PDA

View Full Version : tusz i jego zużycie

Piotr_123
07-17-2011, 15:16
Witam,
Ja mam takie nietypowe pytanie, bowiem interesuje mnie ile średniej wielkości studio tatuażu mieszczące się w większym mieści zużywa tuszu miesięcznie (w sezonie i poza nim). Oczywiści domyślam się, że ciężko sprecyzować ale tak mniej więcej z dużym marginesem błędu. Też interesuje mnie ile osoby nie pracujące w żadnym studio a robiące tatuaże w domu zużywają tuszu.
Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź i załączenie w niej również innych 'części eksploatacyjnych' (ile się innych części zużywa miesięcznie).

z góry dziękuję i pozdrawiam

boro
07-17-2011, 16:32
chcesz zrobić salon tatuażu nie mając jakiejkolwiek wiedzy??????? ja bym się bardziej martwił o zużycie igieł, gryfów, sterylne warunki i autoklaw a nie tusze......
wszystko zależy jakie tatuaże są robione, tusz do konturu szybko nie schodzi lecz do cieni wręcz przeciwnie, do tego jeszcze kolor i wypełnienie.

co do zużycia zależy kto jak tatuuje, ilości klientów, wielkości wzorów, nie da się tego określić w prosty sposób tak samo jak tego jak się robi tatuaże.

komplet koloru 50ml, cienie x3 (soft,mid,dark) 60ml, czarny x2 (kontur + wypełnienie) powinno Ci spokojnie na 4-8 miesięcy starczyć (jest to przykład BARDZO OGÓLNY)

marcinjaworsky
07-17-2011, 22:03
Myślę że odpowiedź na to pytanie , jest uwarunkowana od tego jaką techniką pracujesz , jakiego typu tatuaże będziesz w tym przedziale czasowym wykonywał.
Dziś też miałem pewnego klienta który pytał o takie niuanse.
Myślę że odpowiedź Boro możesz potraktować za pewnego rodzaju wyznacznik , ale i tak wszystko zweryfikuje praktyka, która pokaże Ci jak bardzo może być zmienna klientela i rodzaje wybranych przez nią motywów.