PDA

View Full Version : Tusze

wujek116
01-12-2010, 20:26
Mam prośbę mianowicie chciał bym po testować kilka rodzajów tuszy dotychczas używałem tylko kuro sumi ale chciał bym spróbowac innymi i tu moja prośba gdzie mogę kupić jakieś małe buteleczki najlepiej po 30 ml , wiem że są na allegro ale mają je sprzedawcy którym nie za bardzo ufam . skąd mam wiedzieć czy na pewno w tych butelkach jest to co powinno .

macie jakiś godnych polecenia sprzedawców ?

pitrek681
01-13-2010, 00:03
http://www.tattoostuff.pl/katalog.php?cat=14 prosze ja ciebie
i moze motylki http://sklep.studioviking.com/index.php?a=lista&k=35
i te 2 ostatnie http://www.tattooshop.pl/tusze-intenze-kolor-c-74_99.html oraz http://www.tattooshop.pl/tusze-skin-candy-kolor-c-74_104.html :)

wujek116
01-13-2010, 08:17
jesteś w 100% pewny co do tej firmy tattooshop zauważyłem że mają Kuro Sumi Graywash Shading do cieni kupił bym taką butelkę 30 ml aby sprawdzić jak bedzie się robić cienie już gotowym tuszem .

zauważyłem tagże że viking posiada tusze marki JET FRANCE i PAINFUL PLESURE czy używał ich ktoś dobre są ?

a i jeszcze jedno nie dawno na allegro znalazłem tusz SAMO INK Czarny koncentrat podobno bardzo gęsty , robił ktos takim koncentratem ?

Shtojer
01-14-2010, 06:55
co do tattooshop to sie zdziadzil... i jakos na dzien dzisiejszy bym nie polecal, a co do vikinga to jet france tez bralem na probe i powiem ze jest wporzadku ale rewelacji dla mnie nie robi, a co painful wlasnie wczoraj mi przyszla paczka z tymi tuszami i bedzie trzeba przetestowac ;)

wujek116
01-14-2010, 13:44
To jak tylko przetestujesz daj znać był bym wdzięczny , a powiedzcie mi jakich tuszy używacie do tribali chodzi mi o to żeby był na prawdę super czarny do tej pory to używałem do tribali kuro sumi ale nie ma rewelacji jak dla mnie widziałem czarniejsze tribale u innych . doradzcie mi coś .

dawidEf
01-14-2010, 14:48
To jak tylko przetestujesz daj znać był bym wdzięczny , a powiedzcie mi jakich tuszy używacie do tribali chodzi mi o to żeby był na prawdę super czarny do tej pory to używałem do tribali kuro sumi ale nie ma rewelacji jak dla mnie widziałem czarniejsze tribale u innych . doradzcie mi coś .

radze nad technika popracowac i pozadna maszyne kupic bo kuro sumi daje bardzo dobra czern.

suchyeu
01-14-2010, 15:22
bo na kuro sumi pracuje sie troche inaczej niz na innych tuszach, nie wiem czy zauwazyles ale kuro jest gestszy i troche ciezej wchodzi pod skore jak nie potrafisz zrobic dobrego wypelnienia to po wygojeniu wyjdzie przeswit straszny

wujek116
01-14-2010, 16:00
moja technika jest dobra nie napisałem że mam prześwity czy że nie wchodzi mi pod skóre napisałem że ta czerń nie zadowala mnie a maszynę mam BRASS PIK ASS SHADER mysle że to jest nie najgorszy sprzęt bardzo dobrze mi się sprawuje w wypełnianiu i cieniach . już któryś raz słyszę że kuro sumi jest gęsty , ten mój nie jest taki czyż bym dostał tuż rozcieńczony ? kupowałem na allegro duża butle

iskender
01-15-2010, 07:18
to kupuj dalej :D
kiedyś gość kupil na allegro kolorki bardzo tanio bo on dał za każdy 20 zł i był bardzo zadowolony jak mi je przyniósł to się rozczrował bo to były olejne:D
rzeczy które maja miec taki kontakt z człowiekiem,niekupowalbym na allegro chyba że wsprawdzonym sklepie co tam się ogłasza

suchyeu
01-15-2010, 09:31
moja technika jest dobra nie napisałem że mam prześwity czy że nie wchodzi mi pod skóre napisałem że ta czerń nie zadowala mnie a maszynę mam BRASS PIK ASS SHADER mysle że to jest nie najgorszy sprzęt bardzo dobrze mi się sprawuje w wypełnianiu i cieniach . już któryś raz słyszę że kuro sumi jest gęsty , ten mój nie jest taki czyż bym dostał tuż rozcieńczony ? kupowałem na allegro duża butle

nie stwierdzilem tego ze nie umiesz zrobic dobrego wypelnienia, tylko ze na tych tuszach pracuje sie ciezko, ale efekt za to jest dobry, takie wypelnienie zajmuje troche wiecej czasu i nie zawsze efekt jest zadowalajacy. jesli kupowales duza butle i byla ona fabrycznie zamknieta to nie powinno byc problemu chociaz to nigdy nie wiadomo. gorzej juz jest z malymi butlami tj 1oz, wtedy to juz wogole nie wiadomo co sie dostanie bo mozna tam wlac nawet tusz kreslarski

laki001
01-15-2010, 23:34
PAINFUL PLESURE wyprodukowane są przez producentów farb STARBRITE ,niedawno robiłem białym z Paintful z Vikinga ,przerabiałem stary wzorek i musiałem trochę pokryć stary czarny,,jest trochę gęsty jak to biały,ale wchodzi ok i kryje dobrze.Jeśli Ci chodzi o czarny do tribali,to dobry jest Indian Ink z Workhouse,nie jest za gęsty i lekko się go wbija.WH sprzedaje go na Alle/gro i to tanio. http://www.allegro.pl/item876535326_workhouse_czarny_tusz_tattoo_tatuaz_ indian_ink.html

pitrek681
01-16-2010, 06:35
niewiadomo czemu mam opory na allegro zamawiać i jak mi ktoś napisał to faktycznie z tattooshop jakieś rzadkie te tusze co prawda w kolorki się nie bawiłem ale konturówka i tusz do wypełnień jest dość rzadki ale to tylko moje zdanie

wujek116
01-16-2010, 07:49
No właśnie mi się też tak zdaje że jakieś żadkie są te z allegro . i raczej już nie bede tam kupował .

Shtojer
01-16-2010, 23:33
Powiem ze kolorki rewelacja :) Bardzo intensywne i latwo sie wprowadza, a co do tribali to swojego czasu uzywalem starbrite turbo black i tribal black i chyba do nich wruce ;)

CzarnyRycerz
01-18-2010, 11:11
Mam kuro sumi z tatto shop i rzeczywiście jest jakiś rzadszy raz mi się zdarzyło że klient przyszedł od mnie do poprawki z granatowym tatuażem ale później się okazało że źle dbał o tatuaż, mył jakimś mydłem perfumowanym i przez to zrobił się jaśniejszy. Wczoraj zamówiłem midnight black i brite white iron butterfly zobaczymy jaki będzie. Za to odradzam kupowanie zestawów farb kiedyś kupiłem 10 buteleczek kolorów tatboy chyba też z tattoo shop jak wam nie wchodzi kuro sumi to spróbujcie tym wbić kolor ;) ciemne kolory ok ale już nawet czerwony to jest po prostu rycie skóry nie wspominając o wydajności, pozdrawiam sprzedawce ;)

wujek116
01-22-2010, 21:40
dostałem dzisiaj z vikinga całą butlę oryginalnie zapakowaną kuro sumi i powiem tak z tym co mam z allegro to różnica wielka jest w gęstości jak i w jakości zapach nawet jest inny . te z allegro najprawdopodobniej są rozrabiane z czymś . przestrzegam w kupowaniu tuszy na allegro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Shtojer
01-24-2010, 18:15
Dopoki czasem sie nie dostanie w dupe na wlasnej skorze to czlowiek sie nie nauczy ;)

wujek116
01-24-2010, 19:33
Niestety ale to jest prawda Shtojer muszę ci to przyznać , ale człowiek uczy się na własnych błędach , ciekawi mnie tylko co ja mam pod skóra :D a może lepiej nie wiedzieć :D

Shtojer
01-25-2010, 23:59
Wiesz co mialem kiedys sytuacje ze dostalem od stalego klienta butle tuszu gdzie on podobno go dostal w jakis studio pod warszawa... Nie opisane nic a nic wiec obawy sa... sprawdzilem go na sobie, mialem takie dziwne ropne strupy itp itd a po "wygojeniu" zero sladu :D