PDA

View Full Version : Tunel

RoolAnd91
06-05-2008, 21:39
mam pytanie co do tunelu w uchu. Jak sie go robi i jakie sa wielkosci tunelow? bo chcial zrobic tunel w uchu ale nie chce zeby byl on wielki bo gdy go wyjme to uszy moga mi zostac takie "obwisle"

weraph
07-24-2008, 23:48
Z tunelami jest roznie,
jak juz zaczniesz rozpychac to ciezko przestac, i to zabawa dla cierpliwych.
Zaczyna sie zazwyczaj o kłucia igła 2,0, wygojenia i potem rozciagania poprzez "modeline", spirale czy expandery.
Ucho w pewnym stopniu po wyjeciu tunela sie schodzi. Ale to juz zalezy od osoby - moze sie zejsc do zera, lub minimalnie.

AGga
10-07-2008, 06:45
ja mam w uszach 12mm. robilam je sama rozciagajac zwykle dziurki. zalecane jest rozciaganie 1mm na miesiac - jezeli sie komus spieszy to skora moze popekac. (jezeli skora peknie wyjmij "kolczyk" i zacznij od poczatku po zagojeniu sie rany). komplety "kolczykow" do rozciagania mozna kupic gotowe albo zrobic je tak jak ja z modeliny.
robisz z modeliny cos na zasadzie wykalaczki (ok 2cm dlugosci) tyle ze cinkiej z jednej strony, a pogrubijacej sie ku drugiemu koncowi. troche wazeliny na koncowke i wkrecasz ja w dziurke. i tak "podkrecasz" co kilka dni az ci wypadnie z drugiej strony. pozniej robisz nastepna grubsza itd. kiedy doszlam do ok 7-8mm zaczelam robic je zagiete jak pazur albo wypelnione tunele. teraz mam juz stalowe - kupne :)
dziura do +/- 12mm sama sie kurczy i zostaje po niej tylko slad w ksztalcie malej gwiazdki.

powodzenia :p