View Full Version : Tydzien od zrobienia - tatuaż wyblakł
Witam ! mam taki problem , równy tydzien temu zrobiłem sobie dziarke na nodze , czarnym tuszem . Od jakiegos czasu(3 dni) zaczął mi schodzic czarny naskórek , dzis rano zauwazyem ze czarne miejsca wypełnienia wyblakły , czy to normalne? tatuaż smaruje 4x dziennie maścią alantan , na noc daje większą ilośc , jaka może być przyczyna tego nagłego wyblaknięcia?
marcinjaworsky
02-23-2011, 06:57
A powiedz mi gdzie robiłeś ten tatuaż ???
Bo to że schodzi Ci naskórek jest rzeczą nad wyraz normalną , ale różnica w intensywności koloru ( tym bardziej czarnego pigmentu) nie powinna być aż tak duża jak piszesz.
pajak914
02-23-2011, 16:59
Blaknięcie to rzecz normalna. Widoczne jest to zwłaszcza na czarnym kolorze. Może jednak nie jest aż tak strasznie jak piszesz? Zapodaj jakieś foto bo może nie ma co panikować...
Nie mam w tej chwili jak zrobić sobie zdjęcia.
Teraz zauwazylem ,że te wyblakłe częsci dziary są tam gdzie szedł naskórek , tam gdzie jeszcze sie nie złuszczył są dalej czarne
pajak914
02-23-2011, 20:20
No tak jaki mówiłem. Nie ma co panikować dopóki nie skończyłeś gojenia. Poczekaj chwilę.
Już troche mineło od zrobienia tego tatuazu a on dalej pod swiatło strasznie błyszczy i chyba nie złapał odpowiedniego koloru
jeszcze i miesiąc może Ci po błyszczeć daj na luz