PDA

View Full Version : Uczulenie? Pomocy!!!!

juri.walkiria
09-05-2011, 21:12
Witam.
Sprawa wyglada tak. tatuluje juz od kiedy pamietam. Mam juz jakies doswiadczenie, ale ta sprawa mnie przerosla.
Otoz, jakis miesiac temu zrobilem tataz dla swojego ojca. Kolorowa glowe orla na przedramieniu. Otoz tatuaz zagoil sie dobrze, po dwoch tygodniach juz wszystko bylo ok. Ale po miesiacu wszedzie tam gdzie byl uzyty brazowy tusz pojawily sie strupy, tak jak byl swierzy i to dobrze zorany, bo mowiac strupy mam na mysli dokladne tego slowa znaczenie. I taki stan juz sie miesiac utrzymuje. Jedne odpadna w ich miejscu pojawiaja sie nowe. jeszcze raz napisze ze jest to tylko w miejscach z tuszem brazowym, w innych wyglada naprawde dobrze. jak narazie dalem mu tribiotyk, alantan i tak mam nadzieje ze mu przejdzie. Jestem na etapie wysylania go do lekarza ale ten typ ma tak ze centralnie to olewa, a ja sie k****a martwie ze mu przeszczep zprezentowalem.
Moje pytanie brzmi czy ktos z was juz sie spotkal z takim czyms????
Mysle ze mnie rozumiecie i prosil bym o podzielenie sie wasza wiedza, bo sprawa jest jeszcze o tyle do dupy ze ojciec ma cukrzyce... Sami wiecie co to znaczy.

haretattoo
09-08-2011, 21:32
Sprawdź jaki to tusz, termin przydatności. Może brązowy połączyłeś z jakimś kolorem lub innym tuszem z którym nie powinieneś łączyć? Może to powodować podobne reakcje. Tata już dawno powinien iść do lekarza.

juri.walkiria
09-09-2011, 15:21
Tusze byly z zestawu, kupione w CB. pisze na nich tylko TATTO. Uzylem jeszcze innych kolorow tego samego tuszu. i tylko tam gdzie brazowy sa strupy. Ale juz sa coraz mniejsze:) Dorzucilem mu wapno do kuracji. ( Polecam w takich wypadkach) nie wiem czy od tego ale poprawa jest:) Mysle ze bedzie dobrze. no ale tatuaz do poprawki

PalKory
09-11-2011, 15:45
Co jest z tym brązowym, bo to przecież nie pierwszy temat o komplikacjach związanych z tym kolorem?

juri.walkiria
09-11-2011, 19:39
No wlasnie przegladalem troche forum. Osobiscie powiem ze to byl pierwszy tatuaz w ktorym uzyłem brazowego z akurat tego zestawu tuszy. Z innymi nie mialem takiego problemu. No i juz go drugi raz nie uzyje. Pewnie skladnik barwiacy jest bardziej alergiczny niz inne, dlatego ciezej sie przyjmuje albo takie reakcje wywoluje. By sie jakis ekspert przydal:)