, 17:08
Amputację komuś? Wycinanie skóry? Szlifiereczka? Polecam się, niedrogo :D

YvonneS
10-09-2011, 23:12
A moze tak zaproponujesz jakieś mega wypasione dziary a nie tylko teksańską maskarę.

matys23
10-10-2011, 00:36
Proponuję to co mi wychodzi najlepiej i co jest akurat najbardziej potrzebne :p ;) Jak się nauczę to nie bój...na pewno coś zaproponuję :D